ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η έξυπνη "βόμβα" του Ραφίνια

Ολυμπιακός: Η έξυπνη "βόμβα" του Ραφίνια
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: IN TIME

Διαβάστε στο Sport24.gr γιατί στον Ολυμπιακό είναι σίγουροι για την επιλογή τους με τον Ραφίνια και πώς ο Βραζιλιάνος μπακ τούς κέρδισε με το "καλημέρα".

Η υπόθεση μεταγραφής του Ραφίνια στον Ολυμπιακό δεν ήταν εύκολη. Μπορεί διοίκηση και Μαρτίνς να ξεχώρισαν το στόχο, αλλά ο Βραζιλιάνος έπρεπε να πειστεί.

Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε και η πρόταση να ήταν ελκυστική όσον αφορά στις αποδοχές του έμπειρου μπακ, αλλά και η προοπτική με την ομάδα. Να είναι δηλαδή και πάλι ο Ραφίνια στα αστέρια του Champions League, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να δώσουν δύο ματς στα πλέι οφ τον Σεπτέμβρη.

Ο Ραφίνια ήθελε να έρθει και το έδειξε. Ακόμη και αν το "αντίο" στη Φλαμένγκο δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα. Χρειάστηκε και η συνέντευξη Τύπου για να πείσει τον κόσμο που αντέδρασε, αλλά ήταν ήδη… αργά.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ

Ο Ραφίνια αφίχθηκε το Σάββατο στην Ελλάδα και το διήμερό του εδώ, έδειξε σε όλους γιατί μιλούν για έναν απόλυτο επαγγελματία. Συνεργάσιμος παντού. Να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις, τα εργομετρικά του, να μπει στο Καραϊσκάκη για να δει το γήπεδο και να βγάλει τις φωτογραφίες του εκεί.

Να πάει στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει και εκεί να απολαύσει τις στιγμές. Δεν ήταν άλλωστε μια εξέλιξη που ικανοποίησε μόνο τον ίδιο. Μαζί του, οι ατζέντηδες που δεν έχασαν ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Ραφίνια με φόντο τα γραφεία και τη θάλασσα του Πειραιά. Έδειξαν ενθουσιασμένοι με την ολοκλήρωση της μεταγραφής και πως να μην είναι; Όλοι στον Ολυμπιακό, όμως, ήδη μιλούν για το πόσο επαγγελματίας έδειξε με το «καλημέρα». Έπαιξε ρόλο άλλωστε αυτή του η στάση στην τόσο σπουδαία του καριέρα.

ΕΙΝΑΙ "ΒΟΜΒΑ" ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Η μεταγραφή του Ραφίνια στον Ολυμπιακό είναι αναμφισβήτητα μια έξυπνη "βόμβα". Παίρνει η ομάδα έναν παίκτη που είναι παγκόσμια αναγνωρίσιμος, έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα της ομάδας που χθες βράδυ κατέκτησε το Champions League. Της Μπάγερν Μονάχου. Ξέρει τι εστί πρωταθλητισμός για τα καλά. Δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο Ραφίνια είναι. Ποιος δεν τον ξέρει;

Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς είχε τον… πονοκέφαλό του για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ήταν ο παίκτης με τον οποίο η ομάδα έμαθε να παίζει τα τελευταία χρόνια. Πως θα γινόταν η μετάβαση στην επόμενη ημέρα; Με μια σίγουρη επιλογή. Κι αυτή, προσφέρει ο Ραφίνια. Ο Πορτογάλος προπονητής, ξέρει τι εστί Ραφίνια, τι θα περιμένει από αυτόν. Και το βασικότερο; Έπαιζε με τη Φλαμένγκο, δεν χρειάζεται να τρέξει χιλιόμετρα γύρω από το Ρέντη για να προετοιμαστεί. Θα μπει και θα παίξει. Με το «καλημέρα».

ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΙΓΛΗ

Εννοείται πως η μεταγραφή του Ραφίνια δίνει αίγλη και στον Ολυμπιακό. Προβολή παγκοσμίως. Πρόκειται για παίκτη που μετράει 3,2 εκατ. ακόλουθους στο Instagram. Για να σας το κάνω πιο… λιανά, 378.000 άνθρωποι είχαν πατήσει like στη φωτογραφία του με την ερυθρόλευκη φανέλα στο Καραϊσκάκη!

Θα κερδίσει ή όχι λέτε ο Ολυμπιακός και σε αυτό το κομμάτι; Ή μήπως δεν παίζει ρόλο στο προφίλ του; Στον πρωταθλητή Ελλάδας ήρθε άλλωστε, για να κατακτήσει το 46 πρωτάθλημα και να παίξει στους ομίλους του Champions League.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ "13"

Μέσα σε όλα, είδαμε και… αντιδράσεις στα social media βέβαια, για τη φανέλα του Ραφίνια. Θα το γράψω όμορφα. Αν χαλάει κάποιους το «13» στη φανέλα του Βραζιλιάνου, να ρωτήσουμε μήπως να γραφτεί "12+1"; Φυσικά και αστειεύομαι. Να θυμίσω επίσης, πως το «13» σχετικά πρόσφατα το είχε φορέσει και ο Ζιλέ. Και τότε, πάλι τα ίδια είχαμε…

Προφανώς και δεν ενοχλούσε που ο Τσιμίκας φορούσε το "21" την περσινή σεζόν και αυτό θα έχει και στη Λίβερπουλ. Νομίζω πως αυτή η ιστορία έχει… κουράσει. Αφήστε που το "13" για ορισμένους είναι και γούρικο νούμερο. Μπάλα να παίξει ο Ραφίνια, αν θα γράφει «13» ή «12+1» δεν θα έχει διαφορά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ραφίνια: "Ελπίζω να κάνω τατουάζ τίτλο μου με τον Ολυμπιακό"
Ραφίνια: "Χαρούμενος που θα αγωνιστώ στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας"
Ολυμπιακός: Το "Ολυμπιακάρα" του Ραφίνια
Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε ο Ραφίνια

Δελτίο Τύπου: Intime

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ