ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η απόδοση ευθυνών

Ολυμπιακός: Η απόδοση ευθυνών

Τις ατάκες Μαρινάκη στα αποδυτήρια της Τούμπας ακολούθησαν βιντεοθεραπεία και παρατηρήσεις του Πέδρο Μαρτίνς. Το "για να σας δω" του Πορτογάλου και η καθαρή εξήγηση για το τι δεν πήγε καλά στο ματς με τον ΠΑΟΚ. "Τούμπανο" το πόδι του Φορτούνη, το παλεύει να παίξει με ένεση.

"Γεμάτη" ήταν η μέρα για τους «ερυθρόλευκους» στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ και κυρίως ο τρόπος που ήρθε, με το αρχικό πλάνο να πηγαίνει στα σκουπίδια, ενόχλησε πολύ. Όχι μόνο τον προπονητή, τους παίκτες και τον Βαγγέλη Μαρινάκη που ηγήθηκε της αποστολής, αλλά κι όλο τον κόσμο της ομάδας που είδε μια εμφάνιση πολύ μακριά από τις απαιτήσεις και τις υποσχέσεις των προηγούμενων ημερών.

Πολλοί απόρησαν και με τις αποφάσεις του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και με την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του. Δεν χωράει ιδιαίτερη ανάλυση ότι η σκέψη για Νάτχο δίπλα στον Γκιλιέρμε, ήταν, όπως αποδείχθηκε, για τα… σκουπίδια, καθώς ο πολύπειρος Ισραηλινός για άλλη δουλειά επιλέχθηκε, άλλη κλήθηκε να κάνει και τίποτα απ’ όλα δεν έγινε.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ

Στο βίντεο που είχε προηγηθεί του αγώνα της Τούμπας ο 48χρονος κόουτς είχε εξηγήσει στους ποδοσφαιριστές το πλάνο του. Σύμφωνα με όσα τους είπε, ήθελε πίεση ψηλά στην άμυνα του "δικεφάλου" από την πρώτη πάσα, προκειμένου να τους οδηγήσει σε μεγάλες μπαλιές από την άμυνα προς την επίθεση. Αυτός είναι, άλλωστε, ο τρόπος που επιλέγει να αναπτυχθεί η ομάδα του Λουτσέσκου, όπως πιέζεται ψηλά. Η μπάλα από τους στόπερ σε έναν από τους Μάτος ή Βιεϊρίνια, για να ψάξουν τη μεγάλη κάθετη πάσα μπροστά τους, προς τον αντίστοιχο εξτρέμ, στην πλάτη του μπακ κι όποιος αντέξει...

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ, ΑΛΛΑ…

Κάπως έτσι η μπάλα γίνεται διεκδικούμενη και ο Μαρτίνς περίμενε ότι οι αμυντικοί του βγαίνοντας πρώτοι στις προσωπικές μονομαχίες, θα ανακτούσαν εύκολα την κατοχή, θα έβρισκαν στήριγμα σε Γκιλιέρμε ή Νάτχο και θα έχτιζαν γρήγορα κόντρα επιθέσεις. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε και η εξήγηση είναι πολύ απλή.

Ούτε το πρέσινγκ ψηλά έγινε συντονισμένα, ούτε στις μονομαχίες οι παίκτες του έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ πιο παθιασμένα, έβγαιναν σχεδόν πάντα πρώτοι στις διεκδικήσεις, άρα το πλάνο του Μαρτίνς για να τους εγκλωβίσει, πήγε περίπατο. Είναι χαρακτηριστική η φάση του πρώτου γκολ την οποία ανέλυσε το πρωί και ο Θέμης Καίσαρης για να φανεί πόσο… στραβή ήταν όλη η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Πειραιά.

ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Μετά, λοιπόν, από την επίσκεψη Μαρινάκη, τις ατάκες που είπε στα αποδυτήρια και αποκάλυψε το «24ο Ευαγγέλιο», ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την εμφάνιση, αλλά δεν θέλησε να το πάει παραπέρα, εκτιμώντας τη συνολική δουλειά και εικόνα της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν ως τώρα. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι θέλει και την πρόκριση σε βάρος της Ντιναμό και τη νίκη επί της ΑΕΚ που εξασφαλίζει τη 2η θέση, καθώς όπως έλεγε χαρακτηριστικά " θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Champions League μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών".

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ

Κάπως έτσι τοποθετήθηκε μερικές ώρες αργότερα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ο Πέδρο Μαρτίνς. Αφού πρόβαλε στο βίντεο εκτεταμένα στιγμιότυπα από το πρώτο ημίχρονο, άφησε τους παίκτες να δουν τι (δεν) έκαναν απ’ ότι τους είχε ζητήσει και είπε σχετικά: " Χθες ήταν μια κακή μέρα για την ομάδα μας. Δεν κάναμε τίποτα απ’ όσα είχαμε συζητήσει και δουλέψει στη διάρκεια της εβδομάδας. Μπροστά μας έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Περιμένω να μου αποδείξετε ότι δεν είμαστε η ομάδα που δείξαμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα που δείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Περιμένω να σας δω…".

Εν ολίγοις, ζήτησε αντίδραση και περιμένει να την έχει. Αναγνωρίζει ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει και πως δεν του βγήκε η επιλογή Νάτχο, αφού οι αργές αντιδράσεις του, δεν του επέτρεψαν να κερδίσει τις λεγόμενες "δεύτερες μπάλες" (σ.σ. τις μπάλες που διεκδικούνται στο χώρο μετά από κεφαλιά ή προσωπική μονομαχία), αλλά έχει και παράπονα από τους υπόλοιπους παίκτες που δεν έκαναν όσα έπρεπε. Πάνω απ’ όλα ότι δεν έπαιξαν με τη διάθεση που έπρεπε και ως γνωστόν στα ντέρμπι νικά συνήθως αυτός που το θέλει περισσότερο. Για την ιστορία, τα φάουλ ήταν 25-13 υπέρ του ΠΑΟΚ κάτι που σημαίνει πως οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυναμικά σε κάθε διεκδίκηση, γι’ αυτό και κέρδισαν τις περισσότερες με τα γνωστά επακόλουθα.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΕΣΗ Ο "ΦΟΡΤΟΥ"

Στο αρχικό του σχέδιο για τη σειρά των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν (Ντιναμό εντός, ΑΕΚ, Ντιναμό εκτός), είχε προγραμματίσει να μην κάνει πολλές αλλαγές από το ματς της Τούμπας στο πρώτο με την ομάδα του Κιέβου. Η κακή απόδοση αρκετών παικτών, ωστόσο, τον έβαλε σε δεύτερες σκέψεις. Περιμένοντας τον Φορτούνη, ο οποίος έχει ένα μεγάλο πρήξιμο στο πέλμα του αριστερού του ποδιού, δίπλα στον αστράγαλο, και αν αγωνιστεί την Πέμπτη, μάλλον θα χρειαστεί ένεση, έχει στο μυαλό του και τους Τσιμίκα, Μεριά, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Ζιλ Ντίας και Χασάν.

Τρίτη και Τετάρτη θα φανεί ποιοι από τους προαναφερθέντες θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα για τον αγώνα με τη Ντιναμό κι αν ο αρχηγός θα καταφέρει να ξεπεράσει τις έντονες ενοχλήσεις στο "τουμπανιασμένο" πόδι του, ώστε να δώσει το παρών. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνει ενδεκαδάτος ο Νάτχο, αλλά θα παίξει σε ρόλο επιτελικού μέσου, όχι δίπλα στον κόφτη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ