ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Φρεσκάρει την ενδεκάδα, αλλά με μέτρο

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÁÃÅÑÍ ÌÏÍÁ×ÏÕ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÁÃÅÑÍ ÌÏÍÁ×ÏÕ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πέδρο Μαρτίνς υπολογίζει τον ερχόμενο αντίπαλο του Ολυμπιακού, Ατρόμητο, και δίνει βάρος και στην ψυχολογία, ενώ απόψε θα ρίχνει ματιές και στην Κρήτη για νέο δώρο στη μάχη του πρωταθλήματος.

Τη νίκη που θα αποτελέσει το κατάλληλο φάρμακο ψάχνει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» προέχονται από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα, την απώλεια δύο βαθμών στην Ξάνθη για το πρωτάθλημα και την ήττα στο Μόναχο από την Μπάγερν για το Champions League. Η αλήθεια είναι πως φέτος δεν έχουν δοκιμαστεί έτσι. Ναι μεν η ήττα στη Γερμανία φάνηκε τιμητική, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς αναζητεί την άμεση… απάντηση και ένα ακόμη μήνυμα τίτλου από την ομάδα του.

Βλέποντας και… κάπως την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, ρίχνει το βάρος και εκεί. Τόσο σήμερα, όσο και αύριο πριν το ματς θα αναφερθεί στη σημασία της νίκης απέναντι στον Ατρόμητο του Γιάννη Αναστασίου. Έχει καλή άποψη για τον Ατρόμητο, πιστεύει πως ανεβαίνει και δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων την υποτίμησή του. Τις αδυναμίες τις έχει εντοπίσει και θα τις αναλύσει μέσω βίντεο στους παίκτες του.

Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος προπονητής θα φρεσκάρει την ομάδα του, αλλά δεν πρόκειται να παίξει και με τη… φωτιά. Δεν θα ρισκάρει τόσο όσο πιστεύουν πολλοί. Πάνω σε αυτό, υπάρχει ένας επιπρόσθετος λόγος. Πως ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει πως οι παίκτες θα έχουν το… χρόνο τους. Βέβαια, μεγάλη κουβέντα σηκώνει κι αυτό, καθώς με δώδεκα διεθνείς (!!!) δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Ειδικά όταν ορισμένοι από αυτούς θα είναι βασικοί με τις εθνικές ομάδες τους.

ΣΟΥΝΤΑΝΙ Ή ΜΠΕΝΖΙΑ;

Στο μυαλό του Μαρτίνς είναι να παίξει και 4-4-2 κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά και ένα σχήμα με καθαρό επιτελικό. Στην πρώτη περίπτωση, μπροστά θα δούμε τον Ελ Αραμπί με τον Σουντανί. Ο Αλγερινός στο Καραϊσκάκη βρίσκει τον εαυτό του και έχει «γεμάτες» εμφανίσεις. Στην Ξάνθη δεν πήγε καλά, αλλά δεν φαίνεται αυτό να πτοεί τον Μαρτίνς. Από την άλλη, με τον Βαλμπουενά εκτός πλάνων, μένει να δούμε τι θα αποφασίσει για τον Μπενζιά. Αν δεν παίξει και τώρα, πότε; Ειδικά όταν μεταξύ των επόμενων ματς υπάρχουν Τότεναμ εκτός, ΠΑΟΚ και Ερυθρός Αστέρας εντός...

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ…

Αυτή την αγωνιστική, πρώτος παίζει ο ΠΑΟΚ. Την προηγούμενη, ο Ολυμπιακός «γκέλαρε» στην Ξάνθη και θα μπορούσε να έχει συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ, αν αυτός νικούσε τον Παναθηναϊκό. Ήρθε… δώρο στους «ερυθρόλευκους», που δεν θα έλεγαν όχι σε ένα ακόμη. Οι Θεσσαλονικείς το Σάββατο δοκιμάζονται στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ και θέλοντας και μη, στο Ρέντη θα έχουν το μυαλό τους κι εκεί.

Σε περίπτωση νέας γκέλας του ΠΑΟΚ, το ματς με τον Ατρόμητο αποκτά ακόμη πιο μεγάλο κίνητρο. Ειδικά όταν ο Ολυμπιακός στη 12η αγωνιστική θα περιμένει τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ

Η λογική λέει ότι αύριο τρεις παίκτες του Ολυμπιακού θα συνεχίσουν να έχουν το απόλυτο στο φετινό πρωτάθλημα. Σα, Ποντένσε και Γκιλιέρμε είναι οι μόνοι που έχουν αγωνιστεί και στις εννέα αγωνιστικές! Και θα τις κάνουν δέκα όπως φαίνεται. Ο Γκιλιέρμε έχει και τρεις κίτρινες κάρτες και είναι στο όριο, όπως και ο Σεμέδο που δεν αποκλείεται να πάρει ανάσες. Ο Μαρτίνς είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου και είναι πιθανό να του δώσει πάλι φανέλα βασικού.

Ο 35χρονος στόπερ έπαιξε βασικός στα δύο τελευταία με Ξάνθη και ΑΕΚ, με την ομάδα να κρατά το «0».

Για την ιστορία, με οχτώ συμμετοχές στο πρωτάθλημα είναι οι Ελ Αραμπί, Ομάρ, Καμαρά, ενώ με επτά ματς οι Σεμέδο, Μασούρας, Βαλμπουενά, Γκερέρο και Σουντανί.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ

Στον Ολυμπιακό αύριο περιμένουν και τη συμπαράσταση του κόσμου τους. Η ώρα προσφέρεται, καθώς η σέντρα θα γίνει στις 17:15. Τα εισιτήρια πωλούνται μέσω του επίσημου σάιτ της ομάδας, αλλά και στα εκδοτήρια στο Καραϊσκάκη. Σήμερα από τις 10:00 ως τις 15:00 και αύριο, από τις 10:00 ως και την ώρα έναρξης του αγώνα.

* Όλο και κάποια έκπληξη θα περιμένει τους οπαδούς του Ολυμπιακού και αυτή την αγωνιστική στο Καραϊσκάκη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ