ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με Αϊντχόφεν ή Πλζεν στα προκριματικά ο Ολυμπιακός

Με Αϊντχόφεν ή Πλζεν στα προκριματικά ο Ολυμπιακός

Η νίκη της Τσέλσι στον τελικό του Europa League κόντρα στην Άρσεναλ έκανε και τυπικά γνωστούς τους δύο υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού στον β' προκριματικό γύρο του Champions League.

Η Τσέλσι επικράτησε 4-1 της Άρσεναλ στον τελικό του Europa League που διεξήχθη στο Μπακού και πλέον ο Ολυμπιακός γνωρίζει ποιοι είναι οι δύο υποψήφιοι αντίπαλοί του στον β' προκριματικό γύρο του Champions League.

Η κατάκτηση του τροπαίου από τους "μπλε" σημαίνει ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα συναντήσουν στο δρόμο τους είτε τη Βικτόρια Πλζεν, είτε την Αϊντχόφεν. Αυτό θα γίνει διότι η Τσέλσι είχε ήδη εξασφαλίσει μέσω της Premier League την παρουσία της στο Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου και ως εκ τούτου Μπασακσεχίρ και ΛΑΣΚ Λιντς προωθήθηκαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Και αν οι Τσέχοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πολύ σοβαρό εμπόδιο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη δευτεραθλήτρια Ολλανδίας, η οποία έδωσε μάχη μέχρι τέλους με τον Άγιαξ για τον τίτλο στην Eredivisie (συγκέντρωσε τρεις βαθμούς λιγότερους). Προπονητής της PSV είναι ο Μαρκ Φαν Μπόμελ και σύμφωνα με το transfermarkt η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της είναι 203.000.000 ευρώ. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, μάλιστα, συμμετείχε στο Champions League. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο παιχνίδι θα γίνει 23–24 Ιουλίου ενώ η ρεβάνς 30-31 Ιουλίου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟΝ Γ' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ

Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί, τότε θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν περάσει, θα περιμένει την κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου του Champions League, που θα γίνει στις 22 Ιουλίου. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 6-7 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στις 13 Αυγούστου.

Ποιες ομάδες όμως θα συναντήσει σε αυτό το στάδιο η ομάδα του Πειραιά; Αρχικά να πούμε ότι στον τρίτο προκριματικό μπαίνουν άλλες έξι ομάδες, οι Πόρτο, Ντινάμο Κιέβου, Μπριζ, Κρασνοντάρ, Μπασακσεχίρ και ΛΑΣΚ Λιντς, οι οποίες μαζί με τις δύο που θα προκριθούν από τον 2ο, διαμορφώνουν την οκτάδα.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την τέταρτη υψηλότερη βαθμολογία με 44.000 βαθμούς και ως εκ τούτου αν προκριθούν στον τρίτο προκριματικό, θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Αν η Βασιλεία προκριθεί στον τρίτο προκριματικό, τότε ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Κλαμπ Μπριζ, Κρασνοντάρ, Μπασακσεχίρ ή ΛΑΣΚ. Αν αποκλειστεί η ελβετική ομάδα, τότε η Μπριζ πάει στους ισχυρούς μαζί με τον Ολυμπιακό και ως εκ τούτου μια εκ των Αϊντχόφεν ή Πλζεν, ανάλογα με το ποια θα περάσει, θα προστεθεί ως υποψήφια αντίπαλος των "ερυθρόλευκων".

Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, τότε θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League. Με άλλα λόγια, μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει 50% πιθανότητες να "πέσει" πάνω σε μια πολύ δύσκολη ομάδα όπως είναι η Αϊντχόφεν, αλλά στην περίπτωση που καταφέρει να περάσει το πρώτο εμπόδιο στην Ευρώπη, το έργο του στον τρίτο προκριματικό είναι θεωρητικά πιο εύκολο.

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ PLAY OFFS

Ακόμα και αν περάσει το εμπόδιο του γ' προκριματικού γύρου ο Ολυμπιακός, για να μπει στους ομίλους του Champions League θα πρέπει να αποκλείσει και τρίτη ομάδα, αυτή τη φορά στα playoffs. Εκεί θα βρεθούν τέσσερις ομάδες, εκ των οποίων οι δύο θα μπουν στους "χρυσοφόρους" ομίλους. Δεν αποκλείεται, εφόσον έχει φτάσει έως εκεί ο Ολυμπιακός, να αντιμετωπίσει μια εκ των Πόρτο ή Ντινάμο Κιέβου, αν αυτές έχουν περάσει στα playoffs.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ