ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η αποθήκη οπλισμού

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÉÊÔÏÑÉÁ ÐËÆÅÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÉÊÔÏÑÉÁ ÐËÆÅÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει τις λύσεις που έχει σε κάθε θέση ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Η μεταγραφική περίοδος έληξε και οι "ερυθρόλευκοι" διαμόρφωσαν ένα πολύ... δυνατό παζλ.

Η μεταγραφική περίοδος έληξε. Πλέον όποια ομάδα στην Ελλάδα θέλει επιπλέον ενίσχυση μπορεί να πάρει παίκτη που έχει μείνει ελεύθερος μέχρι και την 31η Αυγούστου. Ο Ολυμπιακός έκανε μπόλικες κινήσεις σε αυτό το παζάρι. Άλλους τους απέκτησε και τους δάνεισε, άλλους τους πήρε και τους δεν τους έβγαλε από την ενδεκάδα.

Άλλοι περιμένουν την ευκαιρία τους από τον Πέδρο Μαρτίνς. Οι ερυθρόλευκοι λειτούργησαν περίφημα στη μεταγραφική περίοδο. Κράτησαν όλα τα ατού της περσινής σεζόν και έφεραν άλλα που αμέσως... έπιασαν το νόημα. Μπήκαν στο πνεύμα, έσπρωξαν την ομάδα μέχρι τους ομίλους του Champions League και τη βοήθησαν να μαζέψει έξι βαθμούς σε δύο παιχνίδια στη Super League.

ΟΙ ΕΞΙ ΣΤΟΠΕΡ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΘΕΣΗ "6"

Μία από τις βασικότερες κινήσεις της διοίκησης ήταν ξεκάθαρα η αγορά του Ζοζέ Σα από την Πόρτο αντί 2,5 εκατ. ευρώ. Ο Πορτογάλος είναι κορυφαίος τερματοφύλακας και πλαισιώθηκε από τον Γάλλο Μπομπί Αλέν, που περιμένει κι αυτός να κάνει ντεμπούτο, γνωρίζοντας όμως πως έρχεται για δεύτερη λύση. Ο Σιαμπάνης που υπέγραψε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ δόθηκε δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ ακολουθούν οι Τζολάκης - Καραργύρης ως τρίτες λύσεις.

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ομάρ και Γκασπάρ είναι το "1-2" στο δεξί άκρο της άμυνας, μια θέση την οποία ασφαλώς... υπηρετεί και ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο έμπειρος Έλληνας αμυντικός, βέβαια, μπορεί να προσφέρει και στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς και ως αμυντικός χαφ αν χρειαστεί. Αριστερά στα μετόπισθεν υπάρχουν Τσιμίκας και Κούτρης, μια θέση στην οποία έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και ο Ανγκολέζος Γκασπάρ, που ήρθε δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Στόπερ αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός διαθέτει έξι! Σεμέδο, Μεριά, Αβραάμ, Σισέ, Μάρκοβιτς και Μπα. Ο Βούκοβιτς έλυσε το συμβόλαιό του, ενώ.. ξεχασμένος είναι ο Γιαγιά Μπανανά που δεν υπολογίζεται. Από εκεί και πέρα, πολύς λόγος έχει γίνει για τη θέση "6". Οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν μια πολύ καλή τριάδα, που... κρατάει από πέρυσι: Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά. Ο Νάτχο έφυγε και η ομάδα έψαχνε για μια ακόμα λύση.

Αυτή βρέθηκε στο πρόσωπο του Αλγερινού Μπενζιά, ο οποίος ενώ είναι δεκάρι, μπορεί να προσφέρει ως "8". Και το Νάτχο, άλλωστε, εξάρι δεν τον λες. Υπενθυμίζεται ότι κατ' ανάγκη μπορεί να αγωνιστεί ως ανασταλτικός χαφ ο Τοροσίδης, ενώ όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, στο παρελθόν ο Σεμέδο έχει παίξει ως εξάρι. Μπορεί να μην το δούμε ποτέ αυτό να συμβεί στον Ολυμπιακό, απλά ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

"ΦΟΡΤΩΣΕ" ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΑ

Στις θέσεις των εξτρέμ οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν Ποντένσε, Μασούρα, Ραντζέλοβιτς, Λοβέρα και Μπρούνο (ο Μαρτίνς τον έχει στο μυαλό του και για τη θέση "8"). Μην ξεχνάμε τον Χριστοδουλόπουλο που αποθεραπεύεται, αλλά και τον Σουντανί που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής. Για τη θέση πίσω από τον φορ "επιστρατεύτηκε" ο Βαλμπουενά μετά τον τραυματισμό του Φορτούνη. Ο 35χρονος Γάλλος που έχει ξεχωρίσει φέτος με την ποιότητα και το πάθος του, αριστερός εξτρέμ θέλει να αγωνίζεται, αλλά και ως "δεκάρι" τη διαφορά την κάνει.

CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÊÑÁÓÍÏÍÔÁÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πού να γυρίσει και ο Φορτούνης, δηλαδή! Πάμε και στην επίθεση. Ο Γκερέρο ήταν ο βασικός φορ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, πλην του τελευταίου με την Κράσνονταρ που αγωνίστηκε ο Ελ Αραμπί. Με τις τελευταίες του επιδόσεις ο Μαροκινός στράικερ "πονοκεφαλιάζει" τον Πέδρο Μαρτίνς, που έχει στην κορυφή δύο ικανούς επιθετικούς. Ο Πορτογάλος έχει και τον Σουντανί στο μυαλό του για τη γραμμή κρούσης, ενώ και ο Λοβέρα ως αγαπημένη θέση έχει να κινείται ως δεύτερος επιθετικός.

Ας δούμε στο πινακάκι που ακολουθεί τις λύσεις που έχει σε κάθε θέση ο Ολυμπιακός, έτσι όπως διαμορφώθηκε το ρόστερ του με το πέσιμο της... καρό σημαίας στη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Ολυμπιακός: Η αποθήκη οπλισμού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ