ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Η "αρπαγή" του Μπεν Αμόρ, η σύνδεση του με Φετφατζίδη - Μεριά και ο ρόλος του Ισά

Algeria's Rachid Ghezzal, center, is challenged by Tunisia's Mohamed Amine Ben Amor, left, and Wahbi Khazri during their African Cup of Nations Group B soccer match at Stade de Franceville Stadium in Franceville, Gabon Thursday Jan. 19, 2017. (AP Photo/Sunday Alamba)
Algeria's Rachid Ghezzal, center, is challenged by Tunisia's Mohamed Amine Ben Amor, left, and Wahbi Khazri during their African Cup of Nations Group B soccer match at Stade de Franceville Stadium in Franceville, Gabon Thursday Jan. 19, 2017. (AP Photo/Sunday Alamba) AP PHOTO/SUNDAY ALAMBA

Στην Τυνησία έφεραν ξανά στο προσκήνιο την περίπτωση του Μπεν Αμόρ για τον Ολυμπιακό. Η δρομολογημένη πώληση του 26χρονου μέσου, πώς συνδέεται με τους Φετφατζίδη - Μεριά και ο ρόλος του Ισά.

Το όνομα του Μοχάμεντ Αμίν Μπεν Αμόρ ήρθε ξανά στο μεταγραφικό προσκήνιο για τον Ολυμπιακό, ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν στην Τυνησία, που κάνουν λόγο ακόμη και για συμφωνία των ερυθρολεύκων με την Etoile Sportive du Sahel, ομάδα στην οποία ανήκει ο 26χρονος διεθνής μέσος.

Μόνο που πρόκειται για ένα σενάριο που δεν είναι καινούριο. Το όνομα του παίκτη είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, ενώ αναφορές περί ερυθρόλευκου ενδιαφέροντος υπήρχαν και στο διάστημα της διακοπής του Σεπτεμβρίου.

Μιλάμε για μια περίπτωση που μοιάζει να έχει κάμποσα κομμάτια που δεν "κολλάνε" ακριβώς. Υποτίθεται πως προτεραιότητα για τους Πειραιώτες είναι ένας (ή και δύο) παίκτες στη γραμμή κρούσης, που θα δώσουν το εύκολο γκολ. Αλλά όπως και να 'χει, σε μια μεταγραφική περίοδο -εν προκειμένω αυτή του Ιανουαρίου- όλα είναι ανοιχτά.

Το Sport24.gr ψάχτηκε στην διεθνή πιάτσα των ατζέντηδων και βρήκε μια ωραία ιστορία. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο Μπεν Αμόρ τον περασμένο Γενάρη παραχωρήθηκε δανεικός στην Αλ Αχλί, ήταν δηλαδή συμπαίκτης με τον Γιάννη Φετφατζίδη για ένα εξάμηνο. Τον Μάρτιο υπέστη έναν τραυματισμό στους συνδέσμους του γονάτου, ωστόσο στις αρχές Μαΐου είχε αποθεραπευτεί πλήρως και έτσι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Τυνησίας (29 συμ., 3 γκολ) για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου απέναντι στην Αγγλία, ο Μπεν Αμόρ αντικατέστησε μόλις στο 14' τον τραυματία Σλιτί, δεν είχε καλή απόδοση (σύμφωνα με τους συμπατριώτες του) και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήρε άλλο χρόνο συμμετοχής στο υπόλοιπο του τουρνουά (με Βέλγιο και Παναμά). Όμως το όνομα του υπήρχε ήδη σε ατζέντες ευρωπαϊκών συλλόγων.

Κάπου εκεί εμφανίστηκαν οι Μουρσέλ Καγιά και Καλίντ Ραχμάν, "αρπάζοντας" τον παίκτη από τον προηγούμενο εκπρόσωπο του, αφού μυρίστηκαν... αίμα. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και ο Μπεν Αμόρ ήξερε πως με αυτό το δίδυμο είχε περισσότερες -θεωρητικά- πιθανότητες να κάνει το άλμα στην Ευρώπη. Άλλωστε οι Καγιά και Ραχμάν είναι οι εκπρόσωποι του Γιασίν Μεριά, που το καλοκαίρι φόρεσε τα ερυθρόλευκα, παίζοντας για πρώτη φορά στην Γηραιά Ήπειρο!

Ποιο είναι το ακόμη πιο "ζουμερό" της υπόθεσης; Ότι η πώληση του Μπεν Αμόρ από την Etoile Sportive du Sahel (102 συμ., 4 γκολ, 6 ασίστ) μοιάζει δρομολογημένη! Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο 100% είναι σε ποιον σύλλογο θα υπογράψει ο παίκτης, αν και οι Τυνήσιοι επιμένουν ότι ο Πιερ Ισά έχει ψαχτεί πολύ για την συγκεκριμένη περίπτωση, αφού πρόκειται για τον άνθρωπο που ενεργεί για λογαριασμό των ερυθρολεύκων σε μεταγραφικές υποθέσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη αγορά.

Ο 26χρονος διεθνής μέσος δεν δηλώθηκε στα παιχνίδια της νυν ομάδας του στο Αφρικανικό Champions League, ενώ δεν θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση της Τυνησίας με την Αίγυπτο, καθώς προφυλάσσεται εξαιτίας κάποιων μυϊκών ενοχλήσεων που έχει.

Η προοπτική της Ευρώπης θα παρουσιαστεί τον Γενάρη στον Μπεν Αμόρ, ο Ολυμπιακός δεδομένα είχε στα υπόψιν του τον παίκτη από το καλοκαίρι, ωστόσο το πού θα βάλει την υπογραφή του ο 26χρονος μέσος εξακολουθεί να αποτελεί ένα ερώτημα προς απάντηση.

AP Photo/Sunday Alamba

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ