ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η αλήθεια για Βούκοβιτς

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr ανοίγει το κεφάλαιο Βούκοβιτς. Η αλήθεια με το συμβόλαιό του, οι προθέσεις του Ολυμπιακού, οι προτάσεις του χειμώνα, το "καυτό" καλοκαίρι που έρχεται και τι απαντά η πλευρά του στα σενάρια.

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2017. Οι "ερυθρόλευκοι" έδωσαν 2 εκατ. ευρώ στην Κόνιασπορ και απέκτησαν τον Σέρβο, που είχε το προσωνύμιο "Υπουργός Άμυνας", για τα ηγετικά χαρακτηριστικά στο τρόπο που αγωνίζεται.

Ο Μπέσνικ Χάσι ήταν αυτός που εισηγήθηκε την απόκτησή του, αλλά ο τραυματισμός με την εθνική Σερβίας τον πήγε πίσω και όταν επανήλθε, ο Κοσοβάρος τεχνικός είχε αποχωρήσει. Ο Τάκης Λεμονής που τον διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία δεν πίστεψε στον διεθνή κεντρικό αμυντικό, με αποτέλεσμα στο πρώτο μισό της σεζόν 2017-2018 να καταγράψει όλες κι όλες πέντε συμμετοχές και να παραχωρηθεί ακολούθως ως δανεικός στη Βερόνα.

Όλα άλλαξαν με τον Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία. Ο Πορτογάλος πίστεψε στον 31χρονο στόπερ, ο οποίος ήταν η πιο βασική του επιλογή για το κέντρο των μετόπισθεν. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχει παίξει 18 ματς στη Super League (15 90λεπτα), ένα 90λεπτο στο κύπελλο και εννέα ευρωπαϊκά ματς, σε όλα βασικός.

Η φημολογία που τον θέλει να αποχωρεί "κακήν κακώς" από το λιμάνι, δεν έχει ρεαλιστική βάση στην πραγματικότητα. Πολλοί στέκονται στα 3 αυτογκόλ που έχει σημειώσει, για τα οποία ο ίδιος είναι "σκασμένος", καθώς συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Μαρτίνς, ωστόσο, εξακολουθεί και ποντάρει στον Βούκοβιτς.

Άλλωστε σε προ ημερών τετ α τετ, αφού ο ποδοσφαιριστής επανήλθε στο κανονικό πρόγραμμα μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Πορτογάλος του ξεκαθάρισε -κατ' ιδίαν- πως τον θεωρεί σημαντική μονάδα στα πλάνα του.

Ο Σέρβος δεσμεύεται με συμβόλαιο στον Ολυμπιακό μέχρι το 2020, έχει καλές σχέσεις με διοίκηση και προπονητικό τιμ,υποστηρίζει ότι είναι υπερήφανος για τη φανέλα που φορά, ενώ δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι δεν έχει ποδοσφαιρική αξία ή ότι ξέχασε τη μπάλα που γνώριζε ο οκτώ φορές διεθνής, με θητεία και στην Αϊντχόφεν.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον χειμώνα κατατέθηκαν δύο προτάσεις για τον Βούκοβιτς, με αρκετά λεφτά, οι οποίες αμφότερες απορρίφθηκαν, δείγμα ότι στον Ολυμπιακό δεν ήθελαν να τον... ξεφορτωθούν. Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν ότι οι δύο ομάδες που θέλησαν να κάνουν δικό τους τον Σέρβο και προχώρησαν σε προσφορές, οι οποίες όμως, απορρίφθηκαν από τη διοίκηση, ήταν η ρωσική Κρασνοντάρ και η Αλ Νασρ από τη Σαουδική Αραβία.

Την ίδια ώρα, η πλευρά του ποδοσφαιριστή επισημαίνει πως "δεν έγινε καμία πρόταση στον Βούκοβιτς για μειωμένες αποδοχές, ούτε άλλο ραντεβού για λύση συμβολαίου. Όλα αυτά είναι μυθεύματα και δημοσιεύματα που έχουν σκοπό να αποσταθεροποιήσουν τον Ολυμπιακό".

Το καλοκαίρι πολλά μπορεί να συμβούν. Αν ο Βούκοβιτς δεν συνεχίσει να είναι βασική επιλογή, ενδεχόμενο που συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες, τότε θα γίνει κουβέντα για πώλησή του, ανάλογα και με τις προτάσεις που θα υπάρξουν. "Αν φύγει, θα φύγει μόνο με μεταγραφή" υποστηρίζεται από την πλευρά του Σέρβου αμυντικού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ