ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Γι' αυτό έμεινε εκτός ο Κούτρης

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει την περίπτωση του Λεονάρντο Κούτρη. Το σκεπτικό της απόφασης του Πέδρο Μαρτίνς να τον αφήσει εκτός 22άδας για τον αγώνα με τη Μπασακσεχίρ στην Τουρκία και η Μαγιόρκα που επιμένει.

Ο Λεονάρντο Κούτρης έμεινε εκτός από την 22άδα του Ολυμπιακού, η οποία το πρωί της Τρίτης (6/8) θα αναχωρήσει από το "Ελ. Βενιζέλος" για την Κωνσταντινούπολη, για τον αγώνα της Τετάρτης (7/8, 20.45) με τη Μπασακσεχίρ. Και στα προηγούμενα δύο επίσημα παιχνίδια με την Πλζεν ο διεθνής αριστερός μπακ έμεινε εκτός 18άδας, βρισκόταν όμως στην προεπιλογή. Αυτή τη φορά ο Πέδρο Μαρτίνς τον αφήνει εκτός 22άδας.

Η αλήθεια είναι πως η απόφαση του Πορτογάλου κόουτς προκαλεί απορίες, προφανώς όμως και κάποια εξήγηση θα έχει. Αρχικά να πούμε πως πρόκειται για έναν από τους ποδοσφαιριστές, ο οποίος, όχι άδικα, συγκαταλέγεται στους σοβαρούς υποψήφιους για πώληση. Άλλωστε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο παρελθόν έχει απορρίψει προτάσεις για να τον κρατήσει, είτε γιατί πιστεύει πως μπορεί να λάβει περισσότερα χρήματα, είτε γιατί εκείνο το διάστημα ήταν αναγκαίος.

ΑΠΟ ΤΗ ΤΖΕΝΟΑ ΣΤΗ ΜΑΓΙΟΡΚΑ

Τον Ιανουάριο του 2018, για παράδειγμα, ήταν η Τζένοα, η οποία πρόσφερε 5 εκατ. ευρώ, αλλά για δανεισμό 1,5 χρόνου, με αυτόματη όμως οψιόν αγοράς του στο διάστημα αυτό, με το που θα συμπλήρωνε μόλις πέντε (5) 60λεπτα. Το όνομα του πρώην μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα έχει κάνει προ μηνών τον... γύρο της Ευρώπης και έχει συνδεθεί με ένα σωρό ομάδες: Μαρσέιγ, Λέστερ, Έβερτον, Νιούκαστλ, Μπενφίκα, Γουέστ Χαμ, Πόρτο και Σαμπντόρια μεταξύ άλλων. Είναι δεδομένο πως έχει προταθεί σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ειδικά μετά την πάρα πολύ καλή περσινή / σεζόν που πραγματοποίησε (24 συμμετοχές, 21 90λεπτα). Τελευταία ομάδα που προσέγγισε με επίσημο τρόπο τους "ερυθρόλευκους" ήταν η Μαγιόρκα, η οποία ωστόσο δεν κάλυψε τα "θέλω" της πειραϊκής ΠΑΕ.

Η ισπανική ομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr από το νησί των Βαλεαρίδων, δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα να αποκτήσει τον Κούτρη, αλλά μέχρι σήμερα η περίπτωσή του δεν προχωρούσε λόγω των χρημάτων που ζητούσε ο Ολυμπιακός (το ποσό φέρεται να ήταν στα 5 εκατ. ευρώ). Το σενάριο να επανέλθει πάντως η ομάδα της Primera με νέα, βελτιωμένη πρόταση, δεν πρέπει να αποκλειστεί, παρότι προ ημερών προχώρησε στον δανεισμό του Γκανέζου Λουμόρ από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Άλλωστε ακόμα αναζητά τον βασικό αριστερό μπακ της νέας σεζόν. Και κάτι ακόμη: Η... μπογιά του Κούτρη στην Ισπανία συνεχίζει να περνά και ίσως να μην είναι μόνο η Μαγιόρκα που καλοβλέπει την περίπτωσή του.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν, αφού άφησε τον Κούτρη εκτός από τους δύο αγώνες με την Πλζεν, έκανε τώρα το ίδιο και με τη Μπασακσεχίρ. Ο Πορτογάλος τεχνικός φέρεται να κατέληξε σε αυτήν την απόφαση, θέλοντας έναν παίκτη στην ίδια θέση με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα δικά του, τα επιθετικά. Η αλήθεια είναι πως όποιος κι αν εκ των Κούτρη ή Τσιμίκα έπαιζε ως βασικός, ο άλλος έπρεπε να μείνει εκτός. Αυτό για να κερδίσει ο Μαρτίνς μια θέση μεσοεπιθετικά, καθώς ο Τοροσίδης μπορεί κάλλιστα να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας. Και όχι μόνο εκεί, αλλά και ως αμυντικός μέσος, με όπλο την εμπειρία του.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Η απόφαση του Μαρτίνς να τον "κόψει" από την 22άδα προκάλεσε νέα φημολογία, σύμφωνα με την οποία ο Κούτρης είναι πολύ πιθανό να πουληθεί. Ή ότι έχει ήδη φτάσει νέα πρόταση (δανεισμός με οψιόν αγοράς). Το μόνο που λεγόταν το βράδυ της Δευτέρας (5/8) από το Ρέντη είναι ότι ο ποδοσφαιριστής έμεινε εκτός για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Ότι δεν υπάρχει δηλαδή πρόβλημα τραυματισμού ή κάτι άλλο.

Ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" προφανέστατα ποντάρει και πάλι στον Τσιμίκα για τον αγώνα με τη Μπασακσεχίρ, έχοντας εναλλακτική επιλογή τον Τοροσίδη (στον Ατρόμητο ο Μπρούνο υπήρξαν παιχνίδια που αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, αλλά προφανώς και δεν θα πάρει αντίστοιχη απόφαση ο Μαρτίνς για τον αγώνα με τη Μπασακσεχίρ).

Τι γίνεται λοιπόν από εδώ και πέρα; Ο Κούτρης είναι επαγγελματίας και δίνει στις προπονήσεις τον καλύτερό του εαυτό. Δεν αποκλείεται, όμως, να υπάρξει οριστική απόφαση για πώλησή του, εφόσον έρθει κάτι που θα συμφέρει τόσο τον Ολυμπιακό όσο και την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Από τι μπορεί να εξαρτηθεί η άμεση επανεμφάνιση του 24χρονου στη δράση; Ένα απευκταίο αρνητικό αποτέλεσμα στην Τουρκία, καθώς ο Μαρτίνς ίσως να θελήσει να ποντάρει στα επιθετικά χαρακτηριστικά του Λεονάρντο, που παραμένει ένα από τα ακριβά περιουσιακά στοιχεία των "ερυθρόλευκων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Χωρίς Κούτρη στην Τουρκία
Ολυμπιακός: Με Πόρτο ή Κρασνοντάρ στα playoffs του Champions League
Ολυμπιακός: Το πλάνο για Μπασακσεχίρ, ο Ρομπίνιο και το "10άρι" Σουντανί

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ