ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αναζητά τη λύση ο Μαρτίνς

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019-2020 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Martins, Olympiakos (eurokinissi) EUROKINISSI

Δύο ώρες μετά τη λήξη του αγώνα της Κυριακής (12/7) κόντρα στον ΠΑΟΚ έφυγε από το Καραϊσκάκη ο Πέδρο Μαρτίνς. Οι πρώτες σκέψεις για τη συνέχεια…

Προβληματισμένος έδειξε και στις δηλώσεις του ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά έτσι ήταν και στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος προπονητής, προφανώς και ανέδειξε τη δουλειά της ομάδας του. Όλο αυτό που κατάφερε ως τώρα. Δεν ήθελε να σταθεί τόσο πολύ στο αήττητο που χάθηκε, αλλά καλείται να δει τη συνέχεια που έχει στόχους για την ομάδα του σε εξέλιξη. Ο Μαρτίνς έφυγε από το Καραϊσκάκη δύο ώρες μετά τη λήξη του αγώνα. Κάθισε για αρκετή ώρα με τους συνεργάτες του και συζήτησαν και για το ματς, αλλά και για το μέλλον.

Το καμπανάκι, είχε έρθει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Καμία σχέση με την εικόνα της ομάδας που λίγες ημέρες νωρίτερα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έκανε ό,τι ήθελε την ΑΕΚ. Εκεί, ο Μαρτίνς προβληματίστηκε, αλλά πίστευε πως ήταν απλά μια κακή ημέρα στη δουλειά. Το άλλαξε με νέα πρόσωπα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", είδε όρεξη, θέληση, ήταν λογικό. Έπαιξαν παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής, ήθελαν να δείξουν, είχαν κίνητρο.

Με τον ΠΑΟΚ, ο Μαρτίνς εμπιστεύθηκε ουσιαστικά την ομάδα που τον οδήγησε στις επιτυχίες. Με τριάδα στα χαφ δηλαδή, τον Σισέ αντί του Μπα απλά στην άμυνα. Όλοι οι άλλοι μέσα. Μετά και την εικόνα που είχαν, όμως, ο Μαρτίνς δεν θα μπορούσε να μην είναι προβληματισμένος.

Καταλαβαίνει ότι η χρονιά έχει πάει μακριά. Όπως έχουμε αναλύσει άλλωστε και σε παλιότερο άρθρο, γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε να χαλαρώσει κάπως την κατάσταση όσον αφορά π.χ. στις αποστολές. Πήγε αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη, αφήνει τους παίκτες στα σπίτια τους πριν τα εντός έδρας ματς. Είναι μια προσέγγιση διαφορετική. Έχει να κάνει με επαγγελματίες, δεν τους… φοβάται για τον τρόπο ζωής τους. Ειδικά σε τέτοιο επίπεδο. Αυτό που τον "καίει" είναι περισσότερο το θέμα νοοτροπίας. Να αντέξουν οι παίκτες του στην πίεση που υπάρχει και να τα δώσουν όλα, ειδικά στα ματς που θα κρίνουν πολλά. Στον τελικό Κυπέλλου, αλλά και στην Ευρώπη με τους Γουλβς.

Προφανώς και ο Μαρτίνς θα το συζητήσει μαζί τους. Να δει αν είναι κάτι άλλο που ευθύνεται γι’ αυτή την εικόνα. Για τη Δευτέρα (13/7) τους έδωσε ρεπό. Η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει την Τρίτη (14/7), όταν και θα ανακοινώσει την αποστολή για την Κρήτη και τον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Τα κίνητρα πάντως υπάρχουν και είναι μπροστά. Προφανώς και μια κατάκτηση Κυπέλλου και μια καλή εικόνα στο "Μολινό", θα δείξουν ότι πρόκειται περί φυσιολογικής φθοράς στη φετινή διαδρομή. Οι παίκτες γνωρίζουν τους εαυτούς τους, τις δυνάμεις τους, μαζί και τι μπορούν να καταφέρουν. Αυτοί άλλωστε καλούνται να βρουν και τη λύση, δείχνοντας πως δεν "άδειασαν"μετά την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ