ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Από τον Οκτώβριο του 2017 δεν έχει νικήσει σε ντέρμπι!

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από τις 22 Οκτωβρίου του 2017 και το 1-0 επί του ΠΑΟΚ δεν έχει πανηγυρίσει νίκη σε ντέρμπι ο Ολυμπιακός και έκτοτε μετράει τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες. (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττα-μαχαιριά από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 3-1, που ουσιαστικά τον βγάζει... νοκ άουτ από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αφού έμεινε στο -9 από τον Δικέφαλο και ενώ απομένουν δέκα αγωνιστικές για το φινάλε.

Την τελευταία φορά που οι Πειραιώτες έφυγαν χαμογελαστοί σε ντέρμπι, ήταν στις 22 Οκτωβρίου του 2017, όταν ο Μπιορν Ένχελς υπέγραφε το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Έκτοτε και ενω έχει περάσει περίπου 1,5 χρόνος, δεν έχει γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας.

Λίγες μέρες μετά, στις 28/10/2017, ακολούθησε μια πολύ κακή εμφάνιση και η ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου οι πράσινοι επικράτησαν με σκορ 1-0 για την 9η αγωνιστική της Super League 2017-2018.

Ακολούθως αναμετρήθηκαν με την ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου και έφεραν 0-0 στο Φάληρο στον πρώτο αγώνα. Φτάνοντας στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου με την Ένωση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός χρειαζόταν οπωσδήποτε τρίποντο για να μείνει γερά στο κόλπο του τίτλου και έμοιαζε να φτάνει στον στόχο του όταν ο Ανσαριφάρντ σκόραρε στο 81' για το 1-0. Ωστόσο ένα γκολ του Τσιγκρίνσκι στο 87' και ένα ακόμη του Γιακουμάκη στις καθυστερήσεις έφεραν το τρίποντο στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο ( 1-2).

Στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Δικέφαλο, ο Ολυμπιακός βολευόταν και με ισοπαλία για να πάρει την πρόκριση, αλλά γνώρισε την ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης. Ήταν μια ακόμη ήττα από την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Ακολούθησε το παιχνίδι της Τούμπας, όπου ο Όσκαρ Γκαρθία τραυματίστηκε από ρολό ταινίας στο πρόσωπο, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και η αναμέτρηση δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τους τρεις βαθμούς να πηγαίνουν στο σακούλι των ερυθρολεύκων.

Στις 4/3/2018, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό σε κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι "αιωνίων", με τους πράσινους να ισοφαρίζουν στο 87' για το τελικό 1-1, με πέναλτι που καταλογίστηκε σε παράβαση εκτός περιοχής και εκτέλεσε εύστοχα ο Μουνιέ. Ωστόσο ακόμη και αυτή η διαιτητική αβλεψία δεν δικαιολογούσε την εξαιρετικά κακή απόδοση των ερυθρολεύκων, που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 60' μετά την αποβολή του Οικονόμου.

Την φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός έχασε στον πρώτο γύρο από τον ΠΑΟΚ με 0-1 χάρη στο αυτογκόλ του Βούκοβιτς και ενώ έχει χάσει ευκαιρίες με το... τσουβάλι για να σκοράρει, για να ακολουθήσει το 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου προηγήθηκε στο 58' με τον Φορτούνη, αλλά ισοφαρίστηκε στο 90' από τον Μπακασέτα και στο 94' ο Φετφατζίδης έχασε το άχαστο. Μετέπειτα, ήρθε το εντός έδρας 1-1 με τον Παναθηναϊκό, που προηγήθηκε με γκολάρα του Κάτσε, προτού σώσει την παρτίδα στις καθυστερήσεις ο Σισέ.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ακόμα δύο ντέρμπι, αυτό με την ΑΕΚ στο Φάληρο την Κυριακή (17/2, 19:30) και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, αν προκριθεί στο Κύπελλο επί της Λαμίας, πολύ πιθανό να πέσει με ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ εφόσον έχουν πάρει την πρόκριση από τα δικά τους ζευγάρια ή στον τελικό με έναν εκ των δυο Δικεφάλων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ