ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αλλάζει τη μισή ενδεκάδα

Ολυμπιακός: Αλλάζει τη μισή ενδεκάδα

Τι ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς για την αποψινή (19.30) ρεβάνς με την Ξάνθη. Ποιοι παίρνουν φανέλα βασικού. Μετά από σχεδόν 2,5 μήνες στην ενδεκάδα ο Χασάν. Ντεμπούτο ο Σολδάνο που έχει να παίξει από τις 8 Δεκέμβρη.

Η πρόκριση σε βάρος της Ξάνθης αποτελεί μονόδρομο για τον Ολυμπιακό στην αποψινή (Τετάρτη 23/1, 19.30) αναμέτρηση του "Γ. Καραϊσκάκης".

Οι "ερυθρόλευκοι" επέστρεψαν με το 0-0 από τα Πηγάδια και θέλουν νίκη για να σφραγίσουν το εισιτήριο της φάσης των "8" του Κυπέλλου. Ο Πέδρο Μαρτίνς αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τον αγώνα, κόντρα σε μία ομάδα που διαχρονικά αποδεικνύεται "σκληρό καρύδι", ωστόσο έχει να διαχειριστεί και την κούραση βασικών παικτών του, μιας και την Κυριακή ακολουθεί ένα ακόμη δύσκολο ματς εκτός έδρας (το τρίτο σερί μετά από Λιβαδειά και Γιάννενα) με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, ο Πορτογάλος τεχνικός, παρότι δεν έχει αφήσει να φανούν πολλά στις προπονήσεις, μιας και τις δύο προηγούμενες μέρες οι βασικοί έκαναν αποθεραπεία, σκοπεύει να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Συγκριτικά με την ενδεκάδα που εμπιστεύεται το τελευταίο διάστημα, αναμένονται 4-5 νέα πρόσωπα. Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Ζοσέ Σα, ενώ στην τετράδα της άμυνας θα υπάρξουν δεδομένα τρεις, χωρίς να αποκλείεται και μία ακόμη.

Αριστερά ο Τσιμίκας θα επανέλθει (τελευταία του συμμετοχή στις 16 Δεκεμβρίου, στο 3-0 επί της Λαμίας) αντί του Κούτρη, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν Μιράντα και Μεριά, αντί των Βούκοβιτς, Σισέ που έμειναν εκτός 18άδας. Δεξιά, ή θα διατηρηθεί ο Ομάρ ή θα πάρει τη θέση του ο πάντα ετοιμοπόλεμος Βασίλης Τοροσίδης.

Το δίδυμο στον άξονα που αποτελούν τον τελευταίο καιρό οι Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, θα "σπάσει", αφού ο Νάτχο θα πάρει θέση από το ξεκίνημα με τον Φορτούνη μπροστά του σε ρόλο επιτελικού. Στα άκρα της επίθεσης, ο Γιώργος Μασούρας ( που χθες είπε κι ένα τραγούδι) διεκδικεί μία από τις θέσεις των Ποντένσε, Λάζαρου, ενώ κάτι αντίστοιχο υπάρχει περίπτωση να συμβεί και με τον Φετφατζίδη. Ο Ναουέλ έμεινε εκτός, εντείνοντας τα σενάρια που τον θέλουν να κουνάει μαντήλι εντός των προσεχών ημερών για να επιστρέψει στην Ισπανία.

Τέλος, στην κορυφή επιστρέφει ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος έχει να παίξει βασικός από τις 11 Νοέμβρη και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκης", ματς που τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου στον Χριστοδουλόπουλο. Από τότε έχει άλλες τρεις συμμετοχές, αλλά προερχόμενος από τον πάγκο.

Την παρθενική του εμφάνιση, όπως από χθες διαβάσατε αναλυτικά, αναμένεται να κάνει απόψε, ανάλογα και με την εξέλιξη του ματς, ο νεοαποκτηθείς Φράνκο Σολδάνο, ενώ ο Γκερέρο έμεινε εκτός για να πάρει ανάσες. Ο Αργεντινός στράικερ, πρώην της Ουνιόν, έπαιξε τελευταία φορά στις 8 Δεκεμβρίου στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μπάνφιλντ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ