Ολυμπιακός: Αφιέρωμα της "Confidencial" για τον Κριστιάν Καρεμπέ

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Κριστιάν Καρεμπέ και για την πορεία που έχει διαγράψει όλα αυτά τα χρόνια στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη έκανε η ηλεκτρονική έκδοση της "Confidencial".

Ο Κριστιάν Καρεμπέ είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους πλέον επιτυχημένους Γάλλους που έχουν κάνει ποδοσφαιρική καριέρα ενώ εδώ και αρκετά χρόνια υπηρετεί τον βασιλιά των σπορ από παραγοντικό πόστο, έχοντας την ιδιότητα του συμβούλου στρατηγικής στον Ολυμπιακό.

Φυσικά, η διαδρομή του στον ποδοσφαιρικό είναι τεράστια και πλούσια και αποτελεί μαγνήτη για πολλά μέσα του εξωτερικού για να φιλοξενήσουν το πορτραίτο του, με το τελευταίο να προέρχεται από την Ισπανία.

Ο λόγος για την "Confidecial", με το εν λόγω ισπανικό μέσο να φιλοξενεί αφιέρωμα προς τιμήν του με έναν ιδιαίτερο τίτλο: "Καρεμπέ, είδωλο σε μία χώρα που αντιμετώπισε τον παππού του ως κανίβαλο".

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα:

Ο Καρεμπέ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές, ο οποίος μπορεί να καυχηθεί πως κέρδισε τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Ως διεθνής, υπερασπίστηκε τη φανέλα της Γαλλίας, μια χώρα που χαρακτήρισε τον παππού του ως κανίβαλο.

Το 2018, πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα για ανεξαρτησία, αλλά επικράτησε το "όχι". Η Νέα Καληδονία βρίσκεται υπό γαλλική κυριαρχία από τα μέσα του 21ου αιώνα.

Αυτός ήταν ο τόπος καταγωγής του Κριστιάν Καρεμπέ και των 18 αδελφών του. Από αυτό το νησί του Ειρηνικού, "ανιχνεύτηκε" από σκάουτ της Ναντ. Ο Καρεμπέ έφτασε εκεί επηρεασμένος από μια τραγική οικογενειακή εμπειρία.

Στην Ευρώπη των αρχών του εικοστού αιώνα, ήταν σύνηθες να διοργανώνοναι εκθέσεις που χρησιμεύουν ως γνωριμία αυτών των μακρινών εθνών. Ο στόχος ήταν να δικαιολογηθεί η κυριαρχία και η ηθική ανωτερότητα που είχε η Δύση σε αυτούς.

Στις εκθέσεις δεν υπήρχε πρόβλημα να δείξουμε τον δικό τους τρόπο ζωής. Τελετές, έθιμα, κτήρια, τρόποι δράσης, αλλά και τους ίδιους τους ντόπιους σε έναν τρελό ανθρώπινο ζωολογικό κήπο.

Αυτόχθονες, έφταναν από τα μέρη όπου οι δυνάμεις άσκησαν την κυριαρχία τους και όπου εμφανίζονταν σε κλουβιά μαζί με άλλα θηρία και ζώα.

Η έκθεση του Παρισιού το 1931 είχε μια ευρεία οργανωτική δομή από τη Γαλλική Δημοκρατία, αλλά συμμετείχαν επίσης οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, οι Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια των έξι μηνών που διήρκεσε, είχε περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες.

Μεταξύ των Ινδιάνων της Ωκεανίας ήταν ο Γουίλι Καρεμπέ. Ένας άνδρας που έφτασε από τη Νέα Καληδονία, ο οποίος εμφανίστηκε ως κανίβαλος που έτρωγε τους συνανθρώπους του και, εκτός από το να είναι βίαιος, επικοινωνούσε με μια παράξενη διάλεκτο.

Φυσικά, δεν ήταν αλήθεια, αλλά αυτό δεν είχε σημασία. Τα παιδιά είχαν κάποιον να φοβούνται, ενήλικες να σκεφτούν την ηθική υπεροχή του δυτικού πολιτισμού και οι πολιτικοί να δικαιολογήσουν το καθεστώς τους σε αυτές τις περιοχές.

Η ιστορία του παππού Καρεμπέ, βρέθηκε στις σελίδες του βιβλίου του Didier Daeninckx με τον τίτλο "Cannibale". Οι συνέπειες από εκείνους τους έξι μήνες που εκτέθηκε σε ένα κλουβί, ενώ τον παρατηρούσαν από τα κάγκελα οι "πολιτισμένοι" άντρες, κράτησε όλη του τη ζωή.

Εβδομήντα χρόνια αργότερα, στο ίδιο Παρίσι, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η Παγκόσμια Έκθεση, ο εγγονός του, φορώντας την φανέλα της εθνικής Γαλλίας ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Οι Ισπανοί συντηρούν το ενδιαφέρον της Ατλέτικο για Σα
Ολυμπιακός: Με Φορτούνη για την κούπα
Ολυμπιακός: Χωρίς Βαλμπουενά με ΑΕΚ
 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.