FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Η ασύλληπτη επίδοση του Ραφίνια κι ο game-changer Φορτούνης

Ολυμπιακός: Η ασύλληπτη επίδοση του Ραφίνια κι ο game-changer Φορτούνης

Ο Ραφίνια τελείωσε το ματς με μια ασύλληπτη επίδοση στις ενέργειες με την μπάλα και ο Κώστας Φορτούνης ήταν αυτός που άλλαξε το ματς για τον Ολυμπιακό. Δείτε τα γραφήματα της Opta, που συνεργάζεται με το SPORT24 για την κάλυψη της Super League Interwetten.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού είδαν για πρώτη φορά φέτος τον Γιαν Εμβιλά και τον Ραφίνια με τα ερυθρόλευκα στο 3-0 επί του Αστέρα. Ο Γάλλος αντικαταταστάθηκε στο ημίχρονο, αλλά ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε σε όλο το ματς και κυριάρχησε.

Ο Ραφίνια κατάφερε στο ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό να τελειώσει τον αγώνα ως ο κορυφαίος πασέρ του αγώνα, παρότι αγωνίζεται ως δεξιός μπακ. Συνήθως πρωτεύουν οι στόπερ ή παίκτες που αγωνίζονται στο 6, μπροστά από την άμυνα.

Ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε το ενενηντάλεπτο με 78 εύστοχες πάσες και 89.7% επιτυχία στις μεταβιβάσεις του. Οι 46 απ'αυτές τις πάσες ήταν πάνω από τη σέντρα (πάλι οι περισσότερες απ'όλους στον Ολυμπιακό) και μια ήταν φυσικά και η ασίστ στον Φορτούνη που άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους.

Δείτε το σχετικό γράφημα με τις πάσες του Ραφίνια όπως τις κατέγραψε η Opta, που εγκαινίασε τη συνεργασία της με το SPORT24 για την κάλυψη των αγώνων της Super League Interwetten.

Με τον κύκλο είναι και η μία τελική του Βραζιλιάνου, στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, μετά από συνεργασία Φορτούνη-Μασούρα.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ 99(!) ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Ο Ραφίνια έκανε ένα γεμάτο ματς, ήταν ο κορυφαίος του αγώνα στις ενέργειες με την μπάλα: είχε 99(!), για μία δεν κατοστάρισε. Στις πάσες του προσέθεσε 2/2 πετυχημένα τάκλιν, 2/2 σέντρες, τρεις απομακρύνσεις από την περιοχή και πέντε ανακτήσεις της κατοχής.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε τον Τσιμίκα και τον Ομάρ, αλλά ο Ραφίνια έδειξε με το καλημέρα πως μπορεί να κι εκείνος απολύτως κομβικός στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη.

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΑ

Βέβαια, όσοι παρακολούθησαν το ματς είδαν τον Κώστα Φορτούνη να έρχεται από τον πάγκο και να είναι ο game-changer του Ολυμπιακού. Μαζί με τον Μασούρα πέταξαν το "βαρύ" για τέτοιο ματς 4-3-3 και έκαναν τους ερυθρόλευκους "αφόρητους" για τον Αστέρα.

Ο Φορτούνης είχε μόνο έξι λανθασμένες μεταβιβάσεις μετά την είσοδό του στο παιχνίδι και παρότι αγωνίστηκε μόνο στο 2ο ημίχρονο, είχε τις περισσότερες εύστοχες πάσες του Ολυμπιακού μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Με τον κύκλο βλέπετε και τις δύο τελικές του, γαλάζιος είναι το σουτ που άνοιξε το σκορ.

Οι περισσότερες πάσες του αρχηγού του Ολυμπιακού ήταν προς τον Ραφίνια, ενώ καθόλου τυχαία, οι δυο τους συνδυάστηκαν στη φάση που έφερε το 1-0 και "ξεκλείδωσε" το ματς για τον Ολυμπιακό.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ