ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι ελπίδες του Ολυμπιακού για πρωτάθλημα!

SUPERLEGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν και εφόσον τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με αφαίρεση βαθμών και οι "ερυθρόλευκοι" πάρουν μέσω δικαστικής απόφασης το τρίποντο για τον αγώνα της Τούμπας, τότε ο Ολυμπιακός έχει βάσιμες ελπίδες για να κόψει πρώτος το νήμα στο φινάλε της σεζόν.

Στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή ασχολούνται όχι μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι και με το πώς θα προετοιμαστεί η ομάδα του Πειραιά για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (4/3, 19.30).

Καλώς ή κακώς, το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται και στις δικαστικές αίθουσες. Την Πέμπτη (1/3) είναι η έφεση στην ΕΠΟ κατά της πρωτόδικης απόφασης για ποινή αφαίρεσης βαθμών και δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών για όλα όσα έγιναν μετά το τέλος του ματς με την ΑΕΚ, ενώ άμεσα αναμένεται να ξαναβρεθεί στις δικαστικές αίθουσες για όλα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Τούμπας που δεν ξεκίνησε ποτέ.

Βέβαια, δεν θα πάει ως κατηγορούμενος όπως με την ΑΕΚ, αλλά ως θύμα. Αν και εφόσον παραμείνει η ποινή του Ολυμπιακού και του αφαιρεθούν 3 βαθμοί από το ματς με την "Ένωση", αλλά ο ΠΑΟΚ χάσει 3 βαθμούς και πάρει το τρίποντο στα χαρτιά ο πρωταθλητής Ελλάδας, τότε οι Πειραιώτες έχουν βάσιμες ελπίδες για να κόψουν πρώτοι το νήμα στο φινάλε της σεζόν.

Αν οι συγκεκριμένες αποφάσεις και για τις δύο υποθέσεις έβγαιναν σήμερα, τότε η βαθμολογία θα ήταν ΑΕΚ 51β., ΠΑΟΚ 49β. και Ολυμπιακός 46β.

Η ΑΕΚ έχει σαφέστατα το προβάδισμα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, καθώς ακόμα και η ισοπαλία στην Τούμπα σε δύο εβδομάδες την βολεύει. Μην ξεχνάμε ότι υπερτερεί του Ολυμπιακού σε περίπτωση ισοβαθμίας. Τα υπόλοιπα εκτός έδρας ματς της "Ένωσης" είναι σε Χανιά, Κέρκυρα και Ριζούπολη, ενώ στο ΟΑΚΑ έχει Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και Λεβαδειακό. Θεωρητικά λοιπόν έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να βγει πρωταθλήτρια.

Ο δε ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάει "τρένο" έως το τέλος της σεζόν για να πανηγυρίσει τον τίτλο. Θα πρέπει όμως πρώτα να περάσει από την Τρίπολη την ερχόμενη Κυριακή (4/3) και να κερδίσει την ΑΕΚ σε 10 μέρες στην άδεια – όπως όλα δείχνουν – Τούμπα.

Επίσης έχει έξω το Περιστέρι με έναν Ατρόμητο χωρίς τους Ουάρντα, Γιαννούλη και Χατζηισαΐα και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Φιλοξενεί επίσης στην Τούμπα τον Πανιώνιο, την Ξάνθη και τελευταία αγωνιστική τον Πλατανιά. Θεωρητικά έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα από τους τρεις.

Πάμε να δούμε και τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει σοβαρές πιθανότητες να κάνει το 7Χ7. Έχει στο Φάληρο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τα παιχνίδια με Κέρκυρα και Παναιτωλικό. Ακόμη, θα ταξιδέψει σε Χανιά, Λιβαδειά και Γιάννενα, ενώ έχει και την Ριζούπολη.

Με λίγα λόγια, αν ηττηθεί μία φορά ο ΠΑΟΚ, τότε θα τον πιάσει στην βαθμολογία και στην ισοβαθμία θα είναι από πάνω ο Ολυμπιακός. Όσο για το φαβορί που είναι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ;

Μπορεί να χάσει βαθμούς στην Τούμπα και ελπίζουν στο Λιμάνι να παρουσιάσει κάποιες "παιδικές ασθένειες" του α' γύρου, όπου σπατάλησε βαθμούς π.χ. με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ.

Σίγουρα οι πιθανότητες για τίτλο δεν είναι με το μέρος του Ολυμπιακού, αλλά αν πάρει με δικαστική απόφαση το ντέρμπι της Τούμπας, τότε έχει κάθε λόγο να μην παρατήσει την υπόθεση "πρωτάθλημα" έως το τέλος της σεζόν!

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών του τίτλου
Εξετάστηκε και από ιατροδικαστή ο Γκαρθία
Μαζί με Ρονάλντο και Μαραντόνα ο Εμενίκε!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ