ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο προπονητής της Ουνιόν στο Sport24.gr: "Ο Σολδάνο έκανε σαν τρελός για Ολυμπιακό"

ΑΦΙΞΗ ΣΟΛΔΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΣΟΛΔΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο μέχρι πρότινος τεχνικός του Φράνκο Σολδάνο στην Ουνιόν, Λεονάρδο Μαδελόν, μιλά στο Sport24.gr για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Ποιες ομάδες απέρριψε, σε ποιες έφθασε κοντά, γιατί έκανε σαν "τρελός" την τελευταία εβδομάδα, ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματά του.

Στο ρυθμό του Φράνκο Σολδάνο κινείται εδώ και λίγες ώρες ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" ανακοίνωσαν την απόκτηση του 24χρονου φορ από την Ουνιόν, ενώ επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε και η ομάδα από το Σάντα Φε για τα οικονομικά δεχομένα του deal.

Ο μέσος αναγνώστης δεν έχει σαφή άποψη για τον Σολδάνο. Γι' αυτό και το Sport24.gr απευθύνθηκε στον άνθρωπο που τον γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν. Είναι ο μέχρι πρότινος τεχνικός του στην Ουνιόν, Λεονάρδο Μαδελόν. Ο 55χρονος Αργεντινός προπονητής είναι αυτός που τον έβγαλε από τις ακαδημίες. Αυτός που τον προώθησε.

Με μεγάλη εμπειρία στην Αργεντινή (Μπελγράνο, Σαν Λορένσο, Κίλμες, Ροσάριο, Ολίμπο, Νουέβα Τσικάγο) ο Μαδελόν, δίνει μια τακτική απεικόνιση του 24χρονου συμπατριώτη του.

ΑΦΙΞΗ ΣΟΛΔΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΣΟΛΔΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αποκαλύπτει ότι απέρριψε δύο ομάδες για να έλθει στον Πειραιά, άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του, αλλά και τις ομάδες από τις οποίες βρέθηκε μια ανάσα στο παρελθόν.

- Λεονάρδο, είστε ο τεχνικός που "βγάλατε" τον Φράνκο. Στην Ελλάδα είναι εντελώς άγνωστος γιατί το πρωτάθλημα Αργεντινής δεν μεταδίδεται τηλεοπτικά. Είναι "καθαρό" εννιάρι;

"Καθαρότατο. Ίσως να περιμένετε να σας πω είναι παικταράς, θ' αφήσει εποχή στην Ελλάδα και τα σχετικά. Δεν θα το κάνω για να μην εκτεθώ, ακόμη κι αν το ξέρω ότι δεν θα δουλέψω εγώ ποτέ στη χώρα σας. Τον πιστεύω τον Φράνκο και γνωρίζω ότι δεν θα με εκθέσει. Αλλά, κι ο ίδιος ενδεχομένως να διαβάσει αυτή τη συνέντευξη και θέλω να είμαι μετρημένος σε αυτά που θα πω. Όπως, μετρημένος είναι κι ο Φράνκο.

Τακτικά, λοιπόν, είναι εννιάρι. Κλασικός επιθετικός, που λέμε. Στην περιοχή μέσα. Με εμένα στην Ουνιόν έπαιζε στο 4-4-2. Δεν ξέρω πώς παίζει ο Ολυμπιακός, αλλά πιστεύω ότι θα τον βοηθούσε να έχει δύο γρήγορα εξτρέμ στις πλευρές για να τον "ταΐζουν". Ακόμη και μόνο του τον έβαλα μερικές φορές. Υπήρχαν περιπτώσεις που αγωνίστηκε και τα άκρα"

- Μπορεί να παίξει στην κορυφή μόνος του, πιστεύετε;

"Ναι, αυτό σας λέω. Είναι ένα παιδί που μιλάει λίγο. Θα το διαπιστώσετε κι εσείς. Αλλά κάνει πολλά. Έχει ευκολία προσαρμογής. Δεν ξέρω πώς θ' αντιδράσει για πρώτη φορά μακριά από τη χώρα του, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πετύχει. Εγώ σας είπα πως προτιμούσα να παίζει με εμένα, δεν είμαι εγώ όμως προπονητής στον Ολυμπιακό".

Gimnasia y Esgrima de La Plata's head coach Leonardo Madelon gestures during an Argentine first division soccer match against River Plate in Buenos Aires, Sunday, April 12, 2009. The match ended 2-2. (AP Photo/Daniel Luna)
Gimnasia y Esgrima de La Plata's head coach Leonardo Madelon gestures during an Argentine first division soccer match against River Plate in Buenos Aires, Sunday, April 12, 2009. The match ended 2-2. (AP Photo/Daniel Luna) ASSOCIATED PRESS

Ο Λεονάρντο Μαδελόν (AP Photo)

- Ο Έλληνας που δεν έχει άποψη από την Αργεντινή, λέει: "Αν ήταν τόσο καλός, γιατί δεν πήγε σε μια μεγάλη ομάδα της πατρίδας του". Τι απαντάτε;

"Καταλαβαίνω τώρα ότι δεν παρακολουθείτε αργεντίνικο ποδόσφαιρο. Αστειεύομαι φυσικά. Μα, τον ήθελαν μεγάλες ομάδες. Η Ρίβερ το περασμένο καλοκαίρι μιλούσε με την Ουνιόν, αλλά στράφηκε σε άλλη επιλογή. Η Βέλες μας προσέγγισε, αλλά ήταν αδύνατο για την ομάδα του Σάρσφιλντ να κάνει μια τέτοια μεταγραφή".

- Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είναι Ουνιόν. Πρέπει να κερδίζει πάντα και παλεύει για τον τίτλο. Εκτιμάτε ότι θ' αντέξει ο Φράνκο την πίεση;

"Επαναλαμβάνω ότι μιλάμε για ένα παιδί πολύ ώριμο για την ηλικία του. Ξέρει τι θέλει. Από 20 ετών έλεγε ότι θέλει να παίξει στην Ευρώπη. Τα κατάφερε στα 24 του έτη με μεθοδικότητα. Και να σας πω και κάτι που δεν ξέρετε για τον Φράνκο. Είναι παιδί που διαβάζει πολύ. Μελετά βιβλία, μιλά αγγλικά και ιταλικά. Κάτι που σίγουρα δεν είναι σύνηθες στην Αργεντινή".

- Είναι ψηλό παιδί 1,86 εκ., θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η κεφαλιά το δυνατό του στοιχείο;

"Νομίζω τα στοιχεία που βρήκατε δεν είναι ακριβή. Είναι 1,82 εκ. Δεν είναι κι ο πιο ψηλός. Υπάρχουν ψηλότεροι στο ποδόσφαιρο. Έχει όμως φοβερό άλμα. Γι' αυτό κι αν δείτε πολλά γκολ του έχουν έλθει με το κεφάλι. Ξέρει πώς να πάρει θέση και φυσικά πώς να βγει πρώτος στην μπάλα. Αν δείτε φάσεις, φαίνεται πίσω από δύο αμυντικούς και ξαφνικά βγαίνει μπροστά. Αυτό είναι ταχύτητα. Στην κίνηση, μα πρώτα από όλα στην αντίληψη. Αλλά, πιο δυνατό προσόν, θα έλεγα ότι είναι η τεχνική του".

- Τα ρεπορτάζ λένε ότι πίεσε κι ο ίδιος για να πάει στον Ολυμπιακό...

"Αλήθεια είναι. Έκανε σαν τρελός τις τελευταίες ημέρες για να πάει στον Ολυμπιακό. Στην Ευρώπη για να είμαι πιο ακριβής. Το όνειρό του είναι να παίξει στο Champions League. Και ξέρω από πρώτο χέρι, γιατί ήμουν στις διαπραγματεύσεις, ότι ο ίδιος απέρριψε δύο προτάσεις. Μία από την Κολομβία και μία από το Μεξικό. Τώρα το πρόβλημα είναι δικό μας, να βρούμε τον αντικαταστάτη του. Βέβαια, η ζωή της Ουνιόν θα συνεχιστεί. Δεν θα σταματήσει στον Σολδάνο..."

ΑΦΙΞΗ ΣΟΛΔΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΣΟΛΔΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Στην Ευρώπη πώς και δεν ήλθε πιο νωρίς;

"Είχε δύο ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στην Αγγλία για τη Γουέστ Μπρομ, αλλά νομίζω είχε θέμα με την "άδεια εργασίας". Τη δεύτερο ήταν μια ανάσα από την Τορίνο, νομίζω είχε φτιάξει βαλίτσες για Ιταλία, αλλά η ομάδα έκανε πίσω τελευταία στιγμή".

- Με ποιον επιθετικό θα τον συγκρίνατε ως προς το στυλ;

"Σας είπα από την πρώτη στιγμή, ότι δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Μου θυμίζει τον Λούκας Αλάριο. Τον πρώην επιθετικό της Ρίβερ Πλέιτ (πωλήθηκε στη Λεβερκούζεν αντί 24.000.000 ευρώ). Δεν θέλω να σας πω κάποιο μεγάλο όνομα, μην τυχόν δημιουργήσω ψεύτικες προσδοκίες".

- Η τελευταία κουβέντα που είχατε μαζί του πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα;

"Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι είμαι πολύ υπερήφανος. Εγώ τον έβγαλα από τις ακαδημίες, με εμένα "μεγάλωσε" ποδοσφαιρικά. Ακόμη και τώρα που τον χάνω, χαίρομαι γιατί προχωρά. Του είπα να θυμάσαι τα τρία πράγματα που σου είπα όταν ήλθες παιδάκι στην ομάδα. Και μου είπε ναι σενιόρ: "1. Παίρνω θέση 2. Υποδέχομαι καλά την μπάλα 3. Τελειώνω τη φάση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ