ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Γκιλιέρμε, ο βιονικός

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έδωσε πέντε παιχνίδια μέσα σε διάστημα 16 ημερών και εκτός του Ζοζέ Σα που υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του, ο Γκιλιέρμε ήταν ο μοναδικός που δεν έλειψε ούτε ένα λεπτό από τον αγωνιστικό χώρο.

Όταν ο Ολυμπιακός αποκτούσε το καλοκαίρι τον Γκιλιέρμε από τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, γνώριζε ότι έπαιρνε έναν ποδοσφαιριστή που προερχόταν από γεμάτη σεζόν, που είχε πνευμόνια, τρεξίματα και θα μπορούσε να ηγηθεί της μεσαίας του γραμμής. Εν ολίγοις, έναν παίκτη που θα μπορούσε να πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του.

Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Πέδρο Μαρτίνς προτιμούσε να ξεκινάει τον Ανδρέα Μπουχαλάκη και η αλήθεια είναι πως ο διεθνής μέσος ανταποκρινόταν πολύ καλά. Ο Γκιλιέρμε περίμενε καρτερικά την ευκαιρία, έβλεπε τα περισσότερα ματς από τον πάγκο και πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτιόνταν τι ακριβώς ίσχυε με τον Βραζιλιάνο.

Ο Μαρτίνς δεν βιαζόταν να τον εντάξει στο αρχικό σχήμα και ήθελε σιγά σιγά να τον βάλει στην ομάδα. Μέχρι που ο 28χρονος άρχισε να παίρνει τις ευκαιρίες του, να παίζει βασικός και να δείχνει τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του. Ο Γκιλιέρμε μετράει στο πρωτάθλημα 16 εμφανίσεις και στις 15 έχει ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, παίζοντας ολόκληρα 90λεπτα με εξαίρεση το ματς με τον Άρη στο Βικελίδης, όπου βγήκε αλλαγή στο 84'.

Τις τελευταίες 16 ημέρες, ο Ολυμπιακός έδωσε πέντε αγώνες-φωτιά. Δυο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, δυο ευρωπαϊκά ματς με τη Ντινάμο Κιέβου για τους "32" του Europa League και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Με εξαίρεση τον Ζοζέ Σα που υπερασπίστηκε την εστία των Πειραιωτών, ο Γκιλιέρμε ήταν ο μόνος που δεν έχασε ούτε ένα δευτερόλεπτο. Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε και τα πέντε παιχνίδια!

Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι δεν κουνιέται πλέον από την ενδεκάδα, έχοντας κερδίσει με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς. Για πολλούς θεωρείται η πιο επιτυχημένη μετεγγραφή του Ολυμπιακού, αποδίδοντας κάθε φορά στο 100%. Είναι ένας παίκτης που πατάει κάθε σημείο του γηπέδου, που έχει το κάθετο παιχνίδι στο ρεπερτόριό του, που βάζει τα πόδια του στη φωτιά, που κυριαρχεί στον άξονα. Λίρα εκατό για κάθε προπονητή...

Τα λεπτά συμμετοχής στην τελευταία πεντάδα αγώνων:

Ζοζέ Σα 450 ΛΕΠΤΑ

Τόρες Γκιλιέρμε

450 ΛΕΠΤΑ

Ντάνιελ Ποντένσε

425 ΛΕΠΤΑ

Κώστας Φορτούνης 404 ΛΕΠΤΑ
Αχμέντ Χασάν 360 ΛΕΠΤΑ
Γιασίν Μεριά 360 ΛΕΠΤΑ
Πάπε Αμπού Σισέ 360 ΛΕΠΤΑ
Κώστας Τσιμίκας 340 ΛΕΠΤΑ
Μαντί Καμαρά 246 ΛΕΠΤΑ
Βασίλης Τοροσίδης 245 ΛΕΠΤΑ
Γιάγκος Βούκοβιτς 225 ΛΕΠΤΑ
Ζιλ Ντίας 221 ΛΕΠΤΑ
Λεονάρντο Κούτρης 180 ΛΕΠΤΑ
Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο 153 ΛΕΠΤΑ
Γιώργος Μασούρας 139 ΛΕΠΤΑ
Ανδρέας Μπουχαλάκης 134 ΛΕΠΤΑ
Ρόντερικ Μιράντα 90 ΛΕΠΤΑ
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος 76 ΛΕΠΤΑ
Μπίμπρας Νάτχο 70 ΛΕΠΤΑ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ