ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η εντολή Μαρινάκη για τρεις μεταγραφές

EUROPA LEAGUE / ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με προεδρική εντολή ο Ολυμπιακός φουλάρει για να "κλείσει" τις βασικές τρύπες στο ρόστερ. Ο Μπεργκ και οι άλλοι υποψήφιοι της επίθεσης, τα δεδομένα για Σκρτελ, Σεμέδο, Βερμάλεν στην άμυνα, οι υποθέσεις Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο και ο Φορτούνης.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ξεκίνησε από τη Δευτέρα. Πολλά από τα πρόσωπα, ωστόσο, που μετέχουν σε αυτό το πρώτο κομμάτι της δουλειάς στις εγκαταστάσεις του Ρέντη δεν θα επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για την Πολωνία και το βασικό στάδιο.

Στο Γκντανσκ, άλλωστε, θα μπουν οι βάσεις για τη νέα ομάδα που θα μπει στη μάχη των προκριματικών του Champions League.

Μέχρι τότε, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες δηλαδή, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στη διάθεσή του άλλα τρία ή τέσσερα σημαντικά γρανάζια της "ερυθρόλευκης" μηχανής. Έναν στόπερ, έναν επιθετικό, έναν εξτρέμ και πιθανότατα έναν κεντρικό μέσο, λόγω της απουσίας του Καμαρά για το "Κόπα Άφρικα", ενώ ο Νάτχο που έχει ούτως ή άλλως άδεια, παραμένει φευγάτος.

Η εντολή Μαρινάκη στους συνεργάτες του, αμέσως μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό κι αφού ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για την πορεία των διαπραγματεύσεων, όπως και για τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, είναι να κλείσουν οι ανοικτές υποθέσεις το συντομότερο δυνατό. Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα νέα δεδομένα του ρεπορτάζ και σας τα παρουσιάζει.

Η ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚ

Ξεκινώντας από την επίθεση, το θέμα Μπεργκ που αποτέλεσε και τον πρώτο στόχο εδώ και καιρό εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Η πρόταση του Ολυμπιακού εξακολουθεί να είναι η καλύτερη απ' όσες έχει στα χέρια του ο 32χρονος Σουηδός, αλλά δεν τον καλύπτει απόλυτα, ενώ εξακολουθεί να έχει ενστάσεις λόγω του... πράσινου παρελθόντος στη χώρα μας.

Πηγές από την πατρίδα του επιμένουν πως αν γίνει ένα ακόμη βήμα από τους "ερυθρόλευκους" βελτιώνοντας την προσφορά σε επιμέρους τομείς, ο διεθνής φορ θα το πάρει απόφαση και θα γίνει μόνιμος κάτοικος Πειραιά. Παρότι στην Πλατεία Αλεξάνδρας κρατούν χαμηλά τη μπάλα επί του θέματος και καλά κάνουν, αφού παραμένει ευαίσθητο, δεν έχει κλείσει. Μπορεί να ξανανοίξει και μάλιστα σύντομα, ακόμη κι έως το τέλος της εβδομάδας.

ΑΛΜΥΡΟΙ ΚΑΡΙΓΙΟ, ΜΟΥΝΙΕ, ΦΑΚΟΥΝΤΟ

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες υποψηφιότητες για τη φανέλα με το 9, σαφής εικόνα δεν υπάρχει. Ο Καρίγιο έχει ακουστεί αρκετές φορές, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ που ψάχνει ο Πέδρο Μαρτίνς. Καλός και σκόρερ ο Αργεντινός, αλλά με πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Στα 28 του πλέον έχει να σημειώσει διψήφιο αριθμό τερμάτων από τη σεζόν 2013/2014, την ώρα που το κασέ του παραμένει ψηλά. Φέτος αντικατέστησε τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο στη Λεγκανές (ως δανεικός από τη Σαουθάμπτον). Έχει συμβόλαιο έως το 2021 και η τιμή του παραμένει ψηλά. Είναι στη λίστα του Ολυμπιακού, αλλά δεν είναι ο μόνος...

Ο Στιβ Μουνιέ της Χάντερσφιλντ, επιθετικός από το Μπενίν, στα 23 χρόνια του, είναι φορ - δυναμίτης, αλλά πέρα από το υψηλό κόστος, υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό εμπόδιο. Έχει υποχρεώσεις με την Εθνική του ομάδα στο "Κόπα Άφρικα" και αν τελικά αποκτηθεί, θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, καθώς και την πρώτη φάση των προκριματικών τουλάχιστον.

Για τον Φακούντο Φερέιρα που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς, οι ετήσιες αποδοχές του στη Μπενφίκα ξεπερνούν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ "νετ" το χρόνο. Για να αποκτηθεί θα πρέπει να γίνει υπέρβαση (σ.σ. η πρόταση στον Μπεργκ δεν ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ως πάγιο, αλλά προβλέπει μπόνους κατάκτησης στόχων), αλλά και να βρεθεί φόρμουλα με την ομάδα του, ώστε μετά από ένα χρόνο δανεισμού να υπάρξει και βατή οψιόν αγοράς.

ΕΦΙΚΤΟΣ Ο ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΝΤΕΣ

Εν ολίγοις δεν θα πρέπει να κάνει μεγάλη εντύπωση σε κανέναν, αν τελικά κλείσει αρνητικά το κεφάλαιο Μπεργκ, να καταλήξει ο Ολυμπιακός σε επιθετικό που είτε δεν έχει ακουστεί ως τώρα ή δεν έχει παίξει ψηλά στις σελίδες του ρεπορτάζ.

Στο κόλπο είναι πάντα ο Βινίσιους της Νάπολι (σ.σ. πελάτης του Ζόρζε Μέντες), ο οποίος μπορεί να μην είναι λαμπερή περίπτωση, αλλά είναι εφικτός οικονομικά και ο Μαρτίνς δεν τον απορρίπτει, αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο. Πάντα είναι ανοικτό και το θέμα του Αχμέντ Χασάν, αν η Μπράγκα ρίξει τις απαιτήσεις της κάτω από τα 4 εκατομμύρια της ρήτρας.

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ ΣΕΜΕΔΟ

Η οψιόν αγοράς είναι το πρόβλημα και για τον Ρούμπεν Σεμέδο, αν μεταφερθούμε στο σκέλος της άμυνας. Ο Πορτογάλος είναι η "καψούρα" του Πέδρο Μαρτίνς όπως σας έχουμε ενημερώσει με διαδοχικά ρεπορτάζ, αλλά στη Βιγιαρεάλ ακόμη το σκέφτονται, μιας και διέθεσαν 14 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσουν πριν από δύο χρόνια.

Το να τον δώσουν με ενοίκιο στην ομάδα του Πειραιά είναι το εύκολο της υπόθεσης. Το δύσκολο είναι να τοποθετηθεί μια νορμάλ οψιόν αγοράς ώστε να αποκτηθούν τα δικαιώματά του το επόμενο καλοκαίρι, μετά από μια καλή σεζόν που εκτιμούν στον Ολυμπιακό ότι θα κάνει.

Για τον Μάρτιν Σκρτελ και παρά το πρέσινγκ που του ασκεί ο πρώην συμπαίκτης στη Φενέρ, Ματιέ Βαλμπουενά, υπάρχει μεγάλη απόσταση στο οικονομικό. Ο Σλοβάκος πήρε πέρυσι τρία εκατομμύρια, τώρα ζητάει δύο "καθαρά" το χρόνο, ποσό που "ξεφεύγει" από τα ελληνικά δεδομένα.

Κάπου εκεί είναι και οι απαιτήσεις του Βερμάλεν, ο οποίος, επίσης, έχει δεχθεί πρέσινγκ από τον Βαλβέρδε και όχι μόνο (σ.σ. τον έχει ενοχλήσει και ο Καρεμπέ), αλλά ως ελεύθερος δεν βιάζεται να αποφασίσει και παράλληλα δεν ρίχνει το κασέ του, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Η λογική, όσο μπορεί να υπάρξει σε μια μεταγραφική υπόθεση, λέει Σεμέδο για την άμυνα και βλέπουμε...

"ΠΑΙΖΕΙ" ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕ

Στη μεσαία γραμμή, ο Εντουάρντο της Μπελενένσες "έκλεισε" στη Σπόρτινγκ σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία ("Record" και "Α Bola"), όπως αναμενόταν, αλλά για τον Ολυμπιακό παίζει ο Πελέ που ανήκει στη Μονακό και έπαιξε πέρυσι στη Νότιγχαμ.

Πολύ ποιοτικός χαφ, καθαρό 8άρι, θεωρείται εξαιρετική επιλογή για να καλύψει το κενό του Νάτχο, αλλά το κασέ του ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ετησίως στην ομάδα του Πριγκιπάτου. Επειδή, ωστόσο, τον εκπροσωπεί γραφείο που έχει ανοικτό δίαυλο με τον Ολυμπιακό, ας μην αποκλείσουμε καθόλου τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, με δανεισμό κι οψιόν αγοράς.

"ΚΛΕΙΝΕΙ" Ο ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Στο μεταξύ, πηγές από την Ισπανία αναφέρουν ότι πλέον είναι πολύ κοντά στον Πειραιά ο Ματέο Γκαρσία, ως εναλλακτική επιλογή για τα "φτερά" της επίθεσης. Η υπόθεση θεωρείται πολύ προχωρημένη και απομένει το οριστικό "οκ" της Λας Πάλμας. Κάποιοι αφήνουν ανοικτό και το θέμα του Μπρούνο, ο οποίος έρχεται Ελλάδα σήμερα – αύριο για διακοπές και για να πιέσει τη Λασκ Λιντς που ανήκει, προκειμένου να βάλει κι αυτός ρότα προς το μεγάλο λιμάνι.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Τέλος, με τον Φορτούνη αναμένεται να υπάρξει συνάντηση έως το τέλος της εβδομάδας με τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Όσες φορές οι δύο τους κάθισαν στο τραπέζι στο παρελθόν, τα βρήκαν και προχώρησαν μαζί, κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και τώρα, με τον Κώστα να κλείνει τις φετινές του υποχρεώσεις με ένα φανταστικό γκολ κόντρα στην Αρμενία...

Υ.Γ.: Μέσα στη βδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις αναφορικά με το σκέλος της επικοινωνίας στην ΠΑΕ. Νέα πρόσωπα και εσωτερικές μετακινήσεις.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ