ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O ΠΑΣ Γιάννινα βγάζει πάντα "δόντια" στον Ολυμπιακό!

O ΠΑΣ Γιάννινα βγάζει πάντα "δόντια" στον Ολυμπιακό!
Ακόστα Τσουκαλάς INTIME SPORTS

Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” έχει βρει το κουμπί των ερυθρολεύκων” τα τελευταία τρία χρόνια και του έχει κάνει ουκ ολίγες ζημιές. Συμπτωματικά τους έχει “πετύχει” και δύο φορές πριν από ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ο Μάρκο Σίλβα ετοιμάζει την ομάδα του για τον ΠΑΣ Γιάννινα και προσπαθεί όπως και την εβδομάδα που αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός τον Πλατανιά πριν από την Μπάγερν, να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν ότι μόνο εύκολη δεν θα είναι η αποστολή τους. Σίγουρα το μυαλό ταξιδεύει και λίγο στο Λονδίνο και την Άρσεναλ. Αλλά προέχει ο ΠΑΣ. Και οι Γιαννιώτες έχουν αποδείξει ότι δεν είναι... Πλατανιάς.

Ήδη έχουν προλάβει να κάνουν τη ζημιά στον ΠΑΟΚ(τον κέρδισαν 3-1 τη 2η αγωνιστική). Την Τετάρτη (23/9) πήραν τη νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου. Την περασμένη εβδομάδα λίγο έλειψε να προκαλέσουν... μπλακ άουτ στο ΟΑΚΑ, αλλά αν και προηγήθηκαν της ΑΕΚ, τελικά ηττήθηκαν με 3-1.

Στο Ρέντη έχουν εξαιρετική άποψη για τον ΠΑΣ. Είναι μία υπολογίσιμηομάδα που τα τελευταία τρία χρόνια ο Ολυμπιακός είτε γνωρίζει την ήττα (στους “Ζωσιμάδες” και όχι στο Καραϊσκάκη), είτε φέρνει ισοπαλία, είτε κερδίζει με το ζόρι. Για να μιλήσουμε και με αριθμούς, οι Πειραιώτες στα τελευταία έξι ματς μέσα-έξω έχουν τρεις νίκες με “αχ-βαχ”, μία ισοπαλία και δύο ήττες! Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το στατιστικό στοιχείο που θέλει τον ΠΑΣ να προκαλεί ζημιά στον Ολυμπιακό πριν από ευρωπαϊκό παιχνίδι! Ήταν το περσινό 2-2 στο Φάληρο, λίγες μέρες πριν από τη νίκη με 4-2 επί της Μάλμε. Μετά από εκείνη την ισοπαλία με τον “Άγιαξ” μαζεύτηκαν για τα καλά τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι του Μίτσελ.

Πάμε να δούμε γιατί ο ΠΑΣ από το 2012 και έπειτα βγάζει πάντα “δόντια” απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τη σεζόν 2012-13, οι “ερυθρόλευκοι” με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο πηγαίνουν στις 15 Σεπτεμβρίου στα Γιάννινα και προηγούνται με 0-2 στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ των Μήτρογλου (60') και Τζιμπούρ (67'). Κάπου εκεί χαλάρωσε ο Ολυμπιακός, ακολουθούσε και το ματς με την Σάλκε τρεις μέρες αργότερα και ήρθε ο Φώτης Γεωργίου να μειώσει σε 1-2 στο 68', βάζοντας φωτιά στο ματς. Οι Πειραιώτες έφυγαν τελικά με το τρίποντο, αφού πρώτα τους βγήκε η ψυχή καθώς ο Τζάνης στις καθυστερήσεις έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει! Στον αγώνα του β' γύρου εκείνης της σεζόν στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έβγαλε με το ζόρι τέσσερις τελικές. Επικράτησε τελικά με 2-0 χάρη σε τέρματα του Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και του Αμπντούν στο 68'.

Τη σεζόν 2013-14, του ξαναβγήκε η ψυχή του Ολυμπιακούμέχρι να κερδίσει τον ΠΑΣ με 3-2 στο Καραϊσκάκη. Μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα του 2013, οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν με τον Ίλιτς (11'), οι “ερυθρόλευκοι” ισοφάρισαν γρήγορα με τον Σαβιόλα (21') και στο δεύτερο ημίχρονο με δύο πέναλτι των Μασάδο (51') και Κάμπελ (70') προηγήθηκαν με 3-1. Κι εκεί που πάλι όλα έδειχναν ότι θα έχει ήρεμο βράδυ ο Ολυμπιακός, ήρθε ο Κρητικός στο 87' να μειώσει σε 3-2 και να ξαναρχίσουν τα... “αχ-βαχ” στην εξέδρα. Στον β' γύρο οι “ερυθρόλευκοι” ανέβηκαν με τα “δευτερότριτα” στους Ζωσιμάδες και ηττήθηκαν με 2-0 με τους παίκτες του ΠΑΣ να καθαρίζουν το παιχνιδάκιστο πρώτο τέταρτο με τα γκολ των Μιχαήλ (1') και Βίλα (14').

Κι ερχόμαστε τώρα στα όσα έγιναν πέρσι:Ο Ολυμπιακός παίζει τα ρέστα του με την Μάλμε στην 6η αγωνιστικών των ομίλων τουChampions Leagueστο Καραϊσκάκη στις 9 Δεκεμβρίου για να συνέχιζε στην Ευρώπη και τον Φλεβάρη. Πριν από το ματς με τους Σουηδούς υπάρχει μία υποχρέωση στο πρωτάθλημα που λέγεταιΠΑΣ.Τελικό αποτέλεσμα; 2-2! Γκρίνια στην εξέδρα και κάπου εκεί είναι καιη αρχή του τέλους για τον Μίτσελ (έφυγε έναν μήνα αργότερα). Οι φιλοξενούμενοι ανοίγουν το σκορ με τον Μιχαήλ (23') και ο Ολυμπιακός ανατρέπει την εις βάρος του κατάσταση με πέναλτι του Φορτούνη (49') και γκολ του Κασάμι (75'). Για ακόμη μία φορά όμως ο ΠΑΣ αποδείχθηκεπεισματάρης και ισοφάρισεστο 88' με τον Γιάκο. Το τι σφύριγμα έπεσε από την εξέδρα δεν περιγράφεται! Έχει και συνέχεια όμως.Στις 5 Απριλίου 2015 ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στα Γιάννινα. Ναι μεν έχει “καθαρίσει” το πρωτάθλημα, αλλά δεν πάει αδιάφορος. Κι όμως ο ΠΑΣ ξαναβρίσκει το... κουμπί των “νταμπλούχων”. Τελικό σκορ 3-1 με γκολάρες του Ίλιτς (32'), του Μανιά (42') και του Ακόστα (74'). Ο Μιλιβόγεβιτς είχε μειώσει προσωρινά με σουτάρα στο 68' σε 2-1. Μάλιστα,ο ΠΑΣ είχε ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ. Σε αυτό το ματς άρχισαν ουσιαστικά και στην ΠΑΕ να βλέπουν πλέον για τα καλά με... άλλο μάτι τον Βίτορ Περέιρα. Ένας Περέιρα που απολύθηκε δύο μήνες αργότερα...

Ο ΠΑΣ λοιπόν θα πατήσει το Σάββατο (26/9) το χορτάρι του Καραϊσκάκη και όλα αυτά που αναφέρουμε παραπάνω είναι εν γνώσει του Μάρκο Σίλβα. Μένει να δούμε αν ο Ολυμπιακός τα ξαναβρει σκούρα απέναντι σε μία ομάδα που έχει τον τρόπο να... αναστατώνει τα παιδιά του Πειραιά.

Πάλι Μιλιβόγεβιτς – Ντουρμάζ

Ο Σίλβα το έχει πει πολλές φορές στις δηλώσεις του. Κοιτάζει κάθε ματς ξεχωριστά. Τώρα ετοιμάζει την ενδεκάδα για τον ΠΑΣ. Από Κυριακή θα προετοιμαστεί για την Άρσεναλ. Βέβαια, όλο και κάτι δοκιμάζει στο Ρέντη ενόψει Λονδίνου, αλλά πρωτίστως το βάρος έχει πέσει πάνω στους Γιαννιώτες.

Αυτό αποδεικνύεται κιόλας από το γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός σκοπεύει με τον ΠΑΣ να έχει και πάλι στην ενδεκάδα τους Μιλιβόγεβιτς και Ντουρμάζ, δύο ποδοσφαιριστές που δεν θα μπουν στο αεροπλάνο για Αγγλία το πρωί της Δευτέρας (28/9).

Προορίζεται για βασικός ο Ερνάνι

Πολύς ντόρος δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του Πορτογάλου εξτρέμ που έπιασε λιμάνιως ο ποδοσφαιριστής που θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα κινείται σε ρηχά νερά…

Απόψε (26/9, 20.30) ο Σίλβα αναμένεται να του δώσει φανέλα βασικού, από τη στιγμή που ο Φελίπε Πάρντο αισθάνεται κάποιες μικροενοχλήσεις. Αν ήταν 100% καλά ο Κολομβιανός, τότε ο Ερνάνι θα έβλεπε και αυτό το παιχνίδι από τον πάγκο. Στην προπόνηση της Παρασκευής (25/9) ο Σίλβα έδειξε ότι προορίζει για ενδεκάδα τον Ερνάνι.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα δύο διλήμματα στα χαφ και στην κορυφή της επίθεσης. Το προβάδισμα το έχουν οι Καμπιάσο και Ιντέγιε έναντι των Κασάμι και Φινμπόγκασον αντίστοιχα. Ο Πορτογάλος τεχνικός όμως έχει φροντίσει να κρατήσει στην «τσίτα» τους ποδοσφαιριστές του. Είναι ίσως η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν που δεν έχει αποκαλύψει 100% την ενδεκάδα στις προπονήσεις.

Ένα πιθανό σχήμα είναι με τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (Κασάμι), Φορτούνη, Ερνάνι, Ντουρμάζ και Ιντέγιε (Φινμπόγκασον).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ