ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός των 3 ηπείρων και των 8 εθνικών!

Ο Ολυμπιακός των 3 ηπείρων και των 8 εθνικών!

Με αφορμή την τελευταία κλήση του Ζοζέ Σα στην Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, συνθέσαμε τον "χάρτη" του Ολυμπιακού των... 3 ηπείρων και των 8 εθνικών ομάδων. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι εν ενεργεία διεθνείς "ερυθρόλευκοι" μπορούν να συγκροτήσουν μια ποιοτική ενδεκάδα για την Super League έστω και με δυο απουσίες - κλειδιά

Οι υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών με τις εθνικές τους ομάδες "γεννούν" θέματα, ενδιαφέροντα στατιστικά (και όχι μόνο) που... νοστιμίζουν τις ημέρες της αναμονής έως την επανέναρξη των συλλογικών πρωταθλημάτων. Με μία τέτοια περίπτωση, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ολυμπιακός, ασχολήθηκε το Sport24.gr.

Από την Δευτέρα ξεκινάει το 10ημερο των εθνικών ομάδων σε όλο τον κόσμο, με τις διάφορες κλήσεις να έχουν ολοκληρωθεί/αποσταλεί. Ας δούμε, λοιπόν, τι συμβαίνει με τους διεθνείς "ερυθρόλευκους" που... γεμίζουν τα ρόστερ οκτώ διαφορετικών ομάδων.

Αφορμή για τα παρακάτω που θα διαβάσετε στάθηκε η επιλογή του Φερνάντο Σάντος να συμπεριλάβει τον Ζοζέ Σα στην εθνική Πορτογαλίας για τα ματς στα προκριματικά του Euro 2020, με Ουκρανία στις 22/3 και Σερβία στις 25/3.

Ο Νο 1 του Ολυμπιακού, μάλιστα, θα βρεθεί στην τριάδα της Πορτογαλίας με δύο εξαιρετικούς συμπατριώτες του γκολκίπερ: τους Ρουί Πατρίτσιο (Γούλβς) και Μπέτο (της τουρκικής Γκεζτέπε).

Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι υπόλοιποι. Αρχή θα κάνουμε τους Έλληνες του Ολυμπιακού οι οποίοι λογικά αποτελούν και την ισχυρή πλειοψηφία: Κούτρης, Μπουχαλάκης, Μασούρας και Φορτούνης. Η τετράδα επιλέχτηκε από τον Άγγελο Αναστασιάδη για τους αγώνες με Λιχτενστάιν και Βοσνία στις 23/3 και 26/3 αντίστοιχα.

Συνεχίζουμε μ' έναν εκ των αρχηγών στο Λιμάνι, τον Ομάρ. Ο δεξιός μπακ έχει δύο δύσκολα ματς με την Νορβηγία απέναντι σε Ισπανία (23/3) και Σουηδία (26/3). Αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής Ισραήλ είναι ο αρχηγός της, Μπίμπρας Νάτχο ο οποίος θα επιχειρήσει να βοηθήσει στην ομάδα του στα παιχνίδια με Σλοβενία (21/3) και Αυστρία (24/3).

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακός θα μεταβούν στην μαύρη ήπειρο για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Σισέ, Μεριά, Καμαρά και Χασάν. Ο υψηλόσωμος στόπερ από την Σενεγάλη έχει δύο ματς με Μαδαγασκάρη - Μάλι στις 23/3 και 26/3. Ο έτερος στόπερ, ο Μεριά, κλήθηκε στην εθνική Τυνησίας για τα παιχνίδια με τις Σουαζιλάνδη (22/3) - Αλγερία (26/3).

Εναντίον της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας θα παίξει στις 24/3 ο Καμαρά, φορώντας τη φανέλα της Γουινέας, ενώ το καρέ κλείνει ο Χασάν. Ο Αιγύπτιος φορ, χωρίς τον Σαλάχ πάντως στην αποστολή, καλείται να ξεπεράσει τα εμπόδια των Νίγηρα και Νιγηρία στις 23/3 και 26/3.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ

Και αν πάρουμε θέση θέση τους διεθνείς του Ολυμπιακού, τότε θα προκύψει ένας παίκτης σε κάθε σημείο του γηπέδου. Πώς βγαίνει αυτό; Ιδού...

Τερματοφύλακας: Σα

Δεξί μπακ: Ομάρ

Αριστερό μπακ: Κούτρης

Στόπερ: Σισέ, Μεριά

Χαφ: Καμαρά, Νάτχο, Μπουχαλάκης, Φορτούνης

Επιθετικοί: Χασάν, Μασούρας

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ