ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι όροι του "διαζυγίου" Σίλβα - Σπόρτινγκ

Οι όροι του "διαζυγίου" Σίλβα - Σπόρτινγκ
INTIME SPORTS

Η ιστοσελίδα ''Football Leaks" αποκάλυψε τους όρους του "διαζυγίου" του Μάρκο Σίλβα με τη Σπόρτινγκ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έλαβε 350.000 ευρώ. Τι ισχύει για να δουλέψει σε Πόρτο και Μπενφίκα. Τι υποστήριξε για τη συνάντηση που τον κατηγορούν ότι έλειπε.

Επεισοδιακό ήταν το "διαζύγιο" του Μάρκο Σίλβα με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού αποζημιώθηκε υλικά, ωστόσο θα έχει επαγγελματικό "πρόβλημα" σε περίπτωση που επιστρέψει στη χώρα του για να εργαστεί.

Δείτε τους πέντε άξονες της συμφωνίας:

1. Ο Μάρκο Σίλβα έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ ως πριμ για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, στις 31 Μαΐου κόντρα στην Μπράγκα.

2. Ο Μάρκο Σίλβα έλαβε αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ (πέραν των 100.000 από το 1.) από τη διοίκηση της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, η οποία κι επεδίωξε τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης. Αυτό οφείλεται να αποδεικνύεται στη φορολογική δήλωση του τεχνικού του Ολυμπιακού, για το τρέχον έτος.

3. Η καταβολή των ανωτέρω ποσών λόγω των 1. και 2. έπρεπε να είχε γίνει μέχρι και τη 10η Ιουλίου του 2015.

4. Ο Μάρκο Σίλβα δεν μπορεί να δουλέψει είτε στην Μπενφίκα είτε στην Πόρτο μέχρι την 30ή Ιουνίου του 2017. Εάν το πράξει θα πρέπει να καταβάλει τετραπλάσιο ποσό της αποζημίωσης που έλαβε, δηλαδή 1.000.000 ευρώ (4 x 250.000 ευρώ).

5. Τα εμπλεκόμενα μέρη (Σπόρτινγκ, SAD και Σίλβα) δεσμεύονται για την εμπιστευτικότητα του εγγράφου. Η παραβίαση αυτής επιφέρει δικαίωμα αίτησης αποζημίωσης από το ένα μέρος στο άλλο. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, το έγγραφο διέρρευσε.

Το συμβόλαιο που προβλέπει τα ανωτέρω φέρει εκτός της διοίκησης της Σπόρτινγκ και την υπογραφή του τεχνικού του Ολυμπιακού κι επικυρώθηκε την 5η Ιουλίου του 2015.

Η "αναβληθείσα" συνάντηση

Η Σπόρτινγκ κατηγόρησε τον Μάρκο Σίλβα ότι ήταν αδικαιολογήτως απών από την κρίσιμη συνάντηση της 2ας Ιουλίου με αντικείμενο τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε από το Football Leaks, ο Πορτογάλος τεχνικός κατέθεσε τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Αουγκούστο Ινάσιο, γενικό διευθυντή της Σπορτινγκ.

Η Σπόρτινγκ υποστηρίζει ότι δεν εστάλη μήνυμα από τον Μπρούνο ντε Καρβάλιο στον Μάρκο Σίλβα, με σκοπό την ενημέρωση μετάθεσης της συνάντησης. Ο πρώην τεχνικός της ομάδας της πορτογαλικής πρωτεύουσας και νυν του Ολυμπιακού έδειξε τα μηνύματα με τον Αουγκούστο Ινάσιο και τα οποία ενημέρωναν ρητώς για πρόθεση αναβολής λόγω κωλύματος του προέδρου.

Ουσιαστικά, όλο αυτό έγινε από την Σπόρτινγκ προκειμένου να χάσει τη συνάντηση (έγινε τελικά την 4η Ιουνίου) ο Μάρκο Σίλβα και να θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ