ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η εξήγηση για Σολδάνο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΜΙΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ποια είναι η ετυμηγορία του Πέδρο Μαρτίνς για τον Φράνκο Σολδάνο; Ποια είναι τα στοιχεία που έχει εντοπίσει στον Αργεντινό φορ και σκέφτεται σοβαρά να τον κρατήσει στο ρόστερ της επόμενης περιόδου; Το Sport24.gr αναλύει.

Ο Ολυμπιακός βρήκε από νωρίς στο κυνήγι τον Γενάρη, προκειμένου να αποκτήσει έναν επιθετικό που θα είχε πιο εύκολο γκολ από τους Χασάν και Γκερέρο. Εκείνο το διάστημα έγινε παρέλαση ονομάτων με πρώτο και καλύτερο τον Μάρκους Μπεργκ.

Οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, ωστόσο, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες επιλογές, έβαλαν στο κάδρο τον Φράνκο Σολδάνο, τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς ξεχώρισε από τις λύσεις που προκρίθηκαν εκείνο το διάστημα και ο φορ της Ουνιόν Σάντα Φε έπιασε λιμάνι. Ο Πορτογάλος κόουτς, μάλιστα, απέρριψε ορισμένα πολύ μεγαλύτερα ονόματα, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πολύπειρο Βραζιλιάνο Βάγκνερ Λοβ.

Ο 24χρονος Σολδάνο από τις 2/1/2019 που ανακοινώθηκε, μέχρι σήμερα, μετράει 7 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έπαιξε τελευταία φορά στην Αργεντινή στις 8 Δεκεμβρίου (Ουνιόν – Μπάνφιλντ 0-1), ενώ με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε ντεμπούτο στις 23 Γενάρη στο ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη (3-1). Μπήκε ως αλλαγή στο 64ο λεπτό. Έχει ως τώρα τέσσερις παρουσίες στο πρωτάθλημα, τρεις στο Κύπελλο με -ισχνή- συγκομιδή, ένα γκολ και δύο ασίστ (στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία).

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα δεν δικαιολόγησε τον ντόρο που προκάλεσε η επιλογή του και ο ερχομός στον Πειραιά. Ούτε στη χθεσινή αναμέτρηση με την Ξάνθη, ματς που έπαιξε για 90+ λεπτά, έπεισε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της επίθεσης του Ολυμπιακού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο, έχει άλλη άποψη και είναι διατεθειμένος να του δώσει κι άλλες ευκαιρίες. Όχι μόνο στα δύο παιχνίδια που απομένουν (με τη Λαμία και την ΑΕΛ εκτός έδρας), αλλά θα τον συμπεριλάβει και στην προετοιμασία της επόμενης σεζόν. Γιατί;

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

Πρώτον επειδή εκτιμά πως έχει πολλά περισσότερα καλά στοιχεία από αυτά που έχει δείξει ως τώρα. Σύμφωνα με την εικόνα που έχει σχηματίσει η τεχνική ηγεσία, ο Σολδάνο είναι πολύ ικανός εκτελεστής μέσα στην περιοχή, με πολύ καλό ξεπέταγμα στα πρώτα μέτρα και μεγάλη έφεση στις κεφαλιές, παρότι δεν είναι πρώτο μπόι.

Επίσης, του αρέσει πολύ ότι είναι μαχητής, παλεύει για την ομάδα, συμμετέχει στο παιχνίδι και είναι καλός συμπαίκτης. Για όλους αυτούς τους λόγους που έχει δει στις προπονήσεις και περιμένει να δει και στο γήπεδο, τον στηρίζει, τον εμπιστεύεται και περιμένει πολλά περισσότερα, παρότι βλέπει ότι είναι αγχωμένος και δεν έχει λυθεί. Του αναγνωρίζει, επίσης, το ελαφρυντικό ότι ήρθε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και από ένα διάστημα, μάλιστα, που έκανε διακοπές. Άρα χρειάστηκε χρόνο για να ανεβάσει στροφές και να ενταχθεί σταδιακά στο πλάνο της ομάδας.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Με λίγα λόγια, ο Φράνκο Σολδάνο αποτελεί για τον Πέδρο Μαρτίνς ένα ακόμη στοίχημα. Το αν θα του βγει όπως πολλά άλλα από το ξεκίνημα της περιόδου θα περιμένουμε να το διαπιστώσουμε στο γήπεδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πάντως, τι είχε ειπωθεί για τον Αιγύπτιο Χασάν στη διάρκεια του πρώτου γύρου που δεν είχε πατήσει ακόμη καλά στο γήπεδο και τι λέμε τώρα που ο υψηλόσωμος στράικερ σκοράρει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, κάνει αισθητή την παρουσία του κι έχει φτάσει τα 13 γκολ.

Ο προπονητής, λοιπόν, ξέρει συνήθως καλύτερα και για να επιμένει στον Σολδάνο, κάτι έχει δει στον Αργεντινό που ακόμη δεν το έχουμε δει όλοι οι υπόλοιποι... Οπότε υπομονή μέχρι να βγουν οριστικά συμπεράσματα. Από 'κει και πέρα, είναι δεδομένο ότι ο Φράνκο και να παραμείνει στο ρόστερ της επόμενης περιόδου, δεν θα αποτελεί την πρώτη επιλογή. Απλά θα συμπληρώσει την τριάδα και βλέπουμε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ