ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Έχει τη συνταγή, έχει και κίνητρο

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÃÏÕËÂÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ με στόχο να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +17 και να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Κοντεύοντας να συμπληρώσει τρεις μήνες έχοντας να αγωνιστεί, ο Ολυμπιακός σήμερα δοκιμάζεται στην Τούμπα, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" του Πέδρο Μαρτίνς, έπαιξαν 12 Μάρτη με τους Γουλβς στο Καραϊσκάκη, τώρα, 7 Ιουνίου, έρχεται το ραντεβού με τον ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα των πλέι οφ. Τα όσα προηγήθηκαν, γνωστά. Η πανδημία "χτύπησε" και το ποδόσφαιρο, αλλά σιγά-σιγά, όλοι προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Τα ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός σηκώνουν μεγάλη κουβέντα. Το σημερινό, έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Μετά τη δικαίωση του Ολυμπιακού στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, η βαθμολογία έχει τους Πειραιώτες στους 66 βαθμούς και τους Θεσσαλονικείς στους 52. Τυπική διαδικασία φαίνεται η κατάκτηση του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό, αλλά μην το... πείτε στον Μαρτίνς.

ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει εστιάσει στο σημερινό ματς εδώ και καιρό. Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα, ότι στο διπλό αλά φιλικό που έκανε στο Καραϊσκάκη, με τους βασικούς είχε το σχήμα με τους τρεις χαφ. Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη. Το ίδιο έπραξε και στις δοκιμές στις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα, είναι μια αγαπημένη του συνταγή σε ματς που ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας και θεωρούνται από τα πιο δύσκολα. Κάπως έτσι πήρε το διπλό στο πρωτάθλημα, όπως και την επική πρόκριση επί της Άρσεναλ στο Emirates. Και γεροί να είναι όλοι, έτσι θα πάει και τον Αύγουστο με τους Γουλβς.

Ο Μαρτίνς, σήμερα δεν θέλει να δει χαλαρότητα, να έχουν οι παίκτες του εικόνα του +14 και... "όλα καλά". Γι’ αυτό και έχει ρίξει το βάρος και στο θέμα συγκέντρωσης στο στόχο. Επισημαίνει στους "ερυθρόλευκους" πως θέλει τη νίκη σε αυτό το ματς για πολλούς λόγους. Βλέπετε η κόντρα με τον ΠΑΟΚ εκτός του γηπέδου, έχει επεκταθεί και στις δικαστικές αίθουσες με το επόμενο ραντεβού να είναι στο CAS. Ο Μαρτίνς ξέρει πως σήμερα με νίκη, γράφει ιστορία. Παίρνει το πρωτάθλημα, εκτοξεύει τη διαφορά στο +17. Και αν από τον ΠΑΟΚ δεν βλέπουν το -7 γιατί μπορούν να θεωρούν πως θα δικαιωθούν, τότε θα είναι (στα δικά τους μυαλά) στο +10. Και με το δεύτερο ματς στο Καραϊσκάκη...

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Ρεαλιστικά, στον Ολυμπιακό και η ισοπαλία σήμερα δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Η νίκη, όμως, στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για τη συνέχεια. Είναι και ένα στοίχημα του Μαρτίνς. Νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο πρωτάθλημα, σε ένα διπλό τίτλου. Έχασε στο Κύπελλο με ανατροπή, από 0-2 σε 3-2. Δεν το έχει βγάλει από το μυαλό του εκείνο το ματς, όπου κλήθηκε να παίξει με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, έχοντας τραυματίες τους Σα, Αλέν. Τώρα, πηγαίνει για τρίτη φορά στην Τούμπα, στην ίδια χρονιά.

Κόσμο στις εξέδρες δεν θα έχει, μπαίνουν έντεκα εναντίον έντεκα, ατμόσφαιρα καυτή δεν θα δημιουργηθεί, αλλά... Υπάρχει το θέμα πως θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες μετά από τόση μεγάλη αποχή. Είναι ένα ζήτημα για όλους. Η Μπάγερν στη Γερμανία πετάει. Στην Πορτογαλία, Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, γκέλαραν. Ο Μαρτίνς βγάζει μια σιγουριά ότι η ομάδα του δούλεψε καλά αυτό το διάστημα, ιδιαίτερες απουσίες δεν θα έχει, άρα περιμένει να δει μια καλή εικόνα. Όσο αυτό είναι εφικτό σε επίπεδο ρυθμού...

ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Υπάρχει ένα απίστευτο στοιχείο που έχει να κάνει με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, έχει σκοράρει και στα τρία κεκλεισμένων των θυρών ματς του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν! Το πιο πρόσφατο, αυτό με τους Γουλβς για το Europa League. Νωρίτερα, είχε σκοράρει με την ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη, όπως και στο ντέρμπι των αιωνίων με τον Παναθηναϊκό.

Του πάνε τα κεκλεισμένων, τουλάχιστον εντός έδρας. Το σημερινό, θα είναι το πρώτο μακριά από το Καραϊσκάκη, αλλά ο Μαροκινός φορ θέλει να συνεχίσει με γκολ. Κρατήστε κάτι για τον Ελ Αραμπί. Υπάρχουν σύλλογοι που τον βλέπουν και που πιθανότατα θα καταθέσουν πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτησή του... Εδώ, μπαίνει και ο παράγοντας προσωπικό κίνητρο και το αναλύουμε παρακάτω.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού σαφέστατα και σήμερα στην Τούμπα έχουν και προσωπικά κίνητρα. Πολλοί είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο άλλων ομάδων, το ματς είναι για να το παρακολουθήσουν άνετα σκάουτερ και ατζέντηδες. Θέλουν να δείξουν. Υπάρχει και άλλη περίπτωση. Όπως αυτή του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός έχει μια καλή καριέρα, δεν έχει να αποδείξει κάτι.

Ως αρχηγός των Πειραιωτών, όμως, ένα διπλό και μια καλή εικόνα, μπορεί να ανοίξει το παράθυρο για συζητήσεις μέσα στην εβδομάδα. Είτε με τον Ολυμπιακό είτε με άλλη ομάδα... Ο Ομάρ πάντως, δείχνει να θέλει να μείνει και όσο δεν βρίσκει αυτό που θέλει από το εξωτερικό, ο χρόνος μπορεί να εξελιχθεί και σε σύμμαχο για τον Ολυμπιακό. Όλοι πάντως θέλουν να δείξουν. Ακόμη και αλλαγή να μπει π.χ. ο Χασάν, δεν θα έχει προσωπικό κίνητρο;

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Μαρτίνς στην αποστολή έχει πάρει 22 παίκτες, με τρεις τερματοφύλακες. Όπως συνηθίζει. Αυτή τη φορά, θα έχει και το δικαίωμα των πέντε αλλαγών. Τις είδαμε να γίνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα χθες, στο Άρης-ΟΦΗ. Θα έχει ένα ενδιαφέρον και εδώ η προσέγγισή του. Είτε το ματς εξελίσσεται καλά είτε όχι για τους "ερυθρόλευκους". Είναι πάντως μια καλή ευκαιρία να δίνει ανάσες, ενόψει και των αγώνων που θα ακολουθήσουν.

Βέβαια το σημερινό ματς είναι και μιας προσέγγισης του στυλ, δεν είναι ώρα για πειράματα. Κίνητρα, όμως, όπως τονίσαμε υπάρχουν και οι "ερυθρόλευκοι" μπαίνουν στην Τούμπα για να δείξουν πως φέτος είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και δικαιότατα φτάνουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ