ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός εμπιστευτικό: ο έλεγχος των 30 παικτών

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΛΟΚΕΡΕΝ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΛΟΚΕΡΕΝ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ποιοι είναι οι παίκτες που άφησαν τη "σφραγίδα" τους στο Βέλγιο, ποιοι φαίνεται ότι δεν πέρασαν τις εξετάσεις και ποιοι κέρδισαν τα στοιχήματα. Όλες οι απαντήσεις στοSport24.gr.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε στο Βέλγιο το βασικό στάδιο προετοιμασίας και το Sport24.gr έφτιαξε τον "φάκελο" για κάθε έναν από όλους όσους συμμετείχαν στο Γκενκ.

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν το προβάδισμα για την ενδεκάδα; Ποιοι θα... ζοριστούν και ίσως στις 31 Αυγούστου είναι σε άλλη ομάδα; Όλες οι απαντήσεις στο Sport24.gr!

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ολυμπιακός εμπιστευτικό: ο έλεγχος των 30 παικτών

ΚΑΠΙΝΟ: Θα είναι ο βασικός γκολκίπερ μέσα στη σεζόν. Αυτό ήταν το πλάνο εξ αρχής και ο Στέφανος απέδειξε στα φιλικά ότι είναι και σε ψυχολογική κατάσταση (πέρα από αγωνιστική) για να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον ρόλο.

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: Θα είναι το "μπακ απ" του Καπίνο. Αφού έκανε το... αγροτικό του στον Πανιώνιο (σ.σ. αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί "αγροτικό"), κέρδισε μία θέση στην Εθνική ομάδα και προς το παρόν φαίνεται ότι θα είναι ο δεύτερος γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ: Στο πρώτο φιλικό με την Βάτενς στην Αυστρία αγωνίστηκε ο νεαρός τερματοφύλακας, ο οποίος είναι άγνωστο το αν θα φύγει ή όχι δανεικός. Μια χαρά πάντως είναι για να έχει τον ρόλο που είχε και τις προηγούμενες σεζόν. Αυτόν του 3ου γκολκίπερ.

ΣΚΑΦΙΔΑΣ: Την πρώτη του προετοιμασία έκανε ο πιτσιρικάς και δεν έπαιξε καθόλου σε κάποιο φιλικό. Ήταν πάντως μία εμπειρία που θα την θυμάται για καιρό, όπως φυσικά και τις καθημερινές προπονήσεις που θα κάνει από τώρα και στο εξής με τον Αλέκο Ράντο.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ολυμπιακός εμπιστευτικό: ο έλεγχος των 30 παικτών

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ:Ο Νορβηγός πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία, φαινόταν ότι ψάχνεται να βρει ομάδα στηνPremier League.Τελικά, ο Μπέσνικ Χάσι μιλώντας μαζί του, του εξήγησε ότι τον θέλει για βασικό δεξιό μπακ. Ο Ομάρ είχε σε όλη την προετοιμασία το μυαλό του 100% στον Ολυμπιακό και αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους του β' σταδίου στο Γκενκ.

ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ: Αυτή τη στιγμή είναι ο "υπ αριθμόν 2" για το δεξί άκρο της άμυνας πίσω από τον Ομάρ. Με την Λόκερεν χρησιμοποιήθηκε και σε ρόλο αριστερού μπακ χωρίς να τα πάει άσχημα. Πάντως ο Φιγκέιρας έδειξε στην προετοιμασία ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να βασιστεί πάνω του ο προπονητής.

ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ: Δεν θα πρέπει να κοιμάται ήσυχος ο Καταλανός, μιας και δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου με την Λόκερεν, ενώ όταν ο Χάσι αντικατέστησε τον Κούτρη προτίμησε να βάλει τον Φιγκέιρας. Δεν ήταν αρνητικός στην προετοιμασία, αλλά προφανώς κάτι δεν "κολλάει" στα... θέλω του Χάσι.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προετοιμασίας και δικαιολογημένα ο Χάσι τον έχει στο μυαλό του για βασικό αριστερό μπακ στα ματς με την Παρτιζάν.

ΜΠΟΤΙΑ: Τραυματίστηκε στα μισά της... διαδρομής στο Γκενκ. Ούτως ή άλλως δεν φαινόταν ότι θα είναι στις βασικές επιλογές του Χάσι, μιας και ο Ρέτσος με τον νέο στόπερ (τον Βούκοβιτς στην προκειμένη περίπτωση) έχουν τον πρώτο λόγο. Όσο έπαιξε πάντως ο Μποτία, ήταν ο κλασικός... Μποτία.

ΣΙΣΕ: Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προετοιμασίας. Από εκεί που δεν μπορούσε να δώσει μία πάσα στα... δυο μέτρα από το άγχος του, αν εξαιρεθεί ένα κακό 20λεπτο με την Λόκερεν, στα υπόλοιπα φιλικά ήταν αρκετά καλός.

ΡΕΤΣΟΣ: Τα λόγια περιττεύουν για τον Ρέτσο. Από τη στιγμή που ο Χάσι είχε ακούσει τόσα πολλά για τον νεαρό στόπερ και τελικά είδε ακόμα περισσότερα, νομίζουμε ότι δεν έχουμε να προσθέσουμε εμείς κάτι παραπάνω.

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Ενσωματώθηκε αργά στην προετοιμασία, δεν έπαιξε στο φιλικό με την Λόκερεν και θα ντεμπουτάρει με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν είναι ακόμα στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, αλλά θα είναι έτοιμος με την Παρτιζάν. Ο Σέρβος δείχνει να είναι "θηρίο" στις προπονήσεις, έχει καλό αριστερό πόδι, αλλά καλό είναι να τον δούμε και στο ματς με τον Αστέρα για να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έχει ξεψαρώσει για τα καλά ο Δημήτρης και έχει κάθε λόγο να νιώθει ασφαλής στο ρόστερ της ομάδας χάρη στην πολύ καλή του εικόνα σε Ζέεφελντ και Γκενκ. Θα είναι μία καλή εναλλακτική επιλογή για το κέντρο της άμυνας.

ΜΕΣΟΙ

Ολυμπιακός εμπιστευτικό: ο έλεγχος των 30 παικτών

ΡΟΜΑΟ: Τι να γράψουμε για τον Ρομαό; Αν ήταν μία νέα μεταγραφή και δεν είχε πιάσει λιμάνι από πέρσι τον Αύγουστο, το πιθανότερο θα ήταν να είχαμε καθημερινά αφιερώματα στις εφημερίδες για τις τρομερές επιδόσεις του. Με μία λέξη; Φανταστικός!

ΣΙΩΠΗΣ: Άλλη μία ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας. Ο Μανώλης επέστρεψε για να μείνει στον Ολυμπιακό και θα μείνει. Τον πάει με χίλια ο Χάσι.

ΖΝΤΙΕΛΑΡ: Ζόρια για τον Σέρβο, καθώς έχει μαζευτεί πολύς κόσμος στα χαφ και η θέση του δεν είναι σίγουρη στο ρόστερ. Αν και δεν ήταν κακός στην προετοιμασία, ίσως να "πληρώσει" στο τέλος την πολυαριθμία στα χαφ.

ΟΦΟΕ: Από την πρώτη του προπόνηση στο Γκενκ καταλάβαμε για ποιο λόγο ο Μπέσνικ Χάσι επέμενε να τον αποκτήσει. Ο Βέλγος χαφ είναι "όλα τα λεφτά". Μπορεί με την Λόκερεν να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά να είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα "οκτάρι" με τα... όλα του!

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Εγκλιματίστηκε σχεδόν με το "καλημέρα" στον Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης που τον γουστάρει ο Χάσι και γενικότερα στην προετοιμασία έδειξε ένα πρόσωπο ικανό για να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στη μεσαία γραμμή. Απλώς, το κακό είναι ότι τραυματίστηκε στη γάμπα και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα είναι στο 100% στο πρώτο ματς με την Παρτιζάν.

ΜΑΡΤΙΝΣ: Σκούρα τα πράγματα για τον Πορτογάλο. Δεν έπαιξε λεπτό με την Λόκερεν, σε ένα παιχνίδι που ο Χάσι έκανε κατά κάποιο τρόπο μία "πρόβα" ενόψει Παρτιζάν. Είναι σε δύσκολη θέση ο Μαρτίνς, ο οποίος ήταν "ούτε κρύο, ούτε ζέστη" στην προετοιμασία.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Δεν τον πολυχρησιμοποίησε ο Χάσι, αλλά δεν θα κινδυνεύσει ο Ανδρούτσος που είναι ένα πολυεργαλείο και το απέδειξε σε όλη την προετοιμασία.

ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ολυμπιακός εμπιστευτικό: ο έλεγχος των 30 παικτών

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ:Είναι το "Α και το Ω" για την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού. Ο Χάσι δεν θα τον βγάζει από την ενδεκάδα. Από αυτόν θα την ξεκινάει. Ο Κώστας έβγαλε όρεξη και διάθεση, κάτι που δεν το είχαμε δει πέρσι.

ΜΑΡΙΝ: Σε ρόλο αριστερού εξτρέμ χρησιμοποιήθηκε από τον Χάσι και φαίνεται ότι πάει εκεί να τον... βιδώσει. Έχει κάποια "θεματάκια" ως προς τις αντοχές του, όμως, στην προετοιμασία ήταν αρκετά καλός και δικαιολογημένα τον έχει ενόψει Παρτιζάν στις βασικές επιλογές του ο Κοσοβάρος τεχνικός.

ΚΑΡΣΕΛΑ: Μπήκε καθυστερημένα στην προετοιμασία, δεν έχει απλώσει στο χορτάρι ακόμα τα... ζογκλερικά του, αλλά είναι ένας παίκτης που όντως ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό από τα "φτερά". Είναι ένας παίκτης που έλειπε.

ΠΑΡΝΤΟ: Το κερδίζει το στοίχημα ο Φελίπε Πάρντο. Γύρισε... μισός από τη Γαλλία, έχασε καμιά εφταριά κιλά και μπήκε αποφασισμένος στην προετοιμασία για να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Με την εικόνα που είχε στο Βέλγιο, θα ήταν άδικο αν δεν έμενε στο ρόστερ.

ΣΕΜΠΑ: Ο γνωστός φιλότιμος Σεμπά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε για τον Βραζιλιάνο. Αρέσει πάντως στον Χάσι και αυτό έχει σημασία.

ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ: Το ότι δεν έπαιξε καθόλου με την Λόκερεν προφανώς και κάτι σημαίνει. Αυτή τη στιγμή και με την παρουσία του στο Βέλγιο, είναι πίσω από Καρσελά, Μάριν, Πάρντο και Σεμπά. Και είναι δικαιολογημένα πέμπτη επιλογή στους εξτρέμ.

ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Δεν ήταν ο Μανθάτης που θαυμάσαμε πέρσι στο Λάνγκενφελντ και το Γκενκ. Πέρσι είχε μπει με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Φέτος ήταν πιο... μαζεμένος για κάποιο λόγο. Ο Χάσι τον συνεχάρη πάντως για τη νοοτροπία του καθ΄όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ολυμπιακός εμπιστευτικό: ο έλεγχος των 30 παικτών

ΕΜΕΝΙΚΕ:Ο Νιγηριανός θα είναι ο πρώτος φορ του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, αλλά στο ματς με την Παρτιζάν δεν θα τον δούμε βασικό. Είναι πίσω σε φυσική κατάσταση και θέλει μίνιμουμ ένα 15ήμερο σκληρής δουλειάς, μήπως και καταφέρει να είνα όπως πρέπει στη ρεβάνς.

ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Ο Καρίμ δεν επηρεάστηκε από τα διάφορα σενάρια που τον ήθελαν να φεύγει από τον Ολυμπιακό. Χωρίς να εντυπωσιάζει στις προπονήσεις, έκανε τη δουλίτσα του και προς το παρόν ο Χάσι τον υπολογίζει για βασικό με την Παρτιζάν.

ΜΠΕΝ: Πρώτη προετοιμασία για τον πρώην άσο του Πανιωνίου και τα πήγε μια χαρά. Το πρόσημο είναι θετικό και όλα δείχνουν ότι δεν θα κινδυνεύσει ως προς το αν θα παραμείνει ή όχι στο ρόστερ.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καπίνο: "Αυτοί πρέπει να φοβούνται, όχι εμείς..."
Σιώπης: "Θα είμαστε 100% έτοιμοι για την Ευρώπη"
H παρακάμερα του Λόκερεν - Ολυμπιακός
Επέστρεψε απ' το Γκενκ ο Ολυμπιακός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ