ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τοροσίδης πρώτη επιλογή για... αντι-Τσιμίκας

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο 33χρονος διεθνής Έλληνας άσος είναι η πρώτη επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς για να καλύψει το κενό του Τσιμίκα στο "Σαν Σίρο". Την Δευτέρα (24/9, 19.30) με τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός αναμένεται να πάει με Ομάρ-Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας. Τι συμβαίνει με Κούτρη.

Σε... τριπλό ταμπλό θα είναι στραμμένη η προσοχή του Μαρτίνς την Κυριακή (23/9). Πρωτίστως στην προετοιμασία της ομάδας του για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη (24/9, 19.30). Φυσικά τα μάτια του θα είναι και στο ντέρμπι της Τούμπας, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά και στο Μίλαν-Αταλάντα που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (23/9, 19.00).

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει να "σκαρφαλώνει”" ένα πρόγραμμα-βουνό από τα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Μπέτις και είναι λογικό ο Μαρτίνς να ρίχνει κάποιες κλεφτές ματιές στα ματς που ακολουθούν της Ν. Σμύρνης με ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ.

Προέχει φυσικά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, εκεί όπου αναμένεται να προχωρήσει το πολύ σε τρεις αλλαγές. Λογικά στην προπόνηση της Κυριακής (23/9) θα ανοίξει τα χαρτιά του, κάνοντας τις καθιερωμένες δοκιμές στα διπλάκια του Ρέντη.

Ο Τσιμίκας που αποβλήθηκε με την Μπέτις, θα παίξει φυσικά κανονικότατα κόντρα στους "κυανέρυθρους". Δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ο Μαρτίνς κάποια διάθεση να αλλάξει τα άκρα της άμυνάς του στο ματς με τον Πανιώνιο. Το πιθανότερο σενάριο είναι να πάει με Ομάρ και Τσιμίκα.

ΣΤΟ "ΣΑΝ ΣΙΡΟ" Ο ΤΟΡΟ

Τα πράγματα φυσικά θα είναι τελείως διαφορετικά σε δέκα βράδια στο Μιλάνο. Ο Τσιμίκας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και ήδη από τώρα ο Μαρτίνς προετοιμάζει τον Βασίλη Τοροσίδη για να καλύψει το κενό του.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης που να "απειλεί" τον 33χρονο διεθνή άσο ενόψει της αναμέτρησης του "Σαν Σίρο". Ο Τοροσίδης είχε νιώσει κάποιες μικροενοχλήσεις μετά το παιχνίδι με την Μπέτις που είχαν να κάνουν κυρίως με το ότι μπήκε άρον-άρον στο ματς λόγω της αποβολής του Τσιμίκα, μη κάνοντας φουλ ζέσταμα.

Πλέον είναι μια χαρά και διαθέσιμος για τη Ν. Σμύρνη. Κατά συνέπεια, είναι καθαρά στο χέρι του Πέδρο Μαρτίνς αν θα τον πάρει στην αποστολή ή όχι. Επαναλαμβάνουμε, ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να μην προχωρήσει σε αλλαγές στα δύο άκρα της άμυνας και να πάει με Ομάρ-Τσιμίκα σε ακόμη ένα παιχνίδι.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΚΟΥΤΡΗ

Υπάρχει βέβαια και η λύση του Κούτρη. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται στον ορίζοντα είναι ότι ο Λεονάρντο θα πάρει φανέλα βασικού στο παιχνίδι της Πέμπτης (27/9, 21.30) με τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα του Κυπέλλου.

Εκεί όπου ο Μαρτίνς αναμένεται να κάνει εκτεταμένο ροτέισον, έτσι ώστε να έχει τους θεωρητικά "βασικούς" όσο το δυνατόν πιο φρέσκους στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, αλλά και εν συνεχεία στο ταξίδι στην Ιταλία για το ματς με την Μίλαν.

Πολλοί λοιπόν αναρωτιούνται για ποιο λόγο να πάει ο Μαρτίνς με τον Τοροσίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας στο "Σαν Σίρο" και όχι με τον Κούτρη.

Πρώτα απ' όλα, το Sport24.gr αναφέρει το ρεπορτάζ που ισχύει τη δεδομένη στιγμή. Αν π.χ. το παιχνίδι με την Μίλαν ήταν την ερχόμενη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και όχι στις 4 Οκτωβρίου, σίγουρα θα ξεκινούσε ο Τοροσίδης.

Σε δέκα μέρες πολλά μπορούν να αλλάξουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Μαρτίνς δείχνει ένας προπονητής που γενικότερα δεν προχωράει σε θεαματικές αλλαγές.

Τι εννοούμε; Μέχρι στιγμής ο Κούτρης (και φυσικά ο Μασούρας) δεν έχουν δει 18άδα. Κι αυτό έχει να κάνει με τον πολυθεσίτη Τοροσίδη.

Συν τοις άλλοις, μην ξεχνάμε ότι το τελευταίο επίσημο ματς του Κούτρη είναι στις 22 Απριλίου. Οπότε, ακόμη κι αν βγάλει 90λεπτο με τον Λεβαδειακό, σε ένα παιχνίδι που επαναλαμβάνουμε είναι για τον θεσμό του Κυπέλλου και αναπόφευκτα οι στροφές δεν θα είναι υψηλές, είναι δύσκολο ο Μαρτίνς να τον βάλει στην ενδεκάδα στο Μιλάνο έχοντας ουσιαστικά έξι μήνες αποχής (με εξαίρεση το ματς με τους Βοιωτούς) από επίσημα παιχνίδια.

Γι' αυτό το λόγο λοιπόν, ο Τοροσίδης είναι το φαβορί για να βρεθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Τσιμίκα στην αναμέτρηση του "Σαν Σίρο".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ