ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Ο Σα, ο Γιαννιώτης και το πλάνο για τον "άσο"

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÑÅÁË ÌÐÅÔÉÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÑÅÁË ÌÐÅÔÉÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζοζέ Σα έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και ο Αλέξης Βιρβίλης αποκαλύπτει τον λόγο που ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε τον συμπατριώτη του από τον Ανδρέα Γιαννιωτη.

Προκάλεσε έκπληξη σε αρκετό κόσμο η χρησιμοποίηση του Ζοσέ Σα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ είχε παίξει μόνο στο Κύπελλο με τον Λεβαδειακό και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε Μιλάνο και Λουξεμβούργο.

Ήταν η πρώτη του συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα και μάλιστα σε ένα ματς που ουσιαστικά έβγαλε εύκολο... μεροκάματο, καθώς μόνο σε μία περίπτωση χρειάστηκε να επέμβει (στο σουτ του Τριάδη από πλάγια θέση δεξιά στο 87’).

Εύλογα το μυαλό ορισμένων πάει στο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει σιγά-σιγά να καθιερώσει ως βασικό γκολκίπερ τον συμπατριώτη του αντί του Ανδρέα Γιαννιώτη που είχε παίξει σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος, αλλά και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια έως και το 0-0 με την Μπέτις στο Φάληρο.

Για ποιο λόγο λοιπόν επιλέχθηκε ο Σα στο ματς με την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Αυτό που ακουγόταν έντονα τις τελευταίες μέρες στον Ρέντη ήταν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε κατά κάποιο τρόπο να τον επιβραβεύσει για την εώς τώρα παρουσία του (μεταξύ άλλων και για το ματς με την Ντουντελάνζ) και τη χρησιμοποίησή του στο ματς της Δευτέρας (29/10) ήθελε να του δείξει ότι δεν κουβαλάει καμία ταμπέλα που γράφει «αναπληρωματικός γκολκίπερ».

Πώς θα πάει το πλάνο από τώρα και στο εξής στον «άσο»; Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τις επιλογές του Πορτογάλου κόουτς.

Στο Κύπελλο με την Παναχαϊκή (1/11, 17.15) θα παίξει είτε ο Γιαννιώτης, είτε ο Χουτεσιώτης. Το θέμα όμως δεν είναι τι θα κάνει στην Πάτρα, αλλά τι θα επιλέξει ο Μαρτίνς στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη (4/11, 19.00). Αν πάει με τον Σα, τότε ο Πορτογάλος τερματοφύλακας θα έχει στη συνείδηση του κόσμου ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Γιαννιώτη για τη συνέχεια...

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Μαρτίνς είναι απολύτως ευχαριστημένος με τον Γιαννιώτη και φάνηκε ξεκάθαρα με τη στήριξη προς το πρόσωπό του μετά το λάθος του στο γκολ του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Μία εβδομάδα αργότερα τον επέλεξε στο αρχικό σχήμα με την ΑΕΚ.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ