ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Δεν το πίστευε ο Φορτούνης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.   (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του τσάκισε ψυχολογικά όχι μόνο τον Κώστα Φορτούνη, αλλά και όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς επιλέγει Βαλμπουενά για το ρόλο του 10αριού, μέχρι να έρθει ο επόμενος.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του σε Πολωνία και Αυστρία και άπαντες ήταν ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα (δεν έχασε σε κανένα φιλικό ματς) και κυρίως από την εικόνα που έβγαλε η ομάδα το τελευταίο 15ημερο εκτός Ελλάδας, ωστόσο η επιστροφή στην πατρίδα έφερε μαύρα σύννεφα πάνω από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Και αυτό γιατί αποδείχτηκε πως ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη στο τελευταίο φιλικό με το Αμβούργο ήταν πολύ σοβαρός, με τον 26χρονο ηγέτη των Πειραιωτών να παθαίνει ρήχη χιαστού δεξιού γονάτου και η επάνοδός του στη δράση να αναμένεται να λάβει χώρα μετά από ένα εξάμηνο.

Η είδηση αυτή προκάλεσε -όπως ήταν φυσιολογικό- αναστάτωση σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, από παίκτες, τεχνική ηγεσία και φιλάθλους, μέχρι τη διοίκηση και τον Βαγγέλη Μαρινάκη που είχε πρόσφατα επιβραβεύσει τον παίκτη για την προσφορά του στην ομάδα με ένα εξαιρετικό συμβόλαιο, με τον ίδιο τον Κώστα Φορτούνη να αιφνιδιάζεται από το μέγεθος του τραυματισμού του.

Ο 26χρονος Τρικαλινός μεσοεπιθετικός είχε δει την επομένη ημέρα του τραυματισμού του το γόνατο να ξεπρήζεται και πίστεψε πως όλα είναι εντάξει, με τον γιατρό Χρήστο Θέο να είναι, όμως, συγκρατημένος (πίστευε πως είτε επρόκειτο για κάτι ασήμαντο, είτε για κάτι πολύ σοβαρό) και δυστυχώς να επαληθεύεται την Πέμπτη.

Η ζημιά έγινε γιατί το γόνατο του Φορτούνη τράκαρε με γόνατο αντιπάλου, έπειτα από άτσαλο μαρκάρισμα και κόλλησε το πόδι του, με τον παίκτη να αδυνατεί να πιστέψει την ατυχία που είχε μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε επί ελληνικού εδάφους και να μην μπορεί να το πιστέψει. Ακούστηκε μέχρι κι ότι έβαλε τα κλάματα...

Όσον αφορά στην επέμβαση που θα χρειαστεί να κάνει, δεν έχει ακόμα οριστεί αν αυτή θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή την επόμενη, με τον επίσημο Ολυμπιακό να είναι, πάντως, δίπλα του και να του στέλνει το εξής μήνυμα το πρωί της Παρασκευής μέσω των social media: "Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς! Είμαστε όλοι δίπλα σου αρχηγέ και σε περιμένουμε γρήγορα κοντά μας!"

Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του, οι Πειραιώτες κάνουν διερευνητικές επαφές, με τον Πέδρο Μαρτίνς να προσανατολίζεται πάντως να τοποθετήσει αρχικά τον Ματιέ Βαλμπουενά στη θέση πίσω από τον επιθετικό, ποντάροντας στην κλάση και στην εμπειρία του Γάλλου, που έχει ανταποκριθεί στο παρελθόν σε έναν τέτοιο ρόλο.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΒΑΛΙΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙ-ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Εν τω μεταξύ, νεφελώδες παραμένει το τοπίο αναφορικά με τη αγωνιστική κατάσταση του Πορτογάλου επιτελικού μέσου, Ζοάο Καρβάλιο της Νότιγχαμ, το όνομα του οποίου επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο μετά την είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Κώστα Φορτούνη στο φιλικό με το Αμβούργο.

Και αυτό γιατί ο 22χρονος παραμένει εκτός δράσης μετά τον τραυματισμό που υπέστη στον αστράγαλο στις 29 Ιουνίου, στο φιλικό με την Άλφρετον Τάουν, με τους ανθρώπους των "ρεντς" να μην μπορούν να κάνουν ακριβή πρόβλεψη για τον χρόνο επιστροφής του στα γήπεδα και να εκφράζουν απλά αισιοδοξία πως θα επιστρέψει στις προπονήσεις τον Αύγουστο.

"Ο παίκτης είναι απίθανο να ταξιδέψει στην Ελλάδα για το φιλικό με τον Ολυμπιακό στις 16 Ιουλίου και οι άνθρωποι της Φόρεστ εύχονται η επιστροφή του σε φουλ ρυθμό προπονήσεων να είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων και όχι μηνών.

Ο 22χρονος βρίσκεται μεταξύ Αγγλίας και Πορτογαλίας για να πάρει συμβουλές από ειδικούς και η Φόρεστ ελπίζει πως ο οργανωτής του παιχνιδιού της θα επιστρέψει στα γήπεδα πριν την έναρξη της σεζόν στην Championship, στις 3 Αυγούστου", αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της "Nottingham Post".

Σημειώνεται πως ο Καρβάλιο υπέγραψε το καλοκαίρι του 2018 πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την αγγλική ομάδα με ποσό-ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, με τον Πορτογάλο διεθνή (με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του) να μετράει την περασμένη σεζόν 4 τέρματα σε 40 συμμετοχές του (30 ως βασικός, 10 ως αναπληρωματικός) με την κόκκινη φανέλα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ