ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Επίθεση για λεφτά, βαθμούς και μεταγραφές

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θα μπει απόψε (29/9, 22:00) δυναμικά στο ΓΣΠ για να "καθαρίσει" την Ομόνοια και να μπει στους ομίλους του Champions League που θα τον απογειώσουν οικονομικά και μεταγραφικά.

Ο περσινός Ολυμπιακός έδωσε 16 παιχνίδια στην Ευρώπη. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου στο Πλζεν της Τσεχίας και ολοκληρώθηκε -λόγω κορονοϊού- ένα χρόνο και 14 μέρες αργότερα στο Γουλβερχάμπτον.

Μια φοβερή πορεία με σπουδαία αποτελέσματα, με αποκορύφωμα το βράδυ στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ. Οι "ερυθρόλευκοι" κλήθηκαν να ξεκινήσουν τα φετινά εκτός των συνόρων παιχνίδια από τα playoffs του Champions League και όχι από τον γ' προκριματικό, λόγω των αποτελεσμάτων της Νάπολι και της Λιόν στην περσινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ωφελημένος βγήκε ο Ολυμπιακός όχι μόνο από αυτό, αλλά και από τον αντίπαλο στα playoffs. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα η Ομόνοια, αλλά σίγουρα κατώτερος αντίπαλος. Δεν μπορεί να συγκριθεί με την ποιότητα που έχει το "ερυθρόλευκο" ρόστερ και αυτό φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι του "Γ. Καραϊσκάκης".

Νίκη με 2-0 που σε μεγάλο βαθμό απλουστεύει τη ρεβάνς της Τρίτης (29/9, 22.00) στο ΓΣΠ. Κανείς εκ μέρους των νταμπλούχων δεν μιλούν ασφαλώς για τυπική διαδικασία. Δεν υποτιμούν το "τριφύλλι" και ειδικά με προπονητή τον Μαρτίνς ο Ολυμπιακός, δεν έχει δείξει ότι υποτιμά τον αντίπαλο.

ΣΕ ΘΕΣΗ -ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗΣ- ΙΣΧΥΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Οι λόγοι για τους οποίους οι "ερυθρόλευκοι" υποχρεούνται να "καθαρίσουν" την Ομόνοια είναι αρκετοί. Πρώτον και κύριον, τα περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ που θα μπουν στο ταμείο από την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Είναι οι βαθμοί που θα πάρει η Ελλάδα στη "μάχη" να ανέβει θέση στο ranking της UEFA, αλλά και οι βαθμοί που θα πάρει ο ίδιος ο σύλλογος στο σχετικό ranking. Είναι το πρεστίζ του κλαμπ, είναι η διαπραγματευτική ισχύ που θα έχει η διοίκηση από Τετάρτη (30/9) στην προσπάθεια να κλείσει τους ποδοσφαιριστές που θέλει για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές της καλοκαιρινής περιόδου.

Είναι διαφορετικό για έναν πρωτοκλασάτο εξτρέμ να ξέρει ότι θα υπογράψει σε ομάδα που παίζει στο Champions League. Με είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους, όλα θα είναι διαφορετικά για τον Ολυμπιακό μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία ολοκληρώνονται οι μεταγραφές.

Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι στη Λευκωσία. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν το ταξίδι στην Ευρώπη να είναι μακρύ. Είναι σημαντικά τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα, αλλά κακά τα ψέματα οι ευρωπαϊκές νίκες έχουν άλλη αίγλη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ

Αν εξαιρεθεί το περσινό παιχνίδι με τη Μπάγερν στο Μόναχο, δεν υπήρξε άλλο που να έπαιξε ο Ολυμπιακός φουλ άμυνα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και την Τρίτη (29/9) το βράδυ στο ΓΣΠ οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν καμία διάθεση να αμυνθούν για να υπερασπιστούν το 2-0 του Φαλήρου.

Η ομάδα δεδομένα θα είναι πολύ προσεκτική στα μετόπισθεν, αλλά σίγουρο είναι κιόλας ότι θα βγει μπροστά για να παράξει τελικές, να σκοράρει και να πάρει δεύτερη νίκη κόντρα στους Κύπριους. Το ξεκαθάρισε και ο προπονητής στη συνέντευξη Τύπου. "Δεν θα μείνουμε στο 0-0 δεν είναι στην… ταυτότητά να παίζουμε για να κρατήσουμε το σκορ". Ας περιμένουμε λοιπόν έναν σοβαρό Ολυμπιακό που θα παραταχθεί για να πάρει ένα ακόμα ευρωπαϊκό "διπλό".

ΘΟΛΩΣΕ ΤΑ ΝΕΡΑ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Στην τελευταία προπόνηση επί κυπριακού εδάφους, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αποκάλυψε τι έχει στο μυαλό του αναφορικά με την ενδεκάδα. Δεν φανέρωσε τα χαρτιά του. Αντίθετα, αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα και ουδείς είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να γνωρίζει τι έχει ακριβώς στο μυαλό του.

Μπορεί στο χθεσινό πρόγραμμα να έβαλε τους παίκτες... ανακατεμένους, αλλά ορισμένοι είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ξεκινήσουν. Όπως ο Σα, ο Ραφίνια, ο Χολέμπας, ο Καμαρά, ο Μπουχαλάκης, ο Ελ Αραμπί. Υπενθυμίζεται ότι την αποστολή απαρτίζουν 21 παίκτες, οι εξής: Σα, Τζολάκης, Κρίστινσον, Ραφίνια, Χολέμπας, Μπα, Σισέ, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Καφού, Καμαρά, Εμβιλά, Μπρούνο, Φορτούνης, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Κάιπερς, Χασάν, Ελ Αραμπί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ομόνοια: Ανακοίνωσε 18μελή αποστολή χωρίς ονόματα για τον Ολυμπιακό
Μαρτίνς: "Δεν είναι η ταυτότητά μας να κρατάμε το σκορ"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ