ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ολυμπιακός για Κακουτά"

Rayo's Kakuta, right, vies for the ball with Atletico's Koke, left, during a Spanish La Liga soccer match between Rayo Vallecano and Atletico Madrid at the Vallecas stadium in Madrid, Spain, Monday, Aug. 25, 2014. (AP Photo/Andres Kudacki)
Rayo's Kakuta, right, vies for the ball with Atletico's Koke, left, during a Spanish La Liga soccer match between Rayo Vallecano and Atletico Madrid at the Vallecas stadium in Madrid, Spain, Monday, Aug. 25, 2014. (AP Photo/Andres Kudacki) AP

Για τον 26χρονο Γαλλο-κονγκολέζο εξτρέμ της Hebei Fortune, Γκαέλ Κακουτά, κινούνται Ολυμπιακός, Λιλ και Λεγκανές σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ. (video)

Δημοσίευμα του "France Football" εμπλέκει τον Ολυμπιακό στη μάχη για την απόκτηση του 26χρονου Γαλλοκονγκολέζου εξτρέμ της κινέζικης Hebei Fortune (με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2019), Γκαέλ Κακουτά. Η γαλλική ιστοσελίδα βάζει στο "κάδρο" και τις Λιλ και Λεγκανές.

Ο Γκαέλ Κακουτά γεννήθηκε στις 21 Ιούνη του 1991 στη Λιλ και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Λανς. Προτού ενηλικιωθεί, εντάθηκε στα αντίστοιχα της Τσέλσι και το 2009 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα. Στο Λονδίνο και τους "μπλε" έμεινε μέχρι το 2015 μεσολαβούντων των δανεισμών σε Φούλαμ, Μπόλτον, Ντιζόν, Φιτέσε, Λάτσιο και Ράγιο. Το 2015 αποκτήθηκε από τη Σεβίλλη κι εν συνεχεία από τη Hebei Fortune.

Τη σεζόν που τελείωσε πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε στην Ευρώπη και τη La Liga για να αγωνιστεί υπό τη μορφή δανεισμού στην Ντεπορτίβο. Με τους Γαλιθιάνους είχε δύο γκολ σε οκτώ συμμετοχές, ενώ με την ομάδα της Κίνας δύο γκολ σε 17 συμμετοχές. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές ηλικιακές εθνικές ομάδες της Γαλλίας, αλλά και με την Ανδρών της ΛΔ του Κονγκό.

Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που το όνομα του Γκαέλ Κακουτά εμπλέκεται στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από δύο χρόνια, αν κι ο Γάλλος δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα...

Photo credits: AP Photo/Andres Kudacki

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ