ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ζε Ελίας έδειξε πως ο Μπερμούδες σήκωσε τον Ελευθερόπουλο από το λαιμό

Ο Ζε Ελίας έδειξε πως ο Μπερμούδες σήκωσε τον Ελευθερόπουλο από το λαιμό

Ο Ζε Ελίας αναπαρέστησε γλαφυρά το περίφημο επεισόδιο ανάμεσα στους Χόρχε Μπερμούδες και Δημήτρη Ελευθερόπουλο στ' αποδυτήρια του Ριαθόρ μετά την ισοπαλία (2-2) του Ολυμπιακού με την Ντεπορτίβο για το Champions League της σεζόν 2001-2002. (VIDEO)

Ο Ολυμπιακός ήταν μια ανάσα από την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Champions League το Σεπτέμβριο (18/9) του 2001. Εκείνο το βράδυ της Τρίτης οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να προηγούνται με 2-1 στο Ριαθόρ επί της Ντεπορτίβο για τους ομίλους της διοργάνωσης λίγα λεπτά πριν λήξει το ματς.

Μια σύγχυση στην άμυνα με πρωταγωνιστές τους Χόρχε Μπερμούδες και Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ωστόσο, έδωσε την ευκαιρία στον Χουάν Κάρλος Βαλερόν να ισοφαρίσει στο 90ο λεπτό για τους Γαλιθιάνους και να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το περίφημο επεισόδιο του Κολομβιανού κεντρικού αμυντικού με τον Έλληνα γκολκίπερ στ' αποδυτήρια του ισπανικού γηπέδου. Ο "πατρόν" (παρατσούκλι του Μπερμούδες) φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή της Βραζιλίας με τον πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Ζε Ελίας, αλλά και τον Άλεξ (πρώην αρχηγός της Φενέρμπαχτσε).

Ο Ζε Ελίας προχώρησε σε γλαφυρή αναπαράσταση του επεισοδίου των δύο πρώην συμπαικτών, από την εξέλιξη της φάσης, μέχρι όταν πιάστηκαν στα χέρια στ' αποδυτήρια. Διαβάστε πώς το περιέγραψε.

"Είναι η φανέλα με την οποία παίξαμε στην Κορούνια, όταν ο Μπερμούδες σχεδόν πήγε να... σκοτώσει τον Ελευθερόπουλο στ' αποδυτήρια. Παίζαμε με την Ντεπορτίβο του Μάουρο Σίλβα και του Σέρχιο (νυν προπονητή στην ομάδα του Ρονάλντο, Βαγιαδολίδ) κι έμενε ένα λεπτό για τη λήξη. Νικούσαμε 2-1, θα ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στην ιστορία του στο Champions League. Έμενε ένα λεπτό, έγινε το γέμισμα, ο Μπερμούδες κάλυπτε την μπάλα - δείχνει παραστατικά στο βίντεο - για να τη μαζέψει ο γκολκίπερ.

Έκανε την προβολή ο Βαλερόν, πουφ, γκολ. Ο τερματοφύλακας κοίταζε παράξενα προς τα πάνω. Ο Μπερμούδες έδειχνε με τα χέρια του και του έλεγε απευθυνόμενος: "Bγες, go out". Μπήκαμε στ' αποδυτήρια. Ο Μπερμούδες έβριζε (de puta). Είδε τον Ελευθερόπουλο να κάνει σαν γάτος - έτσι προσπαθούσε ν΄αποκρούσει την μπάλα σαν γάτα - και του λέει: Έπρεπε να βγεις.

Ο Ελευθερόπουλος άρχιζε να μιλά ελληνικά. Τότε ο Μπερμούδες του λέει: "E; Τι έγινε;". Τον πιάνει από τον λαιμό, τον σηκώνει ψηλά και ήταν έτοιμος να τον χαστουκίσει λέγοντάς του: "Tι θέλεις;", ενώ ο Ελευθερόπουλος - όπως φαίνεται στην αναπαράσταση του Ζε Ελίας με τον παρουσιαστή - κουνούσε τα πόδια του στον αέρα.

Εγώ με τον Γκαμπριέλ Άλβες προσπαθούσαμε να τον ηρεμήσουμε και του λέγαμε: "Ήρεμα, έλα εδώ". Μπήκαν και οι Έλληνες παίκτες στη μέση. Τότε χτυπά ο Άλβες τον γενικό αρχήγο και του λέει: "Μόνο οι δυο τους, άφησέ τους. Ο Ελευθερόπουλος ακόμη ακούει Μπερμούδες και τρέχει..."

Θυμηθείτε τα γκολ εκείνου του ματς στο Ριαθόρ και δείτε την επίμαχη φάση στο 3:03:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ