ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O Σίλβα των ντέρμπι

O Σίλβα των ντέρμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα μετρούσε στην πατρίδα του ο Πορτογάλος τεχνικός σε ντέρμπι. Δύο στα δύο στην Ελλάδα έχει ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Το Σάββατο (21/11) ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει το "11Χ11", να ισοφαρίσει το ρεκόρ της ομαδάρας του Μπούκοβι από τη σεζόν 1966-67 και παράλληλα να αποδείξει για ακόμη μία φορά ότι φέτος τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει τουλάχιστον εντός συνόρων.

Ο Μάρκο Σίλβα από την πρώτη μέρα που υπέγραψε στους "ερυθρόλευκους", είχε ενημερωθεί για τα ελληνικά ντέρμπι. Του είχαν εξηγήσει το τι σημαίνει ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, γνώριζε και είχε δει και μέσω βίντεο τα όσα είχαν συμβεί στο περσινό ματς της Λεωφόρου, με το "ντου" των οπαδών του "τριφυλλιού" πριν από το ματς.

Είναι προετοιμασμένος ο Πορτογάλος τεχνικός για το τι θα συναντήσει στο "Απ. Νικολαϊδης", αλλά αυτό που τον "καίει" περισσότερο είναι να "φτιάξει" τους παίκτες του, να ανακαλύψει και να τους δώσει κι άλλα κίνητρα για το σαββατιάτικο ντέρμπι.

Γενικώς ο Σίλβα γουστάρει τέτοιου είδους παιχνίδια. Και στην Πορτογαλία τον χαρακτήριζαν ως έναν προπονητή που βρίσκει τις περισσότερες φορές τον τρόπο για να παίρνει αποτελέσματα. Σίγουρα οι τακτικές και τα συστήματα πάνε περίπατο όταν μιλάμε για ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Όμως, μη νομίζετε ότι και στην Πορτογαλία δεν έχουν τις κόντρες τους οι ομάδες της Λισσαβώνας (Σπόρτινγκ – Μπενφίκα). Θα σας βάλουμε μέσα ακόμα και τα παιχνίδια των συλλόγων της Λισσαβώνας με την Πόρτο...

Ο Σίλβα μπορεί να μην είναι έμπειρος από τέτοια ντέρμπι. Ουσιαστικά, τα τελευταία δύο χρόνια τα ζει από μέσα. Πέρσι με την Σπόρτινγκ είχε φέρει δύο ισοπαλίες με την Μπενφίκα και μάλιστα με το ίδιο σκορ: 1-1 στο Αλβαλάδε, 1-1 και στο Ντα Λουζ.

Στο εντός έδρας είχε ισοφαριστεί η Σπόρτινγκ στο 94'. Με την Πόρτο είχε μία βαριά ήττα στο Ντραγκάο με 3-0 και μία ισοπαλία στο Αλβαλάδε (1-1). Στο Κύπελλο όμως είχε κερδίσει τους "δράκους" μέσα στο Ντραγκάο με 1-3 και είχε ανοίξει ο δρόμος για την μετέπειτα κατάκτηση του τουρνουά.

Στην Ελλάδα έχει μπει φουριόζος στα ντέρμπι. Πρώτη αποστολή στην Τούμπα και ένα σβηστό 0-2 με τον ΠΑΟΚ από το πρώτο ημίχρονο. Λίγες εβδομάδες αργότερα ήρθε το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και... 4-0.

Δύο στα δύο με λίγα λόγια έχει στην Σούπερ Λίγκα. Λέτε να τριτώσει το καλό στην Λεωφόρο; Οι απαντήσεις θα δοθούν γύρω στις 21.30 το βράδυ του Σαββάτου (21/11).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ