ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Εκδικάζεται στην UEFA η υπόθεση εισβολής οπαδών στο ματς με τη Μίλαν

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÉËÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÉËÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η UEFA είχε καλέσει σε απολογία τον Ολυμπιακό για την είσοδο των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος της αναμέτρησης με τη Μίλαν και την Πέμπτη (10/1) είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η τεράστια νίκη - πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League είχε φέρει παροξυσμό στους οπαδούς των ερυθρολεύκων που βρέθηκαν στο "Γ. Καραϊσκάκης" και κάποιοι από αυτούς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το σφύριγμα της λήξης για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη επιτυχία.

Γεγονός που έφερε τον Ολυμπιακό σε θέση κατηγορούμενου, με την UEFA να τον καλεί σε απολογία, όπως είχε κάνει γνωστό στις 14 Δεκέμβρη. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες:

  • Άναμμα βεγγαλικών και φωτοβολίδων - άρθρο 16.
  • Είσοδος φιλάθλων στο γήπεδο - άρθρο 16.
  • Μπλοκαρισμένες σκάλες και παραβίαση κανόνων ασφαλείας - άρθρο 38.

Στα συν των ερυθρολεύκων, που ελπίζουν σε πρόστιμο και όχι ποινή κεκλεισμένων των θυρών ενόψει των αναμετρήσεων με τον Ντινάμο Κιέβου τον Φλεβάρη, το γεγονός πως η διοίκηση της Μίλαν ουδέποτε έκανε λόγο για φόβο της σωματικής ακεραιότητας των μελών της αποστολής, μετά την είσοδο των φίλων του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο. Οι "ροσονέρι" επίσης αντιμετωπίζουν μια κατηγορία για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο συγκεκριμένο ματς, που αφορά το άναμμα φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου και στο Λιμάνι ευελπιστούν να... πονέσουν στην τσέπη, παρά να στερηθούν την στήριξη των οπαδών τους στο ματς με τους Ουκρανούς για την φάση των 32 του Europa League.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ