ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αυτό που λείπει από τον Βαλμπουενά

Ολυμπιακός: Αυτό που λείπει από τον Βαλμπουενά

Το κίνητρο του Ματιέ Βαλμπουενά που σπάει κοντέρ, "φτιάχνοντας" τους συμπαίκτες του, αλλά ψάχνει κάτι ακόμα. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πρωταγωνιστές μέσα στο 2020 για τον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός επέστρεψε μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στο τέλος του 2019. Πήγε ακόμη και στην πατρίδα του για να το δει, έκανε μια υπερπροσπάθεια και επέστρεψε σε εξαιρετική κατάσταση. Δείχνει καλά, έχει ενέργεια, δίνει πολλά στον Ολυμπιακό.

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής που συμφώνησε με το Βαγγέλη Μαρινάκη να ανανεώσει το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο, έχει βοηθήσει τα μέγιστα τον Ολυμπιακό, για να είναι μέσα σε όλους του τους στόχους. Με οχτώ γκολ και δεκαεπτά ασίστ, ο Βαλμπουενά κάνει τη διαφορά. Άπαντες υποκλίνονται στην κλάση του, στην ποιότητα που επιδεικνύει μέσα στο γήπεδο.

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ

Αν δει κανείς τις επιδόσεις του Βαλμπουενά, θα διαπιστώσει πως μόνο ένα πράγμα του λείπει. Φτιάχνει γκολ, σκοράρει από το σημείο του πέναλτι, αλλά… Τι είναι αυτό που δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Γάλλος; Να σημειώσει ένα τέρμα, σε κανονική ροή ματς. Με ένα σουτ, κεφαλιά, ένα φάουλ… Έναν διαφορετικό τρόπο από πέναλτι.

Ο Βαλμπουενά, έχει σημειώσει οχτώ γκολ. Μέσα στο 2020 σκόραρε με τον Άρη και τη Λαμία. Και νωρίτερα, το 2019, είχε σκοράρει απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον Πανιώνιο, στην Τότεναμ, στον Βόλο, στην ΑΕΛ και στην Μπασακσεχίρ. Οχτώ γκολ, όλα με πέναλτι. Οχτώ εύστοχα πέναλτι από τον μετρ του είδους που ξέρει που να στείλει μπάλα και που… τερματοφύλακα.

ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ

Ο Βαλμπουενά συνεχίζει για ρεκόρ, όσον αφορά στο κομμάτι των ασίστ. "Κερνάει" τους συμπαίκτες του, τους "φτιάχνει" με κάθε τρόπο. Αποκορύφωμα άλλωστε, οι τρεις ασίστ που έκανε το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου σε ένα ημίχρονο, στη νίκη-πρόκριση 3-2 επί της Λαμίας, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η αλήθεια πάντως είναι, πως στον Βαλμπουενά δεν αρέσει που δεν έχει πετύχει γκολ με άλλο τρόπο, πλην πέναλτι.

Το ψάχνει, το θέλει πολύ. Και υπήρχαν στιγμές είναι η αλήθεια που το έψαξε. Πολλές φορές με κίνηση από αριστερά, φέρνοντας την μπάλα στο δεξί του πόδι και δοκιμάζοντας το σουτ. Ακόμη και με ψαλιδάκι αποπειράθηκε να σκοράρει. Το θέλει πως και πως και ένα γκολ εκτός πέναλτι ο Βαλμπουενά και είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει να το ψάχνει και στα επόμενα ματς της ομάδας. Περί ασίστ άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Κανείς δεν έχει μείνει με παράπονο σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Επανέρχεται το δίχτυ περιμετρικά της Τούμπας
Τσιμίκας: Στην κορυφαία ενδεκάδα των rookies στους ομίλους του Champions League
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ