ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι χαώδεις διαφορές Χάσι και Βίκτορ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε πιο χαμηλές στροφές η φετινή προετοιμασία σε σχέση με πέρσι. Με την έλευση των διεθνών την Τρίτη (20/6) και τον ερχομό του Μποκανί θα ανέβουν οι ρυθμοί, αλλά δεν θα γίνουν και... μαραθωνοδρόμοι όπως με τον Βίκτορ.

Πέρσι ο Ολυμπιακός έπαθε κι έμαθε! Ή μάλλον για να ακριβολογούμε, υπερτίμησε την ομάδα του και υποτίμησε τα προκριματικά τουChampions League,με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία χρονιά με απόλυση προπονητή (Βίκτορ) και συνεχή γκρίνια...

Λάθη έγιναν και αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Έγιναν από τη διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες, απ' όλους. Για να πάμε όμως στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός βρίσκεται από την Παρασκευή (16/6) στο Ζέεφελντ για το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν κάνει πέντε προπονήσεις συνολικά και τοSport24.gr θα επιχειρήσει να κάνει μία σύγκριση με τις περσινές πρώτες πέντε προπονήσεις με τον Βίκτορ στον πάγκο...

Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Η μέρα με τη νύχτα... Δεν αναφερόμαστε στα κομμάτια της τακτικής, γιατί ο Βίκτορ έκανε προπονήσεις με αρκετή ποικιλία στο ασκησιολόγιο και οι παίκτες την γούσταραν την προπόνηση όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους. Δούλευε πολύ με την πίεση ψηλά, ασχολιόταν αρκετά με το ποδόσφαιρο κατοχής, έκανε συνεχώς “φροντιστήρια” στους αμυντικούς για το πώς θα πρέπει να έχουν ενεργό συμμετοχή με τη σειρά τους στο επιθετικό κομμάτι.

Δεν θα σταθούμε λοιπόν στο κομμάτι της τακτικής, καθώς από τις πρώτες πέντε προπονήσεις του Χάσι, το μοναδικό συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι αυτό που υποστήριζαν στο Βέλγιο από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόσληψή του στον Ολυμπιακό. Ότι με τον Χάσι οι “ερυθρόλευκοι” θα παίζουν πολύ από τα άκρα και κυρίως θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι τα πλάγια μπακ.

Χθες (18/6) δούλεψε αρκετά και στον τομέα των αντεπιθέσεων, αλλά προς το παρόν στο θέμα της τακτικής δεν μπορεί να γίνει σοβαρή σύγκριση με την προπόνηση του Βίκτορ.

Αντιθέτως, μπορεί να γίνει σύγκριση ως προς τον τρόπο που προσεγγίζουν ορισμένα πράγματα οι δύο προπονητές στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πέρσι ο Βίκτορ είχε λιώσει τους παίκτες στο τρέξιμο. Με το που ανέλαβε, τους ζήτησε να... εξαφανιστούν στα βουνά. Σε διάφορες συζητήσεις που έκανε στο ξενοδοχείο, ο Ισπανός υποστήριζε ότι δεν θα δουλέψει στην προετοιμασία μόνο για τα προκριματικά, αλλά θα “χτίσει” τη φυσική κατάσταση για ολόκληρη τη σεζόν.

Τι συνέβη; Από τη μία να εμφανιστεί ένας βαρύς Ολυμπιακός στα προκριματικά τουChampions Leagueμε την Χάποελ Μπερ Σέβα. Οι ποδοσφαιριστές παραπονιόντουσαν ότι δεν αισθάνονταν τα πόδια τους από τη σκληρή προετοιμασία και πώς είχαν ξεμείνει από... βενζίνη τόσο στον αγώνα του Φαλήρου, όσο και σε αυτόν του Ισραήλ.

Από την άλλη όμως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε όλοι μας ότι χάρη στην προετοιμασία του Βίκτορ και φυσικά στη διαχείριση που έκανε ο Μπέντο στη διάρκεια της σεζόν, ο Ολυμπιακός έβγαλε τους λιγότερους μυικούς τραυματισμούς από κάθε άλλη χρονιά!

"ΤΣΙΤΑ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ" ΠΕΡΥΣΙ, ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΦΕΤΟΣ

“Τσίτα τα γκάζια” λοιπόν με τον Βίκτορ πέρσι τέτοια εποχή, ενώ με τον Μπέσνικ Χάσι οι στροφές είναι πιο χαμηλές. Δεν έχει τα περσινά τρεξίματα, δεν βλέπουμε παίκτες που φεύγουν στα βουνά και τους ξαναβλέπουμε μετά από καμιά ώρα.

Υπάρχει μία αίσθηση ακόμα και στις τάξεις των παικτών και ειδικά όσων έζησαν και την περσινή προετοιμασία με τον Βίκτορ, ότι ο Χάσι προετοιμάζεται κατά κύριο λόγο για τα προκριματικά του Ιουλίου.

Τέτοια εποχή τα πόδια των παικτών ήταν βαριά, δεν μπορούσαν να περπατήσουν στο τέλος της προπόνησης. Φέτος, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Χάσι το έχει πάει πιο χαλαρά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πράγματι, μπορεί στα προκριματικά να εμφανιστεί ένας φρέσκος Ολυμπιακός, αν και εφόσον ο 45χρονος τεχνικός συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο την προετοιμασία. Από την άλλη όμως, επειδή θα έρθει η στιγμή που θα περάσει το καλοκαίρι και θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις από τον Σεπτέμβριο με αγώνες ανά τρεις-τέσσερις μέρες, θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τις αντοχές των παικτών.

Πέρσι στον α' γύρο άντεξαν μια χαρά και χωρίς να βγάλουν θλάσεις ή οποιασδήποτε άλλης μορφής μυικό τραυματισμό. Φέτος όμως; Φυσικά και ο Χάσι είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση όταν θα μπει ο Σεπτέμβριος.

Για να επανέλθουμε στο “τώρα” όμως, η προετοιμασία του Βίκτορ με την προετοιμασία του Χάσι είναι η... μέρα με τη νύχτα. Κι όπως στην περίπτωση του Βίκτορ, έτσι και με τον Αλβανό τεχνικό, τα αποτελέσματα θα κρίνουν αν ο 45χρονος πρώην κόουτς της Άντερλεχτ και της Λέγκια Βαρσοβίας είχε δίκιο να πάει με λιγότερες... στροφές την ομάδα του στο Ζέεφελντ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ