ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θέλει να "καθαρίσει" από νωρίς το ματς με τον Αρη και να αρχίσει το δύσκολο 8ημερο με τη νίκη, που θα τον κρατήσει στην κορυφή.

Με στόχο να παραμείνει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Επιστροφή στη… δράση για τον κόσμο σε αγώνα πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά την 1η Δεκεμβρίου 2019 και το ματς με τον ΠΑΟΚ. Βλέπετε ακολούθησαν τα δύο κεκλεισμένων των θυρών με ΑΕΛ και Παναθηναϊκό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει σε μεγάλη εκτίμηση την ομάδα του Άρη και γι' αυτό θέλει την ανάλογη προσοχή. Δεν θέλει να σκέφτεται απώλεια βαθμών, ειδικά όταν ακολουθούν δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς, στην Κρήτη την Τετάρτη με τον ΟΦΗ και στο ΟΑΚΑ την άλλη Κυριακή με την ΑΕΚ.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Η συνταγή γνωστή, για να "καθαρίσει" ο Ολυμπιακός όπως πρέπει το ματς. Όποτε μπήκε καλά, δυνατά και αποφασιστικά, κατάφερε να σκοράρει και να κάνει πιο εύκολο το έργο του για το τρίποντο. Κι αυτό θέλει να δει από τους παίκτες του ο Μαρτίνς. Ο ΠΑΟΚ θα παίζει λίγη ώρα νωρίτερα, το ματς του με τον Αστέρα Τρίπολης, θα ολοκληρώνεται όταν το ματς στο Καραϊσκάκη είναι στο 20ό λεπτό. Το πως θα μπουν οι ερυθρόλευκοι, για τον Πορτογάλο προπονητή είναι ένα βασικό ζήτημα.

ΚΟΝΤΑ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ

Ο Άρης είναι μια ομάδα που αρέσκεται να παίζει στην κόντρα, που θέλει να βρίσκει χώρους. Αυτό το έχει δει το τμήμα αναλυτών, το γνωρίζει και ο Μαρτίνς, όπως και οι περισσότεροι παίκτες που έχουν δει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αγωνίζεται. Έτσι, ένα πράγμα που θέλει ο τεχνικός των Πειραιωτών, είναι κοντά οι γραμμές. Να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις και μπορέσει να βρει ο Άρης χώρους για να απειλήσει και να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των ερυθρολεύκων.

ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΕ ΛΟΒΕΡΑ

Όντως ο Μαρτίνς είναι ικανοποιημένος από την εικόνα του Λοβέρα το τελευταίο διάστημα. Ενός παίκτη που δείχνει πάντως, πως μπορεί να βοηθήσει περισσότερο ως επιτελικός και όχι από τα άκρα. Έτσι, δεν θα είναι έκπληξη αν ο Αργεντίνος είναι στο αρχικό σχήμα κόντρα στον Άρη.

Η μία δοκιμή του Μαρτίνς έτσι, θέλει τον Σα κάτω από τα δοκάρια. Τον Ομάρ δεξιά και τον Τσιμίκα αριστερά. Τον Μπα με τον Σεμέδο στην άμυνα και πιο μπροστά, τον Γκιλιέρμε με τον Μπουχαλάκη. Ως επιτελικό τον Λοβέρα, στα άκρα να πηγαίνει ο Βαλμπουενά με τον Μασούρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Η… ΓΝΩΣΤΗ "ΕΚΠΛΗΞΗ";

Η παραπάνω δοκιμή πάντως, δεν δείχνει και 100% την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς άλλωστε, έχει τη δυνατότητα με την επιστροφή του Γκιλιέρμε να "ζυγίσει" και τη… γνωστή του "έκπληξη". Αυτή με τους τρεις χαφ, με τη χρησιμοποίηση δηλαδή και Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη, αλλά και Καμαρά. Δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο, αλλά το έχει δοκιμάσει έστω και λίγο, άρα το σκέφτεται.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο αποκλεισμός του Κώστα Φορτούνη από την αποστολή, δεν είναι έκπληξη. Κάθε άλλο. Μπορεί να μπήκε ως αλλαγή με την Καλαμάτα, αλλά στο "διπλό", στην προπόνηση, ο Μαρτίνς δεν έδειξε ότι τον προόριζε για κάτι περισσότερο κόντρα στον Άρη. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν γίνεται να είναι 100% έτοιμος για τέτοιο ματς, για απαιτήσεις τέτοιου αγώνα. Όπως θα το σκεφτεί τι θα κάνει όταν ακολουθούν ΟΦΗ και ΑΕΚ και μάλιστα εκτός έδρας. Αυτό που ενδιαφέρει τον Μαρτίνς, είναι όταν μπει ο Φορτούνης στα δύσκολα, να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να παίρνει χρόνο και αυτοπεποίθηση σιγά-σιγά. Ο στόχος άλλωστε, το 100% του, ήταν στα playoffs του πρωταθλήματος.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥΝΤΑΝΙ

Σαφέστατα η επιστροφή του Σουντανί στους 21 της αποστολής, είναι κάτι ευχάριστο για τον Μαρτίνς. Βλέπει να επιστρέφει ο Χριστοδουλόπουλος και να παίρνει χρόνο, τώρα ο Αλγερινός που έδωσε λύσεις στα δύσκολα, περιμένει και τον Ποντένσε που είναι εκτός πλάνων. Περιμένει πολλά από όλους τους παραπάνω ο Μαρτίνς στο επόμενο διάστημα, στη διαχείριση μάλιστα που θα κληθεί να κάνει με το πρόγραμμα του Ολυμπιακού να είναι βαρύ, παίζοντας σε τρεις διοργανώσεις. Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας εντός των συνόρων και Europa League εκτός αυτών…

ΜΟΝΟ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΜΕΡΙΑ

Δεν δείχνει να αλλάζει η απόφαση για τον Μεριά. Έπαιξε στα δύο ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα, ωστόσο είναι εκτός για έναν ακόμη αγώνα πρωταθλήματος. Ανοιχτό είναι το θέμα του Τυνήσιου στόπερ, που βλέπει τους Σεμέδο, Αβραάμ, Μπα, Σισέ, να είναι μπροστά του πλέον. Το θέμα με τον Μεριά, είναι για το ενδιαφέρον που υπάρχει. Ο ίδιος βλέπει μόνο άλλη ομάδα στην Ευρώπη και δεν δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία ή να επιστρέψει στην πατρίδα του. Προφανώς και με την περίπτωσή του, αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες…

*Από τις 10 το πρωί της Κυριακής θα υπάρχουν εισιτήρια για τον αγώνα με τον Άρη, στα εκδοτήρια του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η προπώλησή τους έχει πάει καλά και το βράδυ (19:30) αναμένεται εικόνα γεμάτου γηπέδου…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ