ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ραντόσεβιτς στη λίστα του Όσκαρ Γκαρθία

Salzburg's midfielder Josip Radosevic, center, challenges for the ball with Nice's midfielder Jean-Michael Seri, right, and Nice's midfielder Wylan Cyprien during the Europa League group I soccer match between OGC Nice and FC Salzburg, in Nice stadium, southeastern France, Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Claude Paris)
Salzburg's midfielder Josip Radosevic, center, challenges for the ball with Nice's midfielder Jean-Michael Seri, right, and Nice's midfielder Wylan Cyprien during the Europa League group I soccer match between OGC Nice and FC Salzburg, in Nice stadium, southeastern France, Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Claude Paris) AP

Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν θα έλεγε όχι για ενίσχυση στην θέση του αμυντικού χαφ, και ο Γιόσιπ Ραντόσεβιτς, παίκτης με τον οποίο συνεργάστηκε στη Ζάλτσμπουργκ, φιγουράρει ψηλά στις προτιμήσεις του Ισπανού τεχνικού. (video)

Μετά τις εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία και την πρόσληψη του Όσκαρ Γκαρθία, ο Ολυμπιακός μοιάζει να βρίσκεται σε μεταγραφικό οργασμό.

Η απόκτηση του Εχσάν Χατζισαφί είχε προηγηθεί της αλλαγής στην άκρη του πάγκου, όμως η είδηση της επιστροφής του Κέβιν Μιραλάς είναι αυτή που έσκασε με κρότο, προκαλώντας ενθουσιασμό στον κόσμο των "ερυθρολεύκων", που ετοιμάζει "θορυβώδη" υποδοχή στον Βέλγο το βράδυ της Κυριακής (7/1) στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες που έρχονται από Ισπανία και Αγγλία, θέλουν τους Πειραιώτες να κινούνται με αποφασιστικότητα για να ντύσουν στα ερυθρόλευκα ξανά και τον Τζόελ Κάμπελ!

Οι επιλογές του Ολυμπιακού λοιπόν για το αριστερό άκρο της άμυνας και τις θέσεις των εξτρέμ έχουν δρομολογηθεί, ωστόσο ενίσχυση μεταγραφική πιθανότατα θα υπάρξει και στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Όσκαρ Γκαρθία θα ήθελε έναν παίκτη που θα έρθει και θα δώσει βάθος, ποιότητα και στήριγμα στον Αλεξί Ρομαό στην θέση του ανασταλτικού μέσου.

Και για την προοπτική αυτή στη λίστα του 44χρονου τεχνικού ξεχωρίζει το όνομα του Γιόσιπ Ραντόσεβιτς. Οι δύο τους εξάλλου γνωρίζονται πολύ καλά, από την κοινή τους θητεία στην Ζάλτσμπουργκ τη σεζόν 2016-2017.

Υπό τις οδηγίες του Όσκαρ Γκαρθία, ο 24χρονος (3/4/1994) Κροάτης είχε πραγματοποιήσει συνολικά 28 συμμετοχές (1465') σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό πέντε γκολ και δύο ασίστ, αν και κατ' εξοχήν ανασταλτικός μέσος.

Γεννημένος στο Σπλιτ, ο Ραντόσεβιτς ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία της Χάιντουκ και στα 20 του χρόνια η Νάπολι (με τους "παρτενοπέι" αγωνίστηκε συνολικά 10 φορές) πλήρωσε 3 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της τον Ιανουάριο του 2013.

Τον Φλεβάρη του 2015 ο παίκτης παραχωρήθηκε δανεικός στη Ριέκα (40 συμ., δύο γκολ, τέσσερις ασίστ) και με το ίδιο καθεστώς πήγε στην Έιμπαρ (8 συμ.) τον Γενάρη του 2016.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ο Ραντόσεβιτς υπέγραψε ως ελεύθερος για έναν χρόνο στη Ζάλτσμπουργκ και με το τέλος του συμβολαίου του αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα της γενέτειρας του.

Με τη φανέλα της Χάιντουκ έχει αγωνιστεί συνολικά 53 φορές, με απολογισμό τρία γκολ και δύο ασίστ, νούμερα που έχει πετύχει στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν μέσα από 25 εμφανίσεις (2228') σε πρωτάθλημα και Europa League.

Ο Ραντόσεβιτς, που διακρίνεται για τις φυσικές του δυνάμεις και την καλή του επαφή με τη μπάλα, είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Κροατίας, ενώ στους άνδρες έγραψε την πρώτη του συμμετοχή τον Σεπτέμβρη του 2012 σε ηλικία 19 ετών. Η χρηματιστηριακή του αξία κυμαίνεται στα 1,5 - 2 εκατ. ευρώ και το συμβόλαιο του με την Χάιντουκ είναι σε ισχύ ως τον Ιούνιο του 2021.

Photo credits: AP Photo/Claude Paris







TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ