ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού

Ο Ολυμπιακός κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει και φέτος στην καμπάνια "Football People" της FARE, κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού. Η εκστρατεία διαρκεί δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου και λήγει στις 22 του μήνα.

Και φέτος ο Ολυμπιακός θα συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια "Football People" της FARE, μια εκστρατεία κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, η οποία θα διαρκέσει για δύο εβδομάδες, από τις 8 έως τις 22 Οκτώβρη.

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και συνεργασιών εντός κι εκτός γηπέδου, ο Ολυμπιακός θέλει να συμμετάσχει σε μια εκστρατεία με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για τις διακρίσεις στο ποδόσφαιρο, τη δημιουργία ενός ενωμένου μετώπου συσπειρώνοντας όλους στο ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη νέων ιδεών και πρακτικών κατά των διακρίσεων.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει συνεχώς πως είναι ενάντια σε όλες τις μορφές του ρατσισμού και των διακρίσεων, μέσω των συνεργασιών και των δραστηριοτήτων του συλλόγου, εντός και εκτός γηπέδου!

Ο σύλλογός μας και φέτος θα συμμετάσχει στην εκστρατεία της FARE ενάντια σε κάθε διάκριση, όπου κι αν ζούμε, όποια και αν είναι η σύνδεσή μας με το παιχνίδι, ανεξάρτητα από την καταγωγή μας! Η εκστρατεία διαρκεί δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από σήμερα, 8 Οκτωβρίου και λήγει στις 22 Οκτωβρίου.

Η εκστρατεία με τίτλο «Football People» θα έχει ως στόχο:

1) Την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για τις διακρίσεις στο ποδόσφαιρο,

2) Τη δημιουργία ενός ενωμένου μετώπου, συσπειρώνοντας όλους στο ποδόσφαιρο,

3) Την ανάπτυξη νέων ιδεών και πρακτικών κατά των διακρίσεων.

Ένα βασικό μέρος των δραστηριοτήτων είναι οι εκδηλώσεις που προωθούν την κοινωνική ένταξη, φέρνοντας τους ανθρώπους από διαφορετικές κοινότητες μαζί, μέσω του αθλητισμού.

Ξεκίνησε ως μια μικρή εκστρατεία σε εννέα χώρες το 2001 και έχει γίνει πλέον η μεγαλύτερη σειρά δραστηριοτήτων για την καταπολέμηση των διακρίσεων στον αθλητισμό!

Το 2014, πάνω από 2.000 δραστηριότητες έλαβαν χώρα σε 59 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού και του Βιετνάμ, με μερικά από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά «αστέρια» της Ευρώπης, να υποστηρίζουν την εκστρατεία μέσω του #IAM #FOOTBALLPEOPLE hash tag, όπως ο Ερίκ Αμπιντάλ!

Ο Ολυμπιακός κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού

Όλες οι μεγάλες διοργανώσεις όπως το UEFA Champions League, το UEFA Europa League και οι προκριματικοί αγώνες του EURO 2016 πήραν μέρος σε αυτή την εκστρατεία, ευαισθητοποιώντας τους οπαδούς, μέσα από τα παιχνίδια και ακόμα περισσότερα εκατομμύρια μέσω της τηλεόρασης.

Το 2014, 24 πρωταθλήματα συμμετείχαν στις Εβδομάδες Δράσης (Action Weeks) και 18 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες στήριξαν ενεργά την πρωτοβουλία.

Κάθε χρόνο φίλαθλοι, οργανώσεις εθνικών μειονοτήτων, ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά και Μ.Κ.Ο. από όλη την Ευρώπη διοργανώνουν δραστηριότητες και πρωτοβουλίες ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Όπως πάντα πιστός στις ιδέες και τις αξίες του συλλόγου, ο Ολυμπιακός θα βοηθήσει έτσι ώστε να μεταφερθούν αυτά τα μηνύματα με κάθε δυνατό τρόπο!

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της FARE: http://www.farenet.org/ ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ