ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οκτώ γκολ με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ ο Ολυμπιακός

Οκτώ γκολ με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ ο Ολυμπιακός
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει το εξής μοναδικό στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα. Όλα του τα τέρματα τα πέτυχαν διαφορετικοί ποδοσφαιριστές και αυτή τη στιγμή δεν έχει έστω έναν με δύο γκολ στο ενεργητικό του.

Συνήθως επικρατούν μουρμούρα και ένας σωρός απορίες για τους λόγους που μία ομάδα δεν βρίσκει γκολ από τους επιθετικούς της. Στον φετινό Ολυμπιακό η μουρμούρα έχει πάει… περίπατο από το ξεκίνημα της σεζόν. Κι αυτό, γιατί όλος ο οργανισμός, είτε αφορά την εξέδρα είτε αφορά τον τελευταίο υπάλληλο στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, έχει συνειδητοποιήσει ότι ο σκόρερ είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να απασχολήσει τους Πειραιώτες τη φετινή περίοδο.

Αυτό που προέχει δεν είναι τίποτε άλλο από την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, ακόμα κι αν έχει πρώτο σκόρερ τον… Γιαννιώτη.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει καταφέρει κάτι μοναδικό στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν στη Super League. Έχει βρει οκτώ φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα με Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης, αλλά το περίεργο στατιστικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουν σκοράρει οκτώ διαφορετικοί ποδοσφαιριστές.

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÑÍËÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÅÑÍËÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με λίγα λόγια, στη στατιστική υπηρεσία δεν υπάρχει ένας "ερυθρόλευκος" με δύο γκολ στη Super League, είτε αυτός λέγεται Φορτούνης είτε Λάζαρος είτε ο βασικός φορ του Ολυμπιακού, Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΡΙΑ ΕΩΣ ΤΟΝ ΟΜΑΡ

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Την 1η αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Λεβαδειακό και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με ένα φάουλ – οβίδα στο 62' χαρίζει στην ομάδα του τη νίκη με 1-0.

Ακολουθεί η 2η αγωνιστική, με το 5-0 επί του ΠΑΣ. Ο Ελαμπντελαουί με κεφαλιά ανοίγει το σκορ στο 33' και ακολουθεί το πέναλτι του Φορτούνη στο 41'. Ο Ποντένσε γράφει στο 55' το 3-0 και ακολουθούν στις καθυστερήσεις τα γκολ των Γκερέρο (90') και Μεριά (92').

Την Κυριακή (16/9) ήταν η σειρά του Αστέρα Τρίπολης να φύγει ηττημένος από το "Γ. Καραϊσκάκης" με τον Καμαρά στο 18' να πιάνει το… τούβλο από το σπίτι του και τον Νάτχο στο 92' να στέλνει στα ουράνια τους περίπου 25 χιλιάδες Ολυμπιακούς που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο.

Οκτώ γκολ με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ ο Ολυμπιακός

Συνοπτικά, στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει πετύχει οκτώ τέρματα, τα οποία έχουν σημειωθεί από τους Kαμαρά, Νάτχο, Φορτούνη, Γκερέρο, Χριστοδουλόπουλο, Ελαμπντελαουί, Μεριά και Ποντένσε.

Υπάρχει και ο Μπουχαλάκης στον πίνακα των σκόρερ, αλλά είχε βρει δίχτυα σε ευρωπαϊκό ματς (στο 3-1 με την Μπέρνλι στο Καραϊσκάκη), ενώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Γκερέρο έχει τρία γκολ κόντρα στην Λουκέρνη και άλλα τέσσερα ο Λάζαρος με αντίπαλο τους Ελβετούς. Ο δε Φορτούνης έχει δύο με την Μπέρνλι, όπως και ο Ποντένσε στην Αγγλία κόντρα στους "κλάρετς".

ΑΣΙΣΤ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΚΟΛ

Πάμε να ρίξουμε μία ματιά και στα όσα έχουν κάνει οι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συνολικά τις πρώτες 45 μέρες της φετινής σεζόν.

Ο Φορτούνης, για παράδειγμα, που συνολικά σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει 3 γκολ, έχει μοιράσει και 4 ασίστ. O Γκερέρο που έχει σκοράρει 4 φορές συνολικά, έχει δώσει 1 ασίστ. Και τι ασίστ! Στο 2-1 του Νάτχο με τον Αστέρα.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Και υπάρχει και ο Καμαρά που ναι μεν είναι περισσότερο αμυντικογενής, αλλά χάρη σε μία δική του έμπνευση έπιασε τόπο η κίνηση του Ομάρ στο 33ο λεπτό με τον ΠΑΣ, με αποτέλεσμα ο Νορβηγός να προλάβει την έξοδο του Βελλίδη και με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ για τους "ερυθρόλευκους".

Οπότε, ναι μεν στην τελική σούμα μετράει ποιος θα δει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ωστόσο, μέχρι να φτάσει η μπάλα στα δίχτυα, υπάρχει και ένας δημιουργός, στον οποίο δεν πέφτουν τις περισσότερες φορές τα φώτα πάνω του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ