ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Γουλβς: Έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν το όνομα του διαιτητή

Manchester City's Sergio Aguero, right, and referee Clement Turpin wait for confirmation of his side's second goal during the Champions League round of 16 second leg, soccer match between Manchester City and Schalke 04 at Etihad stadium in Manchester, England, Tuesday, March 12, 2019. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's Sergio Aguero, right, and referee Clement Turpin wait for confirmation of his side's second goal during the Champions League round of 16 second leg, soccer match between Manchester City and Schalke 04 at Etihad stadium in Manchester, England, Tuesday, March 12, 2019. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Το όνομα του διαιτητή που θα σφυρίξει το Ολυμπιακός - Γουλβς, Κλεμάν Τουρπέν, χρησιμοποιούνταν ως κάλυψη από εμπόρους ναρκωτικών στη Γαλλία. Η χιουμοριστική απάντηση του διεθνούς ρέφερι.

Για αρκετά χρόνια το ονοματεπώνυμο του διαιτητή Κλεμάν Τουρπέν, που θα διευθύνει την αναμέτρηση της Πέμπτης (12/3, 22.00) ανάμεσα σε Ολυμπιακό - Γουλβς, χρησιμοποιούνταν από εμπόρους ναρκωτικών ως κάλυψη. Αυτό αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε από την περιφερειακή διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας των Βερσαλλιών στα τέλη του 2017.

Ένα γκρι Renault Laguna, ύποπτο για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ανάμεσα σε Βέλγιο και Γαλλία, ανήκε από τον Δεκέμβριο του 2015 σε έναν "Κλεμάν Τουρπέν", γεννημένο στις 14 Μαρτίου 1982 στο Παρίσι και είχε έδρα το Noisy-le-Sec. Και δεν επρόκειτο ασφαλώς για τον ρέφερι ο οποίος θα σφυρίξει στο "Γ. Καραϊσκάκης", παρότι κι αυτός είναι γεννημένος το 1982, αλλά στις 16 Μαΐου. Όπως είχε εκμυστηρευτεί πηγή στην αστυνομία, οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν το ονοματεπώνυμο του διεθνούς ρέφερι για να κάνουν πλάκα και επειδή είναι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου.

Τελικά, ο Μουνίρ Α., αρχηγός συμμορίας με το ψεύτικο "Κλεμάν Τουρπέν", συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου 2018 στο Παρίσι. Τρεις από τους συνεργάτες του συνελήφθησαν επίσης, με την κατηγορία ότι φύτεψαν και καλλιέργησαν μεγάλη ποσότητα κάνναβης σε μια φόρμα στο Oise (τμήμα στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας). Επιπλέον, στην περίφημη Renault Laguna, σε κέντρο τεχνικού ελέγχου, βρέθηκε από τις Αρχές ένας εκτοξευτήρας πυραύλων με τον εκρηκτικό φορτίο, ένα τουφέκι Καλάσνικωφ, δύο υποβρύχια πυροβόλα όπλα, 1,2 εκατ. ευρώ και ρουχισμός και πολυτελή ρολόγια αξίας 650.000 ευρώ. Στο κέντρο τεχνικού ελέγχου κατασχέθηκαν επίσης περίπου πενήντα κιλά ρητίνης κάνναβης.

Ποια ήταν όμως η αντίδραση του διαιτητή όταν ενημερώθηκε πως οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν το όνομά του; "Μπορώ να επιβεβαιώσω πως δεν ζω στο Noisy-le-Sec και πως δεν έχω διαμέρισμα εκεί. Και πως ασφαλώς δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά" ανέφερε και πρόσθεσε με χιούμορ: "Τι με εμπνέει από αυτήν την ιστορία; Ότι η διαιτησία είναι μια δραστηριότητα με πολύ ρίσκο".

Παρεμπιπτόντως, ο Κλεμάν Τουρπέν είναι ο πιο νέος διαιτητής που σφύριξε στο γαλλικό πρωτάθλημα, σε ηλικία 26 ετών. Θεωρείται από τους κορυφαίους διαιτητές στον κόσμο. Είναι από την περιοχή της Λιόν και πολύς κόσμος στη Γαλλία θεωρεί ότι υποστηρίζει την ομάδα και τη βοηθάει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Με Φορτούνη, Σεμέδο κόντρα στην Γουλβς
Ολυμπιακός - Γουλβς: "Σφυρίζει" ο 37χρονος Γάλλος Τουρπέν
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ