ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Γιατί "μάντρωσε" ο Μαρτίνς τους παίκτες στον Ρέντη

SUPERLEAGUE / ÏÖÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÖÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε μία σειρά από λόγους που έσπευσε να ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές από τα αποδυτήρια του «Γεντί Κουλέ» ότι θα διανυκτερεύσουν στο προπονητικό κέντρο. Τους εξήγησε και δημοσίως!

Όλα έχουν και τα όριά τους! Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκε ο Πέδρο Μαρτίνς, βλέποντας την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ". Δεν το περίμενε ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα εμφάνιζαν αυτό το πρόσωπο ειδικά στο πρώτο 45λεπτο.

Στο τέλος του ματς και αφού έφευγε ο Ολυμπιακός με την ήττα από το Ηράκλειο, ενημέρωσε τους παίκτες ότι δεν θα κοιμόντουσαν στα σπίτια τους όταν θα επέστρεφαν στην Αθήνα. Τους ξεκαθάρισε ότι θα κοιμηθούν στον Ρέντη και αυτό θα συμβεί εώς και την ημέρα που θα φύγει η αποστολή για το Λουξεμβούργου. Για λίγες ώρες θα βγουν την Τρίτη (23/10) να μαζέψουν κάποια ρούχα και θα επιστρέψουν άρον-άρον στο προπονητικό κέντρο.

Η απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού δεν πάρθηκε εν θερμώ. Την πήρε έχοντας συζητήσει με τους συνεργάτες του και με ανθρώπους της διοίκησης. Για παράδειγμα ο Καρεμπέ συμφώνησε και κοιμήθηκε κι εκείνος στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Για ποιο λόγο όμως έφτασε στο σημείο να τους «μαντρώσει» και να τους κάνει κατά κάποιο τρόπο το συγκεκριμένο «καψώνι»; Προφανώς έχει να κάνει με την εικόνα στο παιχνίδι.

Μία τέτοια κίνηση συνήθως συμβαίνει στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων και της προσήλωσης στα παιχνίδια που ακολουθούν. Εν μέρει το έκανε και για αυτό ο Πορτογάλος, μιας και ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (25/10, 19.55) δίνει έναν «τελικό» με την Ντουντελάνζ.

Ωστόσο, υπάρχουν και μία σειρά από άλλοι λόγοι που δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να πάνε να ξεκουραστούν στα σπίτια τους.

ΒΓΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ

Αυτό που τον εκνεύρισε λοιπόν περισσότερο απ’ όλα ήταν η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών του και ο τρόπος με τον οποίο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ενώ τους είχε ενημερώσει ότι ο ΟΦΗ που θα συναντήσουν δεν θα έχει καμία σχέση με τον ΟΦΗ που αντιμετώπισαν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, τονίζοντάς τους μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να δώσουν και ιδιαίτερη σημασία στον βαθμολογικό πίνακα, αντιθέτως είδε ορισμένους ποδοσφαιριστές να κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ» λες και έπαιζαν Κύπελλο με ομάδα… Γ’ Εθνικής.

Αυτή τη συμπεριφορά από κάποιους παίκτες δεν θα την ξεχάσει τόσο εύκολα ο Μαρτίνς. Προβληματίστηκε σε τέτοιο βαθμό που είναι δεδομένο ότι ακόμα και αυτοκριτική να κάνουν οι παίκτες και να παραδεχτούν τα λάθη τους, θα ξανασκεφτεί ορισμένα πράγματα ως προς τις επιλογές των προσώπων της ενδεκάδας.

ΑΥΤΟ ΤΟΝ "ΤΣΑΤΙΣΕ" ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Ο Μαρτίνς λοιπόν δεν πίστευε σε αυτά που έβλεπε στο πρώτο μισό του αγώνα. Εκείνο που τον «τσάτισε» αρκετά ήταν για παράδειγμα η αποφασιστικότητα και η αυτοθυσία με την οποία έπεφταν στην μπάλα οι ποδοσφαιριστές του Παπαδόπουλου και την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αμέτοχοι.

Δεν κυνηγούσαν μπάλες, έβλεπαν έναν ΟΦΗ παθιασμένο χωρίς να δίνουν μία «απάντηση», ενώ ο Μαρτίνς είδε και μία χαλαρότητα ακόμη και όταν έβγαιναν μπροστά για να απειλήσουν τον Στρέζο.

Σε γενικές γραμμές τον εξόργισε συνολικά η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και βάζοντας κάτω τα πράγματα δεν είδε τίποτα θετικό. Μπορεί να είχε ένα δοκάρι π.χ. ο Τσιμίκας στο 43’ από μία σέντρα – σουτ, αλλά δεν τον απασχόλησε καθόλου η συγκεκριμένη φάση.

Ήταν σε τόσο έξαλλη κατάσταση που τον οδήγησε στο να πάρει μία απόφαση που σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές να «κλειδαμπαρώνονται» στο προπονητικό κέντρο λες και βρίσκονται σε καλοκαιρινό στάδιο προετοιμασίας.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Φυσικά ένας από τους λόγους που αποφάσισε να τους «μαντρώσει» ήταν και το να κάτσουν να συζητήσουν μεταξύ τους, να μπουν σε μία διαδικασία και να αναρωτηθούν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές τι ακριβώς έφταιξε και έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από το «Γεντί Κουλέ».

Για να μην παρεξηγηθούμε, οι σχέσεις των παικτών μεταξύ τους είναι εξαιρετικές. Άλλο όμως αυτό και άλλο το να κάτσουν να μιλήσουν, να τα βάλουν κάτω και να δώσουν ακόμη και μία υπόσχεση ότι τουλάχιστον δεν θα παρουσιάσουν ξανά τέτοια εικόνα.

Το να χάνει ο Ολυμπιακός έχοντας μία καλή εικόνα όπως συνέβη με τον ΠΑΟΚ, είναι κάτι που μπορεί να το χωνέψει ο Μαρτίνς. Το χθεσινό όμως στο «Γεντί Κουλέ» δεν πρόκειται να το χωνέψει εύκολα ο Πορτογάλος τεχνικός. Το είπε άλλωστε και δημοσίως στις δηλώσεις του στις κάμερες ότι «αυτός δεν ήταν ο Ολυμπιακός που θέλουμε, οι παίκτες δεν σεβάστηκαν τον ΟΦΗ και τη φανέλα του Ολυμπιακού». Δεν χρειαζόταν να πει τίποτα περισσότερο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ