ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Γιατί πήρε τον Μασούρα

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Γιώργος Μασούρας, Πανιώνιος (eurokinissi) (EUROKINISSI)

Ο 24χρονος άσος του Πανιωνίου, Γιώργος Μασούρας, αποτέλεσε για 1,5 χρόνο τον μεταγραφικό στόχο, όχι μόνο των «ερυθρολεύκων», αλλά και των ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Ο Φρανσουά Μοντέστο είχε «κατασκηνώσει» στη Ν. Σμύρνη.

Κι άλλος Μασούρας στον Ολυμπιακό. Μετά τον Γιάννη της ΑΕΛ, έπιασε λιμάνι και ο Γιώργος του Πανιωνίου. Μόνο που ο άσος των «κυανέρυθρων» είχε μπει στο «μάτι» του Φρανσουά Μοντέστο εδώ και 1,5 χρόνο. Κι από τη στιγμή που «μιλάει» ο Κορσικανός, είναι λογικό ο ερυθρόλευκος μηχανισμός να ενεργοποιείται ακόμα πιο γρήγορα.

Ο Μασούρας που θα πιάσει λιμάνι τον Γενάρη και για τα επόμενα 4,5 χρόνια θα είναι κάτοικος Πειραιά (αν και εφόσον εξαντλήσει το συμβόλαιό του), ανήκε στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που το έβλεπαν εδώ και 18 μήνες ότι αργά ή γρήγορα θα έπαιρνε μεταγραφή σε έναν από τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κατά καιρούς είχαν ακουστεί η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ότι τον είχαν βάλει στο «σημάδι». Το τελευταίο 15νθήμερο είχε «φουντώσει» για τα καλά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακό. Ή τουλάχιστον είχε βγει για τα καλά προς τα έξω το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, μιας και όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα του ρεπορτάζ, ο Μοντέστο τον είχε στη λίστα του από την περσινή σεζόν.

Δεν προκάλεσε λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην απόκτησή του. Για ποιο λόγο έκαναν την συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση;

Πρωτίστως γιατί έβλεπε ο Μοντέστο (σε συνεννόηση πάντοτε με τον Μαρτίνς) έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση τόσο στα δύο «φτερά» της επίθεσης, όσο και πίσω από τον φορ, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός.

Επίσης, δείχνει να έχει μία αρκετά καλή σχέση με τα δίχτυα. Στο φετινό πρωτάθλημα για παράδειγμα έχει τα διπλάσια γκολ απ’ όλα όσα έχουν σημειώσει συνολικά όλοι οι εξτρέμ του Ολυμπιακού, 4 έναντι 2 (από ένα γκολ έχουν οι Λάζαρος και Ποντένσε, κανένα οι Ναουέλ και Φετφατζίδης).

Ο βασικός λόγος όμως είχε να κάνει με το ότι οι «ερυθρόλευκοι» έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να βοηθήσει με το «καλημέρα» στον Ολυμπιακό και να «τονώσει» την επιθετική γραμμή των Πειραιωτών.

Συν τοις άλλοις είχαν διαπιστώσει ότι από το 2014 όταν μετακόμισε από τον Ηλυσιακό στον Πανιώνιο, χρονιά με χρονιά εμφανιζόταν ολοένα και πιο ανεβασμένος, ολοένα και πιο ώριμος, ολοένα και πιο αποτελεσματικός.

Ο 24χρονος άσος των Νεοσμυρνιωτών μάλιστα είχε φτάσει σε ένα σημείο να απασχολήσει ακόμη και ομάδες του εξωτερικού. Όλα αυτά ήταν εν γνώσει του Ολυμπιακού, που κινήθηκε αστραπιαία και τον ανακοίνωσε περίπου 40 μέρες πριν την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ