ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Δεν ρισκάρουν με Βαλμπουενά

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά ανεβάζει ρυθμό και στέλνει μηνύματα επιστροφής στη δράση, Στον Ολυμπιακό, πάντως, δεν πρόκειται να ρισκάρουν με την περίπτωσή του.

Δεν πρόκειται να βιαστούν στον Ολυμπιακό με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, έχει αποδειχθεί βαρόμετρο για την εικόνα της ομάδας στη φετινή σεζόν. Με τέσσερα γκολ, επτά ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι, έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στην πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στις 18 Οκτωβρίου, σε μια κίνησή του στην προπόνηση και πριν τον αγώνα με τον ΟΦΗ, παθαίνει θλάση. Είναι… σκασμένος γιατί ξέρει τι αγώνες ακολουθούν και την επόμενη ημέρα τουλάχιστον, τα νέα είναι κάπως πιο ευχάριστα. Εκεί που φαινόταν ότι θα απουσιάσει τουλάχιστον ένα μήνα, ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media επισημαίνει πως σε δεκαπέντε ημέρες θα είναι έτοιμος.

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, ο Βαλμπουενά έχει μπει σε ειδικό πρόγραμμα. Μετά τις θεραπείες και δουλειά στο γυμναστήριο, βγήκε στο γήπεδο και άρχισε να τρέχει. Όταν μετά από μυϊκό τραυματισμό αρχίζεις το τρέξιμο, σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη. Ειδικά για έναν παίκτη που έχει την εμπειρία να διαχειρίζεται τον εαυτό του.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να προλάβει ακόμη και τον αγώνα στην Ξάνθη, αλλά κάτι τέτοιο θα έμοιαζε με… θαύμα. Και στην τελική, δεν συντρέχει και λόγος να μπουν σε τέτοιο ρίσκο από την ομάδα. Ειδικά όταν η συνέχεια θα είναι εξίσου δύσκολη.

Αυτή τη στιγμή, ένα πιθανό σενάριο είναι ο Βαλμπουενά να ταξιδέψει με την ομάδα στο Μόναχο, για τον αγώνα με την Μπάγερν. Ανεξάρτητα αν ο Μαρτίνς αποφασίσει να μην τον συμπεριλάβει στα αρχικά του τουλάχιστον πλάνα.

Το θετικό με τον 35χρονο άσο, είναι πως ξέρει τον εαυτό του. Να τον… διαβάζει. Για παράδειγμα, όταν πέρσι έπαθε μυϊκό τραυματισμό στο τέλος των υποχρεώσεών του με την Φενέρμπαχτσε, υπήρχε σενάριο να μην προλάβει να ενταχθεί και να είναι 100% εντάξει στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ο ίδιος καθησύχαζε τους ανθρώπους των Πειραιωτών πως θα είναι μια χαρά και έτσι και εμφανίστηκε. Με το "καλημέρα" της προετοιμασίας άλλωστε, έδειξε πόσο πολύτιμος θα ήταν στον φετινό Ολυμπιακό.

Ο Βαλμπουενά από τις 23 Ιουλίου (με Πλζεν) ως και τις 6 Οκτώβρη (με Άρη που ήταν και η τελευταία του εμφάνιση), πήρε δεκατρία ματς. Σε υψηλό ρυθμό μάλιστα, καθώς μετά τον τραυματισμό του Φορτούνη οι απαιτήσεις αυξήθηκαν. Κι εκεί που πολλοί τον περίμεναν στα άκρα, μεταφέρθηκε ως επιτελικός και από εκεί κάνει τη διαφορά.

Το ιδανικό σενάριο για τον Μαρτίνς, θα είναι ο Γάλλος να είναι στα πλάνα του και 100% έτοιμος, στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος δηλαδή.

Το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του πηγαίνει μια χαρά, αλλά ο Μαρτίνς δεν πρόκειται να ρισκάρει. Υπάρχει άλλωστε και το πρόσφατο δείγμα του Χριστοδουλόπουλου, που από ρήξη χιαστών έπαθε θλάση και στη συνέχεια υποτροπή…

Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, η συνέχεια δύσκολη και ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει τον Βαλμπουενά πανέτοιμο για ματς που θα κρίνουν πολλά. Να μπορεί δηλαδή να είναι πανέτοιμος στα ματς που θα ακολουθήσουν και της διακοπής, όπως με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, Τότεναμ στο Λονδίνο, ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και Ερυθρό Αστέρα πάλι εντός. Με την Τρίπολη και τον Αστέρα να ακολουθούν…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ