ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ό,τι αγγίζει γίνεται γκολ

Ό,τι αγγίζει γίνεται γκολ
INTIME SPORTS

Ρέντα; Διαίσθηση; Σύμπτωση; Ικανότητα; Για 5η φορά φέτος ο Μάρκο Σίλβα φέρνει παίκτη από τον πάγκο και τον βλέπει να σκοράρει. Γκολ που "κλείδωσαν" παιχνίδια, έγραψαν ιστορία ή μετέτρεψαν τη νίκη σε θρίαμβο.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό με το ονειρεμένο ξεκίνημα που κάνει ο Ολυμπιακός στη σεζόν, πολλά από τα συγχαρητήρια να στρέφονται στον άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκου.

Ας μην επαναλάβουμε την ίδια ιστορία με τον Μάρκο Σίλβα. Έχετε διαβάσει ήδη τόσες φορές όλες τις ιδιαιτερότητες που αντιμετώπισε ο Πορτογάλος τεχνικός πριν αλλά και αφού έπιασε δουλειά στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Πόσο ταλαιπωρήθηκε με την διοίκηση της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, το δύσκολο έργο που είχε με ένα καινούριο ρόστερ και παίκτες φευγάτους που μετέτρεψε σε πρωταγωνιστές και όλα τα σχετικά.

Βγάζοντας από το κάδρο το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου στο Φάληρο, ένα θέμα συζήτησης που έβγαινε μέσα από τις συνεχόμενες επιτυχίες των "ερυθρολεύκων" είχε να κάνει με το πώς θα αντιδρούσαν σε περίπτωση που θα έμεναν πίσω στο σκορ και δη σε κάποιο ματς που θα το ήθελαν πραγματικά. Σε παιχνίδι που η ανάγκη για τρίποντο θα ήταν επιτακτική, επομένως μια δυσάρεστη εξέλιξη θα έφερνε έξτρα πίεση, η διαχείριση της οποίας θα ήταν το βασικό ζητούμενο για την ομάδα του Σίλβα.

Αυτή η στιγμή έφτασε το βράδυ της Τετάρτης (4/11) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όταν ο Χότζιτς στο 21ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Διαμορφώνοντας τα δεδομένα που γράψαμε πιο πάνω. Τα οποία έγιναν ακόμη πιο ζόρικα για τον Ολυμπιακό όταν στις αρχές της επανάληψης ο Φορτούνης έχασε το πέναλτι και ο Σίλβα αναγκάστηκε να χάσει μια αλλαγή εξαιτίας του λαβωμένου Μποτία. Για τον τρόπο που ήρθαν τα πάνω - κάτω, την αξία της νίκης μα κυρίως για τα ψυχικά αποθέματα και τον χαρακτήρα που έδειξαν οι Πειραιώτες, έγραψε ήδη ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Αξίζει να σταθούμε πάντως στην περίπτωση του Φελίπε Πάρντο, όχι ως πρόσωπο αλλά σαν γεγονός.

Ό,τι αγγίζει γίνεται γκολ
INTIME SPORTS

Τελικό 2-1 για τους "ερυθρόλευκους", μέσα σε αποθέωση.

Αυτό που έγινε με τον Πάρντο, συνέβη για 5η φορά την φετινή σεζόν. Και είμαστε μόλις στις αρχές Νοέμβρη. Σίγουρα δεν ήταν όλες οι καταστάσεις της ίδιας κρισιμότητας. Η ιστορία όμως ίδια. Ρέντα; Διαίσθηση; Σύμπτωση; Ικανότητα; Για 5η φορά φέτος ο Μάρκο Σίλβα φέρνει παίκτη από τον πάγκο και τον βλέπει να σκοράρει. Γκολ που "κλείδωσαν" παιχνίδια, έγραψαν ιστορία ή μετέτρεψαν τη νίκη σε θρίαμβο.

Η πιο... σοφτ περίπτωση, αυτή της πρεμιέρας. Όταν ο Ντοσεβί (που λίγα 24ωρα μετά βρέθηκε στο Βέλγιο ως δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης) πέρασε ως αλλαγή στο ματς με τον Πανιώνιο στο 87' και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο Φάληρο.

Στο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Σίλβα κάνει νόημα στον Φορτούνη. Ο Έλληνας διεθνής μέσος πατάει το χορτάρι στο 76' και τρία λεπτά αργότερα σκοράρει, ενώ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην εκπνοή σημειώνει το 4ο γκολ του Ολυμπιακού απέναντι στον "Δικέφαλο".

Το εντός συνόρων... κρεσέντο του Σίλβα ολοκληρώνεται στην Βέροια. Ο Ντουρμάζ μπαίνει ως αλλαγή στο ματς στο 72' και στο 74' με απευθείας εκτέλεση φάουλ γράφει το 0-2 για τον Ολυμπιακό. Το μενού φυσικά περιέχει και γεύσεις ευρωπαϊκές.

Στο "Emirates" ο Ιντέγε αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ημίχρονο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν το σκέφτηκε πολύ. Δεν ήθελε να ρισκάρει. Άφησε στα αποδυτήρια τον Νιγηριανό φορ και πέρασε στο παιχνίδι τον Φινμπόγκασον. Ο Ισλανδός στράικερ στο 66ο λεπτό με ένα καταπληκτικό άγγιγμα "ξέρανε" τον Οσπίνα και την Άρσεναλ, σημειώνοντας το τελικό 2-3 υπέρ των Πειραιωτών, σε ένα θρυλικό βράδυ για τον Ολυμπιακό.

Ο Πάρντο την Τετάρτη στο "Γ. Καραϊσκάκης" έγινε ο 5ος παίκτης που σήκωσε ο Σίλβα από τον πάγκο τη φετινή σεζόν και κατάφερε να έχει καθοριστικό ρόλο στο ματς.

Την περσινή σεζόν, για όλες τις διοργανώσεις, 17 συνολικά φορές παίκτης του Ολυμπιακού ήρθε από τον πάγκο και κατάφερε να σκοράρει.

Το έκανε ο Αφελάι δύο φορές (4-2 με τη Μάλμε, το 4ο γκολ και το νικητήριο κόντρα στον Λεβαδειακό), δύο φορές ο Ντομίνγκες (με Κέρκυρα και Πανιώνιο) άλλες... έξι (!) ο Φορτούνης (με ΟΦΗ, Αστέρα Τρ., Εργοτέλη, Λεβαδειακό, Καλλονή και στον τελικό Κυπέλλου με την Ξάνθη) και από μια οι Μπενίτες (Βέροια), Αυλωνίτης (στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπήκε στο 57' και σκόραρε στο 59' για το τελικό 1-0), Μήτρογλου (Πανθρακικό), Μπουχαλάκης (Καλλονή), Ντουρμάζ (Εργοτέλη), Χάρα (Πλατανιά), Μιλιβόγεβιτς (Τύρναβο), Φουστέρ (Τύρναβο).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ