Οι δύο ύμνοι από το 1931 μέχρι σήμερα

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέβηκε ένα αφιέρωμα σχετικά με τους δύο "ερυθρόλευκους" ύμνους, που συντροφεύουν τους Πειραιώτες από το 1931 μέχρι και σήμερα. Διαβάστε την ιστορία τους (video).

Ο πρώτος ύμνος που συνόδευε τους Πειραιώτες μέχρι και το 1980, γράφτηκε το μακρινό 1931. Τους στίχους έγραψε ο Μίμης Ξ. Βασιλειάδης και την μελοποίηση έκανε ο Γιάγκος Ε. Λαουτάρης. Ο δεύτερος ύμνος του Ολυμπιακού, αυτός που συντροφεύει σήμερα τους "ερυθρόλευκους", γράφτηκε το 1980 από τους Σπύρο Βαλσαμάκη και Κωνσταντίνο Κιλιμάντζο και τον ερμήνευσε ο Χρήστος Βολιώτης.

Το αφιέρωμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Στην μεγάλη και ένδοξη ιστορία του, που συμπληρώνει 90 χρονιά, ο Ολυμπιακός έχει χρησιμοποιήσει δύο ύμνους, άρρηκτα συνυφασμένους με τα ιδανικά της ομάδας!

Δύο ύμνους τους οποίους έχουν τραγουδήσει όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης! Δύο ύμνοι, που δηλώνουν την υπερηφάνεια, την πίστη, την αφοσίωση και την διαχρονική αγάπη προς τον Θρύλο μας!

Οι στίχοι και η μουσική τους, ηχούν και θα ηχούν πάντα με χαρά και ενθουσιασμό, όποτε τους ακούει ο κόσμος του "δαφνοστεφανωμένου". Από το γήπεδο Καραϊσκάκη και τις γειτονιές του Πειραιά, μέχρι ακόμα και στην άλλη άκρη του κόσμου, το άκουσμα των "ερυθρόλευκων" ύμνων, πάντα θα σκορπά ρίγη συγκίνησης και ανατριχίλα!

Ανέκαθεν οι ύμνοι του Ολυμπιακού μας ήταν διαφορετικοί από τους υπόλοιπους και αντιπροσώπευαν πλήρως την πραγματικότητα. Πάνω από όλα όμως για τους πιστούς φιλάθλους της ομάδας μας, οι ύμνοι θα αποτελούν για πάντα πηγή δύναμης και θέλησης!

Αναλυτικά, στο παρακάτω κείμενο, μπορείτε να διαβάσετε την μεγάλη ιστορία που… κουβαλάνε οι δύο ιστορικοί ύμνοι.  

Ύμνος 1931 - 1980

Ο πρώτος και ιστορικός ύμνος του Ολυμπιακού μας γράφτηκε το 1931, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας. Τους στίχους "υπέγραψε" ο Μίμης Ξ. Βασιλειάδης, ενώ μελοποιήθηκε από τον Γιάγκο Ε. Λαουτάρη. Ένας ύμνος που τον τραγουδούσαν οι παίκτες και οι φίλαθλοι μέσα και έξω από το γήπεδο με σφιγμένες γροθιές και δάκρυα στα μάτια, τότε που ο Ολυμπιακός έγραψε ανεπανάληπτους θριάμβους μέσα στο Καραϊσκάκη, αλλά και στα  γήπεδα όλης της Ελλάδας!

 

Ένας ύμνος που εξέφραζε τα ιδανικά του μεγάλου αυτού σωματείου. Τη δύναμη, την τέχνη, τη νίκη, την υπερηφάνεια, την ατσάλινη θέληση για τον θρίαμβο!

 

Ένας ύμνος που συγκινούσε, συγκλόνιζε και ηλέκτριζε ολόκληρη την Ελλάδα στο άκουσμα της. Αντηχούσε και αντιλαλούσε σε όλο τον Πειραιά και στις γειτονιές του και ήταν γνωστός με το όνομα "Φευγάτε από μπρος...".

Φευγατ' από μπρος, φευγάτε από μπρος,

Στο Γήπεδο μπαίνει ο Ολυμπιακός.

Φτερά στα πόδια,

καρδιά μεσ' στα στήθια πού δωσαν θριάμβους,

σαν παραμύθια παίζουν με την τέχνη,

ατρόμητοι λύκοι και τα φτερά της ξανοίγει η νίκη πασάρει ο ένας,

ο άλλος σουτάρει ο εχθρός τα χάνει, σωστός πανικός,

Αυτός προσέχει,

εκείνος μαρκάρει,

Θρίαμβος,

νίκη,

Ολυμπιακός Φευγατ' από μπρος,

φευγάτε από μπρος,

Στο Γήπεδο μπαίνει ο Ολυμπιακός, Ολυμπιακός,

Ολυμπιακός παλληκάρια διαλεχτά,

της νίκης παιδιά,

δύναμη,

τέχνη,

Ατσάλι, καρδιά ένα,

δύο,

τρία

γκολ παντού πανικός Θρίαμβος,

νίκη,

Ολυμπιακός Κόκκινο - Άσπρο,

παντιέρα γνωστή από τις νίκες παντού ξακουστή Πρωτάθλημα,

Αγώνας Φιλικός Πειραιάς,

θρίαμβος,

"ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" πάντοτε νίκη το σύνθημά τους, η υπερηφάνεια στα

μέτωπά τους μπαίνουν στο γήπεδο,

αλαλαγμός!

Κόκκινο - Άσπρο Ολυμπιακός

παλληκάρια διαλεχτά,

της νίκης παιδιά,

δύναμη,

τέχνη,

Ατσάλι, καρδιά ένα,

δύο,

τρία

γκολ παντού πανικός Θρίαμβος,

νίκη,

"ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" η αστραπή με τ' άσπρο το χρώμα κόκκινη λάμψη ο κεραυνός

όλα ενωμένα στου Πειραιά το χώμα ανθίζουν λουλούδι "Ολυμπιακός"

παλληκάρια διαλεχτά,

της νίκης παιδιά,

δύναμη,

τέχνη,

Ατσάλι, καρδιά ένα,

δύο,

τρία

γκολ παντού πανικός Θρίαμβος,

νίκη,

"ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"

 

Ύμνος 1980 - σήμερα

Ο δεύτερος ύμνος του Θρύλου μας, τον οποίο γνωρίζουν σήμερα όλοι, γράφτηκε το 1980 από τους Σπύρο Βαλσαμάκη και Κωνσταντίνο Κιλιμάντζο και τον ερμήνευσε ο Χρήστος Βολιώτης. Εκατομμύρια φίλαθλοι του Ολυμπιακού μας τον έχουν τραγουδήσει σε όλο τον κόσμο, είτε για να πανηγυρίσουν κάποιο ερυθρόλευκο γκολ, ή απλά για τα δοξάσουν και να τιμήσουν τον Θρύλο!

Οι στίχοι του, μιλούν στην καρδιά του κάθε φιλάθλου του Ολυμπιακού, καθώς ενώνουν την παλιά με τη νέα εποχή της ομάδας μας, το ένδοξο παρελθόν με τις τεράστιες επιτυχίες και νίκες, με το λαμπρό μέλλον που ακολουθεί, περηφάνιας και δόξας!

Ο νέος ύμνος συναρπάζει τους απανταχού φιλάθλους, που καταλαβαίνουν τα ιδεώδη και την ιστορία που κουβαλάει αυτός ο τεράστιος σύλλογος. Μίλα για την δυναμική της ομάδας, την αποφασιστικότητα που βγάζει μέσα στο γήπεδο, τους μεγάλους αγώνες που έχει δώσει όπου και αν αγωνίζεται και φυσικά την αιωνία δύναμη του Ολυμπιακού μας, τον πύρινο κόσμο του "που δεν λυγά ποτέ…".

Ο "δαφνοστεφανωμένος" του ελληνικού αθλητισμού, σημαίνει μέσα από τον ύμνο του, θέληση και πάνω από όλα πρεσβεύει το ευ αγωνίζεσθαι. Ολυμπιακός σημαίνει να αγωνίζεσαι και να παλεύεις πάντα για την νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό!

Τα λόγια και η μουσική του ύμνου μας, θα είναι για πάντα χαραγμένα στο μυαλό κάθε φιλάθλου που αγαπάει τον Θρύλο, σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκεται!     

Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ

δαφνοστεφανωμένε μεγάλε και τρανέ

έχεις δύναμή σου Ολυμπιακέ,

τον πύρινό σου κόσμο που δε λυγά ποτέ.

Ολυμπί Ολυμπί Ολυμπιακέ

ομάδα ομαδάρα μου,

μεγάλη μου αγάπη,

Ολυμπιακάρα μου.

Δόξα στα παιδιά σου Ολυμπιακέ

χιλιοτραγουδισμένε, στον κόσμο ξακουστέ.

Τρέμουν στ’ άκουσμά σου Ολυμπιακέ

κι ακόμα σε θυμούνται η Σάντος κι ο Πελέ.

Ολυμπί Ολυμπί Ολυμπιακέ

ομάδα ομαδάρα μου,

μεγάλη μου αγάπη,

Ολυμπιακάρα μου".

 

 

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

O Profesor αποκαλύπτει γιατί επιστρέφει το Casa De Papel

Το τελευταίο τρέιλερ της τρίτης σεζόν δίνει το μεγάλο στοιχείο που περιμέναμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

"ΦΡΕΣΚΟ" ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ NBA PLAYOFFS

Πόσο θα αντέξει ο Λέοναρντ;

Οι Ράπτορς επιβίωσαν, αλλά πόσο θα αντέξουν; Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας έχουν την απάντηση στο 11ο επεισόδιο του I Pod This Game: όσο αντέξει ο Λέοναρντ.