ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ένας χρόνος Βαλμπουενά, μια τεράστια δικαίωση

Ολυμπιακός: Ένας χρόνος Βαλμπουενά, μια τεράστια δικαίωση

Ο Ματιέ Βαλμπουενά, σαν σήμερα το 2019, υπέγραψε στον Ολυμπιακό και αποδείχθηκε σούπερ κίνηση. Είναι ο άνθρωπος-κλειδί στην φετινή ομάδα και το Sport24.gr αναλύει.

Ήταν 27 Μαΐου 2019. Ο Ματιέ Βαλμπουενά φτάνει στην πλατεία Αλεξάνδρας, στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υπογράφει συμβόλαιο ενός χρόνου. Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν τους ενδοιασμούς τους. Κάτι ότι ερχόταν από την Τουρκία, κάτι η ηλικία του, υπήρχαν και οι επιφυλακτικοί.

Γνωρίζοντας την αποθέωση εκείνη την ημέρα ο Γάλλος άσος, έδινε μια υπόσχεση στον κόσμο του Ολυμπιακού. "Έχω έρθει με μεγάλες φιλοδοξίες. Θέλω να χαρίσω τίτλους, να παίξουμε στο Champions League και να ικανοποιήσουμε τους οπαδούς μας αυτή τη σεζόν" , τόνιζε χαρακτηριστικά ο βραχύσωμος άσος.

Ένα χρόνο μετά, βαδίζοντας πλέον στα 36 του χρόνια, ο Βαλμπουενά ήταν πιστός στις υποσχέσεις του. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, μέσα στο Κύπελλο Ελλάδας, έπαιξε στους ομίλους του Champions League και συνεχίζει στους "16" του Europa League. Κύριος…

ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Βαλμπουενά από την πρώτη ημέρα στην ομάδα, έδειξε την κλάση του. Κέρδισε άπαντες, γιατί δούλευε, γιατί έδειχνε μέσα στο γήπεδο ότι θα πάρει τη φανέλα του βασικού και θα αλλάξει την κατάσταση για τα καλά. Έκλεισε στόματα, στην Ελλάδα έπαιξε σε 19 ματς με 6 γκολ, στο Κύπελλο έχει δύο συμμετοχές, στην Ευρώπη μετράει 12 ματς με 2 γκολ. Κάνοντας απολογισμό, τον βλέπει κανείς να έχει 33 συμμετοχές και 8 γκολ. Και δεν είναι μόνο αυτή η συμμετοχή του στο σκοράρισμα. Όταν έχει φτιάξει 20 γκολ, τι άλλο να θέλεις;

ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Δεν έδωσε δικαιώματα και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, έδειξε γιατί αν θέλει θα παίζει μπάλα μέχρι τα… 40 του. Επαγγελματίας, ακόμη και όταν είχε μικροτραυματισμούς, δούλεψε παραπάνω, πιο σκληρά, για να τους ξεπεράσει. Και τα κατάφερε, επιστρέφοντας και κάνοντας 15 συμμετοχές σε 65 ημέρες μέσα στο 2020. Έχοντας λύσεις παντού, κερδίζοντας τον κόσμο του Ολυμπιακού με την εικόνα του. Όταν βλέπεις έναν παίκτη που τον Σεπτέμβρη (στις 28) θα κλείσει τα 36 του χρόνια, τι άλλο να περιμένεις;

Έκανε… τάκλιν, διεκδικούσε κάθε χαμένη μπαλιά, ένα μεγάλο στοίχημα που εξελίχθηκε σε μια τεράστια δικαίωση!

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Ο Ματιέ Βαλμπουενά θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό. Σιγά μην τον έχαναν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ανάψει το πράσινο φως εδώ και καιρό, η διοίκηση τον κάλεσε, τα βρήκαν με συνοπτικές διαδικασίες και έτσι, καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία την τρέχουσα σεζόν, αλλά να είναι και στη νέα, σε αυτή του 2020-21 που ουσιαστικά θα αρχίσει μετά από ένα μικρό κενό διάστημα.

Με την αξία του κέρδισε την ανανέωση του συμβολαίου ο Βαλμπουενά, που και στο Ρέντη αυτές τις ημέρες δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Στις ημέρες της καραντίνας, μέχρι και στην παραλία πήγαινε για τρέξιμο, δούλεψε σαν να είχε να αποδείξει… Η δουλειά φάνηκε και στις σχετικές μετρήσεις που έγιναν και έτσι, περιμένει την επιστροφή στη δράση ώστε να πάρει τη φανέλα βασικού και να συνεχίσει να δημιουργεί, αλλά και να σκοράρει.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ "ΚΛΕΙΔΙ"

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε έναν άνθρωπο «κλειδί» για την παρουσία του Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό και τα όσα είδαμε εδώ και ένα χρόνο. Ο Ζοσέ Ανιγκό, πρώην προπονητής του Λεβαδειακού και του Πανιωνίου, ήταν αυτός που έψησε τον Ματιέ να έρθει στην Ελλάδα, να υπογράψει στους «ερυθρόλευκους». Φυσικά και με τα καλύτερα λόγια είχαν μιλήσει ο Καρεμπέ, ο Μοντέστο, ο Ισά, αλλά ο Ανιγκό ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για την υλοποίηση αυτής της μεταγραφής. Ένα χρόνο μετά, αναμφισβήτητα και αυτός μπορεί να νιώθει δικαιωμένος, όπως φυσικά και ο ποδοσφαιριστής.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ

Κάτι ακόμη… Ο Βαλμπουενά στα 35 του, ήρθε και έδειξε στον Μαρτίνς ποιος είναι, γιατί αξίζει να πάρει φανέλα βασικού. Έπαιξε επιτελικός, στα άκρα, παντού ήταν χρήσιμος. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Μαρτίνς είχε κληθεί να διαχειριστεί έναν άλλον 35άρη. Τον Γιάγια Τουρέ. Τα αποτελέσματα γνωστά. Δεν… ακούμπησε στην επιστροφή του. Σαφέστατα και ο καθένας έχει την καριέρα του, τη διαδρομή του, αλλά ο Βαλμπουενά πλέον βαδίζοντας στα 36 του, απέδειξε περίτρανα πως το λέει η καρδιά του. Και όταν το λέει η καρδιά σου, δουλεύεις σωστά και σε αντέχουν τα πόδια σου, έχεις και πολλά ακόμη να προσφέρεις. Αυτά περιμένει δικαιολογημένα ο Ολυμπιακός.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ