ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η αλήθεια για Κούτρη, Μπενζιά και Μπρούνο

Ολυμπιακός: Η αλήθεια για Κούτρη, Μπενζιά και Μπρούνο

Γιατί είναι εδώ και καιρό εκτός αγωνιστικού κάδρου Μπενζιά και Κούτρης στον Ολυμπιακό; Γιατί επανέρχεται στο προσκήνιο ο Μπρούνο; Το Sport24.gr έχει όλες τις απαντήσεις.

Ο Ολυμπιακός μετά τις ισοπαλίες με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τον ΠΑΟΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης” μπαίνει σε ένα ακόμη κρίσιμο κύκλο αγώνων που θα επηρεάσει τους στόχους εντός κι εκτός συνόρων.

Ο... κόκκινος Δεκέμβρης περιλαμβάνει δύο εντός έδρας παιχνίδια (με Ερυθρό Αστέρα και ΑΕΛ) και τρία εκτός (με Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης και Βόλο), ενώ το 2020 μπαίνει με την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό (4/1).

Ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να οδηγήσει την ομάδα του σε διαδοχικές νίκες που θα τη διατηρήσουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή συνέχεια μέσω του Europa League. Λογικό είναι, λοιπόν, ο Πορτογάλος κόουτς να ψάχνει ήδη το καλύτερο δυνατό μοίρασμα της τράπουλας, ώστε να αξιοποιήσει σωστά και το ρόστερ που έχει στα χέρια του.

Τον τελευταίο καιρό βρίσκονται στο προσκήνιο τρεις ποδοσφαιριστές που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας έχουν μείνει εκτός αγωνιστικού πλάνου. Πρόκειται για τους Λεονάρντο Κούτρη, Γιασίν Μπενζιά και Μπρούνο. Το Sport24.gr έψαξε τις απαντήσεις από το αθλητικό κέντρο του Ρέντη και τις παρουσιάζει:

ΚΟΥΤΡΗΣ: ΧΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΣΙΜΙΚΑ

Το όνομα του διεθνούς μπακ έπαιξε δυνατά το καλοκαίρι για μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. Η “καλή” πρόταση, ωστόσο, δεν ήρθε με αποτέλεσμα να συνεχίσει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν τον συμπεριέλαβε στην λίστα της UEFA, ωστόσο, από τα 12 ματς που έχουν διεξαχθεί έως τώρα για το πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί στα 5.

Τέσσερα ως βασικός, όλα εντός έδρας με αντιπάλους Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, Λαμία, ΟΦΗ κι ένα ως αλλαγή (στη Λάρισα για 26'). Στα προκριματικά του Champions League, έπαιξε πέντε λεπτά στη ρεβάνς (2-0) με τη Μπασακσεχίρ στις 13 Αυγούστου.

Τελευταία του παρουσία ήταν στις 19 Οκτωβρίου στο 2-1 επί της ομάδας του Γιώργου Σίμου. Πολλά έχουν ακουστεί από τότε έως τώρα γιατί δεν έχει πάρει περισσότερο χρόνο, ωστόσο, αυτό αποτελεί 100% επιλογή του προπονητή, ο οποίος θεωρεί σε καλύτερη κατάσταση και πρώτη επιλογή τον επίσης διεθνή Κώστα Τσιμίκα.

Παρότι έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια ακόμη και για διάσταση απόψεων ανάμεσα στη διοίκηση της ΠΑΕ και τον εκπρόσωπό του για πρόωρη ανανέωση συμβολαίου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι λόγοι είναι καθαρά αγωνιστικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κούτρης ήταν στην “αποστολή” και για το ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά κόπηκε από τη 18άδα.

Ο λόγος που μένει εκτός 18άδας όταν δεν προορίζεται για βασικός, όπως έχουμε εξηγήσει αρκετές φορές στον αέρα του SPORT24 Radio 103,3 είναι ότι ο Μαρτίνς προτιμά τον Τοροσίδη ή τον Γκασπάρ, οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν ως ρεζέρβες και στα δύο άκρα της άμυνας, όχι μόνο αριστερά όπως ο “Λεό”. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Τσιμίκα στα ματς που έπαιξε βασικός ο Κούτρης.

Έμεινε δηλαδή και ο “Τσίμι” εκτός αποστολής. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι αν ο Ολυμπιακός ήταν πιο... άνετος βαθμολογικά, ο Κούτρης θα έπαιζε πιθανότατα στη Νέα Σμύρνη. Δεν αποκλείεται να τον δούμε ξανά το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αλλά και σε αυτό το ματς πιο πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει ο Τσιμίκας.

Για την ιστορία, το συμβόλαιο του Κούτρη με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021, μετά από ενάμιση χρόνο δηλαδή. Και κάτι ακόμη με σημασία. Πέρυσι ο Τσιμίκας έκλεισε τη σεζόν με 28 επίσημες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και ο Κούτρης 24. Φέτος ο κόουτς εκτιμά ότι ο “Τσίμι” είναι συνολικά σε καλύτερη κατάσταση και τον έχει τοποθετήσει στη θέση του οδηγού αναφορικά με το αριστερό άκρο της άμυνας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κούτρης έπαψε να είναι ενεργή επιλογή κι αυτό θα φανεί πολύ σύντομα...

ΜΠΕΝΖΙΑ: ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

Ο Αλγερινός διεθνής μέσος αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Λιλ χωρίς οψιόν αγοράς, όπως ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκαθάρισε σε συνάντησή του με τους ρεπόρτερ. Ο 25χρονος άσος, το ενοίκιο του οποίου μαζί με την ετήσια αμοιβή του ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ, αποκτήθηκε με τις ευλογίες του κόουτς Μαρτίνς και δεν είναι τυχαίο ότι δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα.

Ο 49χρονος προπονητής, μάλιστα, είχε ξεκαθαρίσει από το ξεκίνημα της περιόδου ότι τον υπολογίζει για τις θέσεις 6,8 και 10. Δηλαδή παντού για την τριάδα του άξονα. Μέχρι τώρα, όμως, έχει αγωνιστεί σε μόλις 4 παιχνίδια εκ των οποίων μόνο σε ένα βασικός. Ήταν με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι που αποβλήθηκε στο 58' με δύο κίτρινες (σ.σ. η δεύτερη από αυστηρή έως ανύπαρκτη). Έχει παίξει πιο πριν, δέκα λεπτά στο 5-0 επί του Βόλου, 25' στο εντός έδρας 2-2 με την Τότεναμ. και μετά για 15 λεπτά στο 2-0 επί της Λαμίας.

Παρότι αντιμετώπισε κι έναν μυικό τραυματισμό, αλλά και μια ίωση το τελευταίο διάστημα, έχει να αγωνιστεί σε παιχνίδι του Ολυμπιακού από το Βελιγράδι και την 1η Οκτώβρη. Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η αλήθεια είναι ότι η τεχνική ηγεσία δεν έχει μείνει όσο ικανοποιημένη θα ήθελε από την έως τώρα παρουσία του. Παρότι το ταλέντο και η ποιότητά του είναι υπεράνω αμφισβήτησης, στις προπονήσεις δεν έχει πείσει τον Μαρτίνς στο 100%. Υπάρχουν προπονήσεις που δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και κάνει εντυπωσιακές ενέργειες κι άλλες που μοιάζει... άφαντος.

Σε κάποιες είναι φουλ συγκεντρωμένος και σε άλλες χαλαρός. Άλλες φορές παίζει απλά, σύμφωνα με την εντολή κι άλλες για το... θέαμα, με τακουνάκια και περίτεχνες ντρίμπλες. Αυτή η έλλειψη ισορροπίας και προσαρμογής στο πλάνο, κάνουν επιφυλακτικό τον κόουτς εδώ και δύο μήνες.

Αν αλλάξει κάτι, θα το μάθουμε σύντομα, μέχρι το τέλος του μήνα. Αν πείσει και πάρει ευκαιρίες και την ομάδα μπορεί να βοηθήσει και τον εαυτό του. Αν όχι, όλα είναι ανοικτά, ακόμη και η διακοπή του δανεισμού ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Πάντως, η απουσία του Βαλμπουενά από το μεθαυριανό ματς του Αγρινίου (Σάββατο 7/12, 20.00) ενδέχεται να αποτελέσει μια ευκαιρία για τον Μπενζιά, ο οποίος ήταν και στη 18άδα των αγώνων με Μπάγερν και Τότεναμ εκτός έδρας, όπως και στο εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο, χωρίς, όμως, να πάρει χρόνο συμμετοχής...

ΜΠΡΟΥΝΟ: ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΕΑ

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αποτέλεσε θερμή εισήγηση του κόουτς από τις πολύ καλές εντυπώσεις που του άφησε πέρυσι ως παίκτης του Ατρομήτου. Η διοίκηση φρόντισε να τον αποκτήσει από τη Λασκ Λιντς που άνηκε, με τον κόουτς να του δίνει ευκαιρία σε ένα από τα πρώτα και κρισιμότερα ματς της σεζόν. Το 0-1 επί της Μπασάκ στην Τουρκία.

Μπήκε ως αλλαγή μόλις για 7 λεπτά, αλλά σαφώς επηρεασμένος από το άγχος, υπέπεσε σε πέναλτι (απέκρουσε ο Σα) και επικίνδυνο φάουλ εκτός περιοχής, ενώ εισέπραξε και μια κίτρινη. Φάνηκε... άγουρος γι' αυτό το επίπεδο και από τότε μέχρι τώρα δεν έχει αγωνιστεί ξανά.

Γύρω από το όνομά του έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για πιθανό δανεισμό τον Γενάρη. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, εμφανίζεται σε καλή κατάσταση στις προπονήσεις και δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχθηκε για τη 18άδα του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Δεν αγωνίστηκε, αλλά είναι πιθανό αυτό να συμβεί μεθαύριο στο Αγρίνιο. Και η δική του παρουσία μετά από τον Γενάρη στο δυναμικό της ομαδας, θα εξαρτηθεί από το πρόσωπο που θα δείξει μέχρι το τέλος του 2019...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ