ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Είπε το "ναι" ο Μπενζιά, περιμένουν οι "ερυθρόλευκοι"

Lyon's Yassine Benzia, left, challenges Rijeka's Goran Mujanovic for the ball during their Europa League Group I soccer match in Lyon, central France, Thursday, Oct. 24, 2013. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Lyon's Yassine Benzia, left, challenges Rijeka's Goran Mujanovic for the ball during their Europa League Group I soccer match in Lyon, central France, Thursday, Oct. 24, 2013. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP PHOTO/LAURENT CIPRIANI

Ο Γιασίν Μπενζιά αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακού, μένει να τα βρουν και οι δύο ομάδες για να ολοκληρωθεί το deal. Τι υποστηρίζουν για το θέμα του Αλγερινού οι "ερυθρόλευκοι" που κοιτούν πλέον κι αλλού.

Ο Αλγερινός επιτελικός μέσος, Γιασίν Μπενζιά, αποφάσισε να επιλέξει τον Ολυμπιακό ως την επόμενη ομάδα του. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να τον αποκτήσουν από τη Λιλ ως δανεικό για ένα χρόνο, αλλά πλέον εξετάζουν κι άλλες λύσεις.

O Αφρικανός μεσοεπιθετικός είχε δεχτεί πρόταση από τον Ολυμπιακό εδώ και μέρες, έβλεπε με θετικό μάτι την προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, αλλά το deal κολλούσε, καθώς διαφωνούσε με τη Λιλ σε θέματα που αφορούσαν το συμβόλαιό του (λήγει το 2021). Από τη στιγμή που θα συμφωνήσει τώρα κι ο Ολυμπιακός με τη Λιλ, θα προχωρήσει το θέμα.

Στην Ελλάδα και στον Πειραιά, αν προχωρήσει το deal, θα συναντήσει δύο παλιόφιλους. Τον Χιλάλ Σουντανί, συμπαίκτη του στην Εθνική Αλγερίας, αλλά και το περσινό του ταίρι στη Φενέρ, τον Ματιέ Βαλμπουενά. Έχει μιλήσει ήδη και με τους δύο, αλλά και με τον Πεδρο Μαρτίνς, ο οποίος του εξήγησε και πόσο τον θέλει, αλλά και τον ρόλο που σκοπεύει να του αναθέσει.

Ο Μπενζιά γεννήθηκε στο Σεντ Ομέν λεζ Ελμπέφ και είναι γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Λιόν. Το 2015 πωλήθηκε στη Λιλ αντί 1.000.000 ευρώ και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Τουρκία ως δανεικός στη Φενέρμπαχτσε, ως συμπαίκτης του Ματιέ Βαλμπουενά.

Φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Κωνσταντινούπολης 13 φορές στη SuperLig, οκτώ εξ αυτών στο αρχικό σχήμα.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Στον Ολυμπιακό, πάντως, υποστήριζαν ότι δεν έχουν συμφωνήσει με τον Μπενζιά και ότι το θέμα δεν έχει προχωρήσει σε τελικό στάδιο. Μάλιστα έλεγαν πως δεν είναι ο μοναδικός που ασχολούνται για τη θέση του αντί - Φορτούνη, θέλοντας να δείξουν πως εξετάζουν κι άλλες λύσεις. Απομένει να δούμε αν η μεταγραφή "κλείσει" ή αν ο Αλγερινός βγαίνει από το "κάδρο".

Photo credits: AP photo/Francisco Seco

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ