ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχασε τον Τζούρισιτς για 30.000

Ο Ολυμπιακός έχασε τον Τζούρισιτς για 30.000
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς "κάλπαζε" στα δυο ματς του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ. Ο Σέρβος θα μπορούσε να φοράει τα ερυθρόλευκα, αν έδινε το 2009 η διοίκηση 30.000 ευρώ στον Ερυθρό Αστέρα!

Ένας από τους παίκτες της Άντερλεχτ που διακρίθηκαν στα δυο ματς με τον Ολυμπιακό ήταν ο Φίλιπ Τζούρισιτς (Νο 11), που για όσους δεν το γνωρίζουν ήταν παίκτης των "ερυθρόλευκων" και χάθηκε για 30.000 ευρώ.

Μιλάμε για μια ιστορία του 2007, όταν ο Ίλια Ίβιτς τότε τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, έφερε από τις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα δύο νεαρούς συμπατριώτες του. Ο ένας ήταν ο Τζούρισιτς σε ηλικία μόλις 15 χρονών και τον δοκίμασε στην ομάδα Νέων ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ο καταξιωμένος Έλληνας κόουτς που μετά έκανε καριέρα στα Γιάννινα και στην Ουκρανία ενθουσιάστηκε με τις επιδόσεις του νεαρού Σέρβου. Συνέταξε λοιπόν έκθεση προς την διοίκηση και εισηγήθηκε με θέρμη την απόκτηση του νεαρού μέσο-επιθετικού.

Το πλάνο ήταν να γυρίσει ο μικρός στην πατρίδα του και να επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2008, με προοπτική να μπει άμεσα στη δεύτερη ομάδα παρότι ήταν πολύ μικρότερος από τις σχετικές ηλικίες.

Η μεταγραφή θα στοίχιζε μόλις 30.000 ευρώ. Ο Ίλια Ίβιτς όμως απολύθηκε την Άνοιξη και ανέλαβε όλες τις υποχρεώσεις για την επόμενη σεζόν ο στενός συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη, Γιάννης Χρυσικόπουλος.

Έφτασε λοιπόν το καλοκαίρι, ξεκίνησε η υλοποίηση του σχεδιασμού και της δεύτερης ομάδας και μέσα στην αναμπουμπούλα ο Σέρβος δεν ήρθε ποτέ. Παρότι ο Γιάννης Χριστόπουλος που συνέχιζε στο πόστο του, επανέφερε εκ νέου το θέμα και μάλιστα το συζήτησε με την διοίκηση.

Δεν έγινε λοιπόν ποτέ αυτό το deal. Έτσι έγινε η μεταγραφή του Τζούρισιτς στη Ραντνίσκι το ίδιο καλοκαίρι, νέος σταθμός η Ολλανδική Χέρενφεεν (2009) και η αγορά του από τη Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2013 αντί 10 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν έπιασε στη Λισαβόνα ο Σέρβος, αλλά ακόμη ανήκει εκεί. Στην Άντερλεχτ αγωνίζεται σαν δανεικός εδώ και έναν μήνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ