ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Σίλβα, το βίντεο και ο Σαλίνο στα… χαφ!

Ο Σίλβα, το βίντεο και ο Σαλίνο στα… χαφ!
INTIME SPORTS

Ανοικτό να παίξει ο Βραζιλιάνος μαζί με Καμπιάσο και Κασάμι. Οι δοκιμές της προπόνησης της Τρίτης (15/9) που μπέρδεψε τους πάντες και πλέον όλοι είναι στην «τσίτα»

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Μάρκο Σίλβα ετοιμάζει εκπλήξεις στην Μπάγερν. Εδώ έχει ξαφνιάσει τους ίδιους τους παίκτες του, τους Βαυαρούς δεν θα κοιτάξει να αιφνιδιάσει;

Βάσει λοιπόν των όσων δούλεψε παραμονή του αγώνα στο Ρέντη, ενισχύεται το σενάριο που ακουγόταν το τελευταίο διάστημα ότι ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να παίξει λίγο… κρυφτούλι στους Γερμανούς στο παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στην προπόνηση της Δευτέρας (14/9) έγινε δοκιμή σε σχηματισμό 4-2-3-1 με Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβα, Μασουακού στην άμυνα, δίδυμο στα χαφ τους Κασάμι και Καμπιάσο, τους Πάρντο και Ερνάνι στα «φτερά», τον Ιντέγιε στην κορυφή και από πίσω του τον Τσόρι.

Την Τρίτη (15/9) παρουσίασε ένα άλλο πλάνο στο Ρέντη. Ένα πλάνο με τον Σαλίνο στα… χαφ! Είχε κυκλοφορήσει από την περασμένη εβδομάδα ένα σενάριο που έδινε μία πιθανότητα στον Βραζιλιάνο μπακ να αποτελέσει τον παρτενέρ του Καμπιάσο.

Την ξέρει τη θέση

Την ξέρει κιόλας τη θέση, καθώς είχε παίξει έναν χρόνο στην Μπράγκα και δύο στην Νασιονάλ Μαδέιρα στην «κουλούρα». Την Τρίτη (15/9) λοιπόν το δοκίμασε ο Σίλβα. Για πρώτη φορά τον έβαλε στα χαφ. Με μία μικρή… λεπτομέρεια όμως. Δεν «έφαγε» τον Κασάμι. Στα χαφ μαζί με τον Καμπιάσο, ήταν και ο Σαλίνο, και ο Κασάμι!

Κάτι σαν 4-5-1 που όταν θα αναπτύσσεται η ομάδα θα μετατρέπεται σε 4-3-3 με λίγα λόγια. Ποιος έλειπε από την ενδεκάδα που πρόβαρε την Δευτέρα (14/9); Ο Ερνάνι! Συγκεκριμένα είχε στις ασκήσεις τον Καμπιάσο μπροστά από τα στόπερ, δεξιό εσωτερικό χαφ τον Σαλίνο, αριστερό τον Κασάμι και πίσω από τον Ιντέγιε τους Πάρντο και Τσόρι.

Οι Πάρντο και Τσόρι δεν ήταν πάνω στον… ασβέστη στα «φτερά». Συνέκλιναν προς τα μέσα. Το αν θα προχωρήσει σε αυτή την επιλογή ο Σίλβα, δεν το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Μπορεί ο Πορτογάλος τεχνικός να είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι έχει καταλήξει στους «11», αλλά η αλήθεια είναι πώς οι παίκτες με την σημερινή δοκιμή τα… έχασαν λίγο.

Από εκεί που πίστευαν ότι θα κατέβαζε αυτούς που δοκίμασε την Δευτέρα (14/9), άρχισαν πάλι να βάζουν μεταξύ τους στοιχήματα για το ποιο σχήμα θα επιλεχθεί τελικά. Υπομονή λοιπόν, λίγες ώρες έμειναν και θα δούμε ποια από τις δύο ενδεκάδες που «πρόβαρε» το τελευταίο διήμερο θα προτιμήσει ο Πορτογάλος τεχνικός!

Βιντεοθεραπεία από τον Πορτογάλο

Στο μεταξύ, το «μενού» είχε και βιντεοθεραπεία. Τους είχε προειδοποιήσει άλλωστε ο Σίλβα τους παίκτες. Κάθισε μαζί με τους συνεργάτες του και τους έδειξαν στιγμιότυπα από παιχνίδια της Μπάγερν. Εστίασαν πολύ στο κομμάτι της ανάπτυξης των Βαυαρών και στο γεγονός ότι πηγή κινδύνου δεν είναι μόνο ο Ντούγκλας Κόστα. Από τον άξονα βγάζει τις περισσότερες φάσεις η Μπάγερν και ίσως κάπου εδώ να «κολλάει» κιόλας η δοκιμή που έκανε με τους Καμπιάσο, Κασάμι και Σαλίνο.

Φυσικά κάθε ομάδα έχει και «ψεγάδια». Η Μπάγερν δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Για παράδειγμα έχει διαπιστωθεί ότι οι Γερμανοί έχουν «θέματα» στο αμυντικό τρανζίσιον. Η τριάδα πίσω στην άμυνα επίσης τραβάει… ζόρια όταν πιεστεί λίγο. Για αυτό ζητούσε και στην τελευταία προπόνηση από τους παίκτες του ότι θα πρέπει να τρέχουν σαν σκυλιά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ