ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η επικίνδυνη αποστολή του Τσιμίκα απέναντι στον "Τσάρο"

Ολυμπιακός: Η επικίνδυνη αποστολή του Τσιμίκα απέναντι στον "Τσάρο"

Μετά τον Καγιάμπα και τον Βίστσα, ο Κώστας Τσιμίκας καλείται να αναχαιτίσει έναν ακόμη "μπελά". Ο Σουλεϊμάνοβ της Κράσνονταρ είναι η επόμενη επικίνδυνη αποστολή για τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού.

Το βράδυ της Τετάρτης (21/8, 22.00) ο Ολυμπιακός δίνει έναν ακόμα τελικό. Κακά τα ψέματα, και τα τέσσερα επίσημα φετινά παιχνίδια που έχουν δώσει οι "ερυθρόλευκοι" στην Ευρώπη, τελικοί ήταν (προηγήθηκαν οι Βικτόρια Πλζεν και Μπασακσεχίρ). Όλα με... φόντο τους ομίλους του Champions League.

Αυτή τη φορά το εμπόδιο είναι πιο δύσκολο από τα προηγούμενα. Οι Πειραιώτες έχουν περάσει στην επόμενη πίστα και είναι λογικό να έχει ανέβει ο βαθμός της δυσκολίας. Η Κράσνονταρ δεν είναι ομάδα "παίξε - γέλασε". Το γεγονός ότι απέκλεισε την Πόρτο στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κάτι δείχνει.

Εξυπακούεται ότι όσοι ποδοσφαιριστές κληθούν να αγωνιστούν από τον Πέδρο Μαρτίνς στους αγώνες των playoffs απέναντι στους Ρώσους, θα πρέπει να φύγουν από το γήπεδο γνωρίζοντας ότι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ότι δεν γινόταν να κάνουν κάτι διαφορετικό, ότι κατέθεσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους. Από τον... πρώτο μέχρι τον... τελευταίο. Μόνο έτσι θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η μεγάλη πρόκριση, που θα φέρει στα ταμεία της ΠΑΕ περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΓΙΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΣΤΣΑ, Ο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΟΒ

Έχουν έρθει έτσι τα δεδομένα στις κληρώσεις του Ολυμπιακού, που οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι, οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη "ζημιά" πιο εύκολα από τους άλλους, ήταν αυτοί που αγωνίζονταν στο δεξί "φτερό". Ο Κονγκολέζος Καγιάμπα της Πλζεν απέδειξε πόσο ικανός εξτρέμ ήταν. Ταχύτυτα, ικανότητα με τη μπάλα στα πόδια, εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός.

Ο Βόσνιος Εντίν Βίστσα, μακράν ο καλύτερος και πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της Μπασακσεχίρ. Παίκτης που ανεβάζει επίπεδο την ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Μπορεί να έχασε το πέναλτι στον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά όλοι αντιλήφθηκαν τα ποιοτικά στοιχεία που τον διέκριναν. Έφτασε σε αρκετές στιγμές κοντά στο να "πληγώσει" τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι είχαν απάντηση με τον φανταστικό τερματοφύλακα, Ζοζέ Σα.

Και τους δύο αυτούς εξτρέμ κλήθηκε να αναχαιτίσει ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Κώστας Τσιμίκας. Και στα τέσσερα παιχνίδια ήταν από τους διακριθέντες. Ο 23χρονος ακραίος αμυντικός πήρε... παράσημο για τον τρόπο που αντιμετώπισε τους αντιπάλους του, όμως τώρα καλείται να τα βγάλει πέρα με έναν ακόμη σπουδαίο εξτρέμ. Και τώρα, ο υπ' αριθμόν ένας κίνδυνος παίζει δεξιά στην επίθεση.

Ο νέος "Τσάρος", όπως έχει χαρακτηριστεί. Ή αλλιώς ο "Μέσι της Κράσνονταρ", όπως τον χαρακτήρισε στο Sport24.gr ο Ρώσος δημοσιογράφος, Ντμίτρι Εγκόροβ. Ο Σάπι Σουλεϊμάνοβ, γεννημένος στις 16 Δεκεμβρίου 1999, με ύψος 1,71, ήταν εκείνος που με δύο γκολ στο Ντραγκάο "σκότωσε" την Πόρτο. Παίζει δεξιά χρησιμοποιώντας το αριστερό του "φαρμακερό" πόδι, δεν διστάζει να σουτάρει από μακρινή απόσταση, έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.

Η... ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ

Από το 2013 ανήκει στην Κράσνονταρ ο 20χρονος εξτρέμ. Έκανε ντεμπούτο στη ρωσική λίγκα σε ηλικία 17 ετών και 7 μηνών, ο νεότερος στην -μικρή βέβαια- ιστορία της Κράσνονταρ (ιδρύθηκε το 2008). Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής ανάγκασε μέχρι και τον Khabib Nurmagomedov, τον μαχητή των μικτών πολεμικών τεχνών, να ζητήσει την κλήση του στην Εθνική Ρωσίας και είναι θέμα χρόνου να το κάνει πράξη ο Τσερτσέσοβ.

Ο Κώστας Τσιμίκας, λοιπόν, γνωρίζει καλά τι έχει να συναντήσει. Δεδομένα θα έχει πάρει τις κατάλληλες οδηγίες από τον Μαρτίνς και τους συνεργάτες του Πορτογάλου, περιμένοντας ασφαλώς βοήθεια και από τον Γιώργο Μασούρα, όπως έχει γίνει και στα παιχνίδια που προηγήθηκαν. Αυτή είναι μια ακόμη επικίνδυνη αποστολή που καλείται να φέρει σε πέρας ο διεθνής μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος μέχρι σήμερα τα καταφέρνει περίφημα ανασταλτικά...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ