ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Έτσι έρχεται ο Ραφίνια

Ολυμπιακός: Έτσι έρχεται ο Ραφίνια

Το Sport24.gr αποκαλύπτει τη λεπτομέρεια που -μπορεί να- κάνει τη διαφορά στις προχωρημένες διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τον πολύπειρο Βραζιλιάνο μπακ, Ραφίνια.

Το όνομα του Ραφίνια μονοπωλεί την "ερυθρόλευκη" επικαιρότητα τις τελευταίες ώρες. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος (σ.σ. έχει γενέθλια στις 7 Σεπτεμβρίου) είναι ο εκλεκτός για να διαδεχτεί τον Ομάρ Ελαμπντελαουί στο δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Τον Ιούλιο του 2019 αποφάσισε να αφήσει την Ευρώπη μετά από 15 χρόνια θητεία σε Σάλκε, Τζένοα, Μπάγερν για να επιστρέψει στην πατρίδα του, έχοντας όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του την επιστροφή στη Γηραιό Ήπειρο. Όταν άλλωστε υπέγραφε συμβόλαιο διετούς διάρκειας στη Φλαμένγκο, ζήτησε να μπει ρήτρα να μείνει αυτόματα ελεύθερος σε περίπτωση που "σκάσει" ενδιαφέρουσα πρόταση από την Ευρώπη.

Και να που ένα χρόνο μετά, ο τέσσερις φορές διεθνής με τη Σελεσάο ακραίος αμυντικός έχει στα χέρια του προσφορά από τον Ολυμπιακό. Και αν τελικά την αποδεχτεί, η Φλαμένγκο δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει χρήματα από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Σαφέστατα μιλάμε για μια πολύ σημαντική παράμετρο, αφού έτσι κι αλλιώς τα χρήματα που ζητά ο ίδιος ο παίκτης είναι αρκετά.

Πάντως τα ποσά που επικαλούνται οι Βραζιλιάνοι δεν φαίνεται να είναι ακριβή. Μιλούν για πρόταση 2,8 εκατ. για συμβόλαιο δύο ετών στον Ραφίνια (δηλαδή 1,4 εκατ. ευρώ ετησίως), την ίδια ώρα που το ακριβότερο συμβόλαιο είναι του αρχισκόρερ Ελ Αραμπί και του Φορτούνη, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Εκτός κι αν τα χρήματα για τα οποία αναφέρονται στη χώρα του καφέ δεν είναι "καθαρά", αλλά μεικτά.

Να θυμίσουμε ότι η προσφορά του Ολυμπιακού προς τον Ομάρ για ανανέωση ήταν γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ "νετ", αλλά εκείνος προτίμησε το τριετές που του πρότεινε η Γαλατά με διπλάσιες αποδοχές ετησίως. Κάπου εκεί, ωστόσο, αναμένεται να κλείσει και ο Ραφίνια, το κασέ του οποίου εξακολουθεί να είναι ψηλά, με τους "ερυθρόλευκους", ωστόσο, να έχουν διάθεση να τον "κλειδώσουν" το συντομότερο...

Ο Ραφίνια (έχει ύψος 1,72) έχει παίξει 266 φορές με τη Μπάγερν, 198 με τη Σάλκε, 37 με τη Τζένοα και 39 με τη Φλαμένγκο, με την οποία αγωνίστηκε για 45 λεπτά χθες στην ήττα (3-0) από την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Σημειώνεται ότι το πρωτάθλημα στη Βραζιλία ξεκίνησε στις 9 Αυγούστου και στην πρεμιέρα ο Ραφίνια ήταν βασικός στην ήττα από την Ατλέτικο Μινέιρο.

Κατά τη διάρκειας της Πέμπτης (13/8) οι συζητήσεις του Ολυμπιακού με την πλευρά του ποδοσφαιριστή αναμένεται να συνεχιστούν. Υπενθυμίζεται ότι ο παλαίμαχος μέσος του Ολυμπιακού, Ζε Ελίας φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του "ESPN Brazil" και αποκάλυψε πως η μεταγραφή του Ραφίνια στους "ερυθρολεύκους" είναι σε καλό δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Σε πρώτο πλάνο Ραφίνια και Τράουκο
Ολυμπιακός: Τα εμπόδια αλλά και η πίστη για Ραφίνια
Zε Ελίας: "Σε καλό δρόμο του Ραφίνια στον Ολυμπιακό"
Ολυμπιακός: "Παγώνει" του Τράουκο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ